Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.06.2015.

15:16

Lejver: Brzo će se Novak podići

Legendarni australijski teniser Rod Lejver smatra da će se Novak Đoković brzo oporaviti od poraza u finalu Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpski teniser poražen je u finalu u nedelju od Stana Vavrinke sa 3-1 u setovima, pa je tako ponovo ostao bez jedinog Gren slema koji mu nedostaje.

Lejver, jedan od sedmorice igrača u istoriji koji je osvojio sva četiri Gren slema, rekao je da je Đoković s razlogom na čelu ATP liste.

„Mislim da mu neće trebati mnogo da se podigne posle poraza. Ja nikada nisam imao velike padove posle poraza. Uživanje u pobedi je jedna stvar, ali ako izgubite uvek postoji turnir sledeće nedelje. Sigurno mu je teško, bio je blizu titule u Parizu dva ili tri puta. Novak ima sjajnu igru. Izuzetno je konstantan i igra odlično pod pritiskom. Njegova fleksibilnost i neverovatna fizička pripremljenost su neki od razloga zbog kojih je na čelu ovog sporta.“

On je odao priznanje Vavrinki zbog sjajnog tenisa u finalu.

„Vavrinka je odigrao neverovatan meč. Vratio se posle izgubljenog prvog seta zahvaljujući svojim osnovnim udarcima. Ne samo snagom, već i zbog činjenice da je uspevao da riternira duboko sve vreme. To Novak radi izuzetno dobro“, smatra Lejver.

Legendarni Australijanac smatra da je ključ Vavrinkinog napretka činjenica da je popravio forhend.

„Vavrinka je uvek imao odličan bekhend i servis, ali nije imao forhend i ubeđen sam da je u poslednjih 18 meseci radio na tome. Postao je jači i naučio je da igra pod pritiskom. Sada igra neverovatno dobro.“

Lejver je ipak priznao da Đoković nije imao sreće ove godine na Rolan Garosu.

„Đoković nije imao sreće, jer je kvalitet njegove igre bio visok. Imao je odličan period u finalu, ali nije mogao da izdrži napade Vavrinke.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve