Nova vest
Tenis

Sreda, 03.06.2015.

19:08

Nadal: Izgubio sam, ali ovo nije kraj

Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković bio bolji od njega i da mu preostaje jedino da mu čestita.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“Imao sam svojih svetlih trenutaka, ali generalno je bio bolji od mene, kontrolisao je igru najveći deo vremena. To je to, jednostavno je, kada protivnik igra bolje i u boljoj je formi, ovako nešto može da se dogodi. Dogodilo se i čestitam mu“, rekao je Nadal.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

Na pitanje da li je sumnjao u sebe jutros pred meč, Rafa je odgovorio:

“Sumnjao sam u sebe 11 godina koliko igram ovde i devet puta sam pobedio. Sumnje su dobre u životu. Nekog dana ide bolje, nekog gore – kada je rival Novak, koji dobija skoro svaki meč, i kada sa druge strane niste konstantni, desi se ovakav poraz. U drugom sam setu sam bio tu, borio sam se dva seta, ali trećim nisam zadovoljan“.

Nadal je rekao da poraz nije veliko iznenađenje s obzirom na to da nije dovoljno pobeđivao pre Pariza i dodao je:

“Žreb je bio takav da igram četvrtfinale sa Novakom, to je rano za tako veliki meč. Zadovoljan sam načinom na koji sam povratio nivo igre u poslednjih mesec dana, ali to još nije dovoljno da bih pobedio Novaka. Nastaviću da se borim – izgubio sam 2009. godine i nije bio kraj. Izgubio sam 2015. i opet nije kraj – nadam se da ću biti ovde sledeće godine i da ću juriti svoju šansu“.

Nadal kaže da su Đokovićeve šanse za titulu vrlo dobre.

“Mora da pobedi još dva meča, ali ova pobeda samo će mu podići samopouzdanje. Verovatno prolazi kroz najbolje trenutke u svojoj karijeri i ima dobru priliku da osvoji trofej“, zaključio je devetostruki osvajač Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve