Nova vest
Tenis

Utorak, 02.06.2015.

13:55

Briljantna Ana u polufinalu!

Ana Ivanović plasirala se u polufinale Rolan Garosa ubedljivom pobedom protiv Jeline Svitoline – 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpska teniserka odigrala je briljantan meč i plasirala se u prvo Gren slem polufinale od 2008. godine.

Poslednje polufinale na Gren slemu Ivanovićeva je odigrala upravo na Rolan Garosu 2008. kada je i osvojila svoju jedinu Gren Slem titulu.

U duelu sa Sviolinom Ana je praktično od početka do kraja kontrolisala dešavanja na terenu, nije joj smetao ni jak vetar koji je duvao na terenu Filip Šatrije i na kraju je ostvarila možda i neočekivano laku pobedu.

Srpska teniserka igrala je raznovrsno, forhend je sjajno funkcionisao, a statistika pokazuje da se Ana pitala na ovom meču. Imala je 37 vinera i 30 neiznuđenih grešaka, naspram samo 8 vinera Svitoline (14 grešaka).

Bio je ovo sedmi duel srpske i ukrajinske teniserke i sedma pobeda Ivanovićeve. Svitolina očigledno nije mogla da se izbori na pravi način sa tremom, pošto joj je ovo bilo prvo Gren Slem četvrtfinale u karijeri.

Rivalka Ivanovićevoj u polufinalu biće pobednica duela Šafarova – Mugurusa.

Tok meča:

Ana je dobro počela meč. Od starta je bila agresivna, napravila je nekoliko grešaka u uvodnom gemu, ali je ipak povela sa 1:0. Jak vetar pravio je teniserkama velike probleme na startu, a Ivanovićeva je već u drugom gemu napravila brejk uz nekoliko sjajnih forhenda.

Stečenu prednost Ana je olako uspustila. Već u narednom gemu Svitolina je vratila brejk i to pošto je Ivanovićeva napravila duplu servis grešku na brejk lopti. Nije lako izgubljen servis gem poremetio srpsku teniserku koja je nastavila sa veoma dobrom igrom.

U četvrtom gemu odigrala je nekoliko veoma inteligentnih poteza i ponovo je stekla brejk viška, a onda i bez većih problema potvrdila tu prednost - 4:1. Imala je Ana šansu i u šestom gemu, vodila je sa 0:30, ali je Ukrajinka dobila četiri vezana poena i smanjila je.

Svitolina je u sedmom gemu imala prvo 0:30, onda i jednu brejk loptu, ali je Ana ostala mirna, dobila je tri vezana poena i došla na korak od prvog seta. Svitolina je uz dosta poteškoća naterala Ivanovićevu da odservira za prvi set, a Ana je deveti gem dobila bez izgubljenog poena za 1-0 (6:3).

Nove udarce već uzdrmanoj protivnici Ana je zadala odmah na startu drugog seta. Već u prvom gemu je napravila novi brejk, a onda je povela sa 2:0 tako što je spasila dve vezane brejk lopte.

Uspevala je srpska teiserka da sačuva brejk viška sve do sedmog gema kada je serijom strahovitih forhenda stigla do brejk šanse, a onda još jednim fantastičnim forhend riternom i povela sa 5:2. Tu je i definitivno odlučen meč, pošto je Ana već u sledećem gemu odservirala za veliku pobedu i plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve