Nova vest
Tenis

Sreda, 10.06.2015.

13:00

Novak veliki favorit na Vimbldonu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je težak poraz u finalu Rolan Garosa, ali je i dalje veliki favorit za osvajanje Vimbldona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Al Bello/Getty Images

Đoković je u nedelju poražen od Stana Vavrinke u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, čime je propustio priliku da osvoji jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje.

Iako je od tog susreta prošlo samo tri dana, bukmejkeri svetskih kladionica već su počeli da daju prognoze za Vimbldon koji je „iza ugla“.

U kladionici „Vilijam Hil“ (William Hill) smatraju da je Novak izraziti favorit, pa je kvota na srpskog tenisera 2,20.

Na drugom mestu favorita nalazi se domaći igrač Endi Mari sa kvotom 4, dok je dobitak na trijumf Federera u Londonu koeficijent 7.

Slede Stan Vavrinka (13), Rafael Nadal (15), Grigor Dimitrov (21) i Miloš Raonić (26).

Isti slučaj je i u kladionici Pedi Pauer (Paddy Power) koja daje mogućnost klađena preko interneta, a u kojoj bi vaš dobitak na 100 uplaćenih dinara bio 120 dinara (2,20).

I ovde su redosled favorita i kvote iste, samo što se Nadal nalazi ispred Vavrinke sa koeficijentom 12, dok je kdo Švajcarca on nešto veći.

Ipak, srpski teniser rekao je posle poraza u finalu RG još ne razmišlja o narednim turnirima.

“Sada je neophodan odmor, to je nešto što je sastavni deo karijere – koliko god radiš i trudiš se da ostvariš uspehe, toliko je bitno da se napravi ravnoteža i da se izdvoji vreme za sebe i za svoju familiju. Moram da napunim baterije i da se oporavim u svakom pogledu – ne mogu još da razmišljam o narednom turniru“, rekao je Đoković posle finala u Parizu.

Bukmejkeri su vrlo često u pravu, ali su upravo u meču Novaka i Stana omanula, pošto su dali izuzetno malu kvotu na Srbina. Nadamo se da su tada „iskoristili“ pravno na promašaj.

Vimbldon, koji je Nole osvajao 2011. i prošle godine, na programu je od 29. juna do 12. jula i igra se za nagradni fond od 41,25 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve