Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.05.2015.

19:01

Conga na Nišikorija u četvrtfinalu

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga pobedio je Tomaša Berdiha i igraće u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv Keija Nišikorija.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Francois Mori

Conga je odigrao sjajan meč pred domaćom publikom savladavši Berdiha rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 6:3, posle tri sata igre.

Nišikori je prethodno prvi obezbedio plasman među najboljih osam laganim trijumfom nad ruskim igračem Tejmurazom Gabašvilijem.

Conga je od samog starta pokazao da je spreman da izbaci ove sezone odličnog berdiha – napravio je brejk za 3:1 i veoma brzo upisao prvi set. Francuz je potpuno dominirao protiv indisponiranog protivnika, pa je posle sat i po vremena bilo 2-0 na semaforu.

Kada je u devetom gemu trećeg seta oduzeo servis Berdihu činilo se da je kraj blizu, ali se stegao, Čeh se vratio i izborio taj brejk u koji je dobio sa 7:5.

Stvari na terenu su se okrenule i Tomaš je bio taj koji je diktirao ritam – napravio je brejk i imao šansu za dupli i vođstvo od 4:1. Međutim, Žo se nekako izvukao, a onda i izjednačio na 3:3. Tada se Berdihova igra raspala i Conga je još jednim oduzetim servis gemom obezbedio veliki trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve