Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2015.

09:39

Berdih: Poznanstvo prestaje na terenu

Najbolji češki teniser Tomaš Berdih izjavio je posle trijumfa nad Radekom Štepanekom da se na terenu zaboravljaju prijateljstva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

Berdih je u češkom derbiju slavio protiv Štepaneka sa 6:3 6:7(7) 6:3 6:3 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.

“Osećaj da se poznajemo je nešto što nestane kada izađemo na teren, obojica se trudimo da pobedimo. Sve što mogu da kažem jeste da je Radek pružio sjajnu partiju s obzirom na to koliko je pauzirao. Vratio se veoma jak, igra dobar tenis i samo mu želim da ostane zdrav u nastavku sezone i karijere. Stvarno smo se snažno borili i osećao sam se veoma dobro tokom meča. Važno je što sam pobedio i što ću biti spreman za sledećeg protivnika”, rekao je Berdih.

Radek je više od godinu dana bio povređen, ali je uspeo da pruži solidan otpor saigraču iz Dejvis kup reprezentacije.

“Dobri smo prijatelji, imali smo sjajne uspehe u Dejvis kupu zahvaljujući dvema uzastopnim titulama, kao i nekim drugim stvarima. Dobri smo saigrači, tako je van terena. Kada god stanemo na teren, bilo da smo u timu ili odvojeni, želimo jedan drugom sve najbolje. Ali, kada su mečevi poput ovog, u pitanju je pobeda, nebitno da li je sa druge strane vaš prijatelj ili ne”, rekao je dodao je Čeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve