Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.06.2015.

21:16

Obradović: Beker nije dao pravu podršku Novaku

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da je jedan od uzroka poraza Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa loša energija na klupi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty images

Obradović je nezadovoljan angažmanom Novakovom trenera Borisa Bekera.

"Loša je bila energija na klupi. To je sigurno uticalo na ovakav ishod meča. Ne dopada mi se pre svega spuštena i nezainteresovana faca Borisa Bekera, koji nije dobro reagovao i nije davao podršku Novaku na pravi način", rekao je Obradović za "Večernje novosti".

Obradović smatra da je potrebam mnogo agresivniji pristup sa Đokovićem, kada stvari ne funkcionišu.

"Poznajući Đokovića, shvatio sam da je nekada neophodno sa njim i da se "posvađaš" dok je na terenu, da ga izazoveš, da se trgne. Nemac to ovog puta nije učinio kako treba. Bilo je to očigledno", dadao je Obradović.

Đoković je u nedelju odigrao jedan od slabijih mečeva ove sezone, pa je poražen od Stanislasa Vavrinke u finalu Rolan Garosa, jedinog Gren slema koji nije osvojio.

"Novak je prekasno uključio raketni pogon. Krenuo je srednjim tempom u meč, a Vavrinka je ušao u zonu i bilo ga je teško odatle izbaciti. Sve je pogađao. Išao je na sve ili ništa. Novak već ima preveliki tim ljudi oko sebe. To je i sam rekao kada su ga u šali upitali zašto ne uzme nastavnika za saksofon, kad već voli da ga svira. Očigledno mu ne prija tolika gužva. Previše informacija dobija, i to ga opterećuje. Moraće to da smanji", smatra selektor Dejvis kup tima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve