Nova vest
Tenis

Subota, 30.05.2015.

09:36

Vilander: Novak favorit za titulu, ali...

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je da je Novak Đoković favorit na Rolan Garosu, ali i istakao da Nadal može da ga ugrozi ukoliko se poklope kockice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Vilander, koji već godinama radi kao komentator Eurosporta, često je kritikovao srpskog tenisera u prošlosti, ali i sada ostavlja zrno prostora za ostale.

„U muškom delu žreba mnogo je teže odrediti favorita. Očigledno je da je Novak Đoković glavni favorit za titulu, ali tokom toplog dana kada je temperatura iznad 25 stepeni i suncije sija, a Rafael Nadal pobedi nekog respektabilnog tenisera u rundi pre, Đoković može doživeti ’deža vu’ prethodne tri godine. Mislim da će biti šteta ako Novak ne osvoji Rolan Garos – klima i protivnici kod njega ne znače ništa, jedino ako oba faktora budu protiv njega u finalu“, rekao je Vilander.

Teniski klasik očekuje se već u četvrtfinalu, kada bi Đoković trebalo da se sastane sa najvećim rivalom Rafom Nadalom.

„Šteta je i za Rafu i za Novaka što se ukrštaju u četvrtfinalu, ali je dobro videti tako jak par u toj fazi turnira. Imam razloge zbog kojih kažem da za Nadala nije pozitivno što se sastaje sa Đokovićem u četvrtfinalu – taj meč za njega dolazi prerano. Rafa je igrač koji napreduje iz kola u kolo i bio bi u prednosti kada bi imao prilike da Đokovića izazove u finalu“, dodao je Šveđanin.

On je istakao da nema sumnje ko spremniji dočekuje taj susret.

„Novak je veliki favorit u tom meču – Nadal to zna, Đoković to zna, svi to znaju. To će biti jedan od onih duela u kojima će Rafa moći da se ’opusti’ jer zna da, ukoliko savlada Novaka, osvojiće turnir. Ako se to desi igraće najverovatnije protiv Endija Marija ili Rodžera Federera. Kei Nišikori je takođe opasan igrač, iako će za njega predstavljati problem što se igra u maksimalnih pet setova, a ne tri. Nikada do sada nije uspeo da bude toliko dobar“, zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve