Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.05.2015.

17:51

Nišikori prvi četvrtfinalista Rolan Garosa

Peti teniser sveta Kei Nišikori prvi je četvrtfinalista Rolan Garosa, pošto je bez problema savladao Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

Nišikori je bio veoma siguran i posle nešto manje od dva sata igre pobedio Gabašvilija sa 6:3, 6:4, 6:2.

Japanac će se u borbi za polufinale sastati sa boljim iz meča u kojem trenutno igraju Žo-Vilfred Conga i Tomaš Berdih.

Kei je mnogo odmorniji ušao u meč četvrte runde posle predaje Bekera i potpuno dominirao od prvog do poslednjeg poena. Već na startu je oduzeo servis protivniku i stečenu prednost sačuvao do kraja seta.

U drugom delu igre bio je još ubedljiviji – lako je stigao do 5:1, ali se malo opustio i dozvolio da Gabašvili vrati jedan brejk, pre nego što je poveo sa 2-0.

Isti scenario viđen je i u trećem setu – dva brejka bila su dovoljna za prvo četvrtfinale Rolan Garosa u karijeri za Nišikorija. Od sledećeg ponedeljka verovatno četvrti igrač sveta postao je tako tek drugi teniser iz te zemlje koji je ušao među osam najboljih u Parizu, posle legendarne Kimiko Date Krum koja je 1995. stigla do polufinala.

Kei je bio mnogo agresivniji, odlučivao je o poenima i na kraju meč završio sa 40 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je Gabašvili bio u debelom minusu – 13:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve