Nova vest
Tenis

Subota, 30.05.2015.

16:30

Kokinakis: Novakov francuski? Impresivno

Australijski teniser Tanasi Kokinakis izjavio je da je impresivno što Novak Đoković ume tečno da govori francuski jezik.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Kokinakis je izgubio od Đokovića sa tri puta po 6:4, u trećem kolu Rolan Garosa, a na konferenciji je imao samo reči hvale za srpskog igrača.

Posle meča, obojica tenisera ostala su na terenu kako bi učestvovali u svečanosti povodom 50 godina od kada je Australijanac Fred Stoul postao šampion Otvorenog prvenstva Francuske.

Novak se publici obratio na francuskom jeziku, a potom i mlađem rivalu prišao i objasnio šta je govorio.

“Samo sam pokušavao da razumem šta je Novak govorio, pošto je sve bilo na francuskom, što je impresivno. Učio sam u školi sedam godina francuski, ali nemam pojma. To je od njega bilo sjajno, a ja sam pokušavao da razumem šta je govorio. Onda mi je prišao jer je želeo da mi objasni o čemu je reč. Veoma lep gest od njega. Prošlo je 50 godina od Fredovog uspeha i on je uvek podržavao australijski tenis. Ne znam ga baš dobro, ali je bilo lepo biti sa njim na terenu”, rekao je Kokinakis, a potom otkrio šta mu je Đoković rekao posle meča.

“Samo mi je rekao da nastavim da radim naporno i da imam sjajnu budućnost i da sam talentovan. To je, otprilike, to”.

On se potom osvrnuo i na sam meč trećeg kola.

“On vam ne daje ništa, nikakve lake poene. Gledao sam statistiku, nije odservirao nijednu duplu grešku – nijednu! U gemovima u kojima sam gubio servis sam pravio nekoliko grešaka, on je odigrao nekoliko dobrih poena, ali sam iskreno mislio da je više do mene. Možda zbog toga što on toliko pritiska stavlja na vas, pa sam odigrao nekoliko glupih udaraca”, kazao je Tanasi.

Mladi Australijanac je potom opisao kvalitete najboljeg tenisera sveta, rekavši da nema slabosti.

“Novak sjajno pokriva teren, vraća mnogo lopti, a da bih pobedio nekog takvog, moram da konstantno pogađam vinere. Možda sam malo preterao, ali kako se budem osećao snažnije, neću morati da gađam direktne poene protiv njega. Možda ne udara previše snažno, ali kada tako dobro pokrivate teren, snaga vam i nije previše potrebna. Njegov servis takođe nije prejak, međutim nisam imao nijednu brejk loptu, tako da ništa loše nije uradio ni kod servisa. Nema pravu slabost, nisam mogao da je uočim”, zaključio je Kokinakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve