Nova vest
Tenis

Subota, 30.05.2015.

13:20

Rumunka nastavlja da sanja u Parizu

Rumunska teniserka Andrea Micu nastavila je san na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto se plasirala u četvrto kolo.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Micu je do sada samo jednom igrala u glavnom žrebu nekog Gren slema (ispala u prvom kolu prošlogodišnjeg Vimbldona), a sada je uspela da ostvari tri pobede na premijernom RG.

Ona je u trećoj rundi napravila još jedno iznenađenje izbacivši u dva seta šampionku iz 2010. godine Frančesku Skjavone – 7:5, 6:4.

Ona će se za plasman u četvrtfinale boriti sa boljom iz meča Kristina Mladenović – Alison Van Ujtvank.

Italijanka je osećala posledice od iscrpljujućeg susreta sa Svetlanom Kuznjecovom pre dva dana, pa je izgubila prvi set u kojem je vodila. Napravila je brejk na startu, pre nego što je 24-godišnja Rumunka uzvratila kod rezultata 4:2. Tada je usledila serija brejkova posle koje je Micu povela sa 1-0.

Ćinilo se da će ovaj meč biti brzo završen posle brejka u uvodnoj fazi drugog seta, ali se Frančeska vratila sredinom tog dela igre. U šestom gemu Frančeska je izjednačila, ali je posustala na kraju i izgubila meč.

Na terenu broj 2 viđeno je čak 13 duplih servis grešaka (7:6 za Micu), a rumunska predstavnica upisala je 27 direktnih poena i 9 grešaka više. Međutim, protivnica joj je mnogo pomogla jer je bila u još ‘dubljem’ minusu – 18:33.

Andrea Micu će zahvaljujući ovom uspehu napredovati najmanje 34 mesta, pa će na sledećoj WTA listi biti 66. igračica planete.

Interesantan podatak jeste da je u dosadašnjem toku karijere osvojila 259.263 dolara od turnirskih nagrada, a samo na ovom Rolan Garosu inkasiraće oko 158.000.

Pre nje, u četvrto kolo plasirale su se Petra Kvitova i Sara Erani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve