Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.06.2015.

18:07

Sok namučio Nadala pred 44. Rafole

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Džeka Soka u četvrtom kolu Rolan Garosa gde će igrati protiv najvećeg rivala Novaka Đokovića.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

Nadal je pobedio Soka sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 posle skoro tri sata igre i plasirao se u četvrtfinale drugog Gren slema sezone.

Rafa će se u borbi za polufinale sastati sa jedinim čovekom koji ga je pobedio 20 puta, a to će ukupno biti njihov 44. međusobni duel – Španac je ostvario tri pobede više.

Nadal je uz dosta muka ostvario 70. trijumf na pariskoj šljaci, iako je pre više od sat vremena servirao za trijumf u tri seta.

Pri rezultatu 5:4 Sok se vratio i izjendačio, a onda još jednom oduzeo servis protivniku i izborio četvrti set. Ipak, pad koncentracije i prevelika žurba na startu tog dela igre koštale su ga brejka, a Nadal je to iskoristio i ovoga puta uspeo da privede meč kraju.

Prethodno je Tonijev pulen lagano osvojio prva dva seta, što svojom dobrom igrom, što zahvaljujući Džekovom neiskustvu. Oba uvodna dela igre otvarao je sa po dva brejka i potom rutinski „punio“ semafor.

Nadal je još jednom pokazao da podiže nivo igre kako turnir odmiče, ali će i pored toga ulogu favorita u četvrtfinalu prepustiti Novaku. Tokom ove nedelje mogli smo da vidimo njegove karakteristične forhende iz trka, kao i odlične partije protiv uslovno neugodnih tenisera.

’Bik sa Maljorke’ tako je nastavio put ka rekordnoj desetoj tituli u Bulonjskoj šumi, a protiv Soka upisao je 34 vinera i dve greške manje. Amerikanac je bio mnogo agresivniji, ali nije uspeva da pogađa u serijama, pa je kod njega taj odnos 31:44.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve