Nova vest
Tenis

Utorak, 26.05.2015.

15:45

Jankovićeva ekspresno završila RG

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je već u prvom kolu Rolan Garosa od kvalifikantkinje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Getty Images

Bolja od nje bila je malo poznata bugarska teniserka Sesil Karatančeva sa 6:3, 6:4. Ovo je Jelenina najbrža eliminacija sa RG u poslednjih deset godina.

Jankovićeva je igrala sa previše oscilacija, dozvolila je 106. teniserki sveta da lako dolazi do brejkova, iako je redovno uzvraćala, nije mogla fizički da isprati rivalku koja odlazi u drugu rundu.

Srpska teniserka je tako i drugi Gren slem sezone završila već na startu turnira, jer je na premijeri u Australiji bolja od njega u prvom kolu bila Švajcarkinja Timea Baščinski.

Jankovićeva je izgubila deseti meč ove sezone, a ostvarila je 12 pobeda. Najbolja je bila sredinom marta, kada je vezala pet pobeda u Indijan Velsu, gde je poražena u finalu.

Karatančeva će u drugom kolu igrati sa boljim iz okršaja u kojem se sastaju Amerikanka Irina Falkoni i domaća teniserka Manon Arkanjoli.

Tok meča:

Bugarska teniserka je odlično ušla u meč, bila je sigurna na svom servisu, a odmah je pritiskala Jankovićevu i zahvaljujući greškama teniserke stigla do brejka za 2:0.

Iako je Jelena uspela odmah da reaguje i vrati jedan brejk, na svom servisu nije pružila igru kakva se od nje očekivala, pa joj je Karatančeva ponovo oduzela servis i povela 3:1.

Srpska teniserka je od tada zaigrala za nijansu bolje, a to se videlo i po rezultatu. Vratila je brejk i konačno osvojila svoj servis gem i tako izjednačila na 3:3, pre nego što joj je Karatančeva prekinula niz. Jelena je tu praktično stala, a Bugarka je bez problema uspela da osvoji naredna dva gema i završi prvi set sa 6:3 za 28 minuta.

U nastavku se ništa nije promenilo, bugarska teniserka je kontrolisala meč i brzo je stigla do prednosti od dva brejka - 3:0. Jelena joj je pružila veliki otpor u gemu koji je sledio, ali Karatančeva nije dozvolila da je to poremeti i osigurala je i drugi brejk.

Tek u petom gemu Jankovićeva je stigla do prvog gema, u sedmom je Bugarka imala prvu meč loptu, nije je iskoristila, pa je naša teniserke dodatno produžila set (5:2).

Bugarka se previše opustila nakon ekspresnog vođstva, Jankovićeva je stigla do neočekivane dve brejk šanse za povratak u život, ali iskoristila i neočekivanim brejkom vratila se u život (5:3).

Ovaj brejk je potpuno vratio samopouzdanje srpskoj teniserki koja ekspresno dobija sledeći gem bez izgubljenog poena. Ipak, Karatančeva je i dalje imala meč u svojim rukama, jer je drugi put servirala za pobedu.

Karatančeva je odigrala strpljivo, pažljivo gradila svaki poen, Jankovićeva joj je dobro parirala, ali Bugarka koristi drugu meč šansu i izbacuje srpsku teniserku posle sat i po borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve