Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.05.2015.

14:20

Krajinović ispao u prvom kolu

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa porazom od Davida Gofana sa 6:3, 2:6, 6:7, 1:6.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Krajinović je osvojio prvi set, ali je potom izgbuio tri uzastopna i na taj način završio takmičenje.

Belgijanac će u narednom kolu igrati sa boljim iz meča Santijago Hiraldo - Donald Jang.

Momka rođenog 1990. godine u Rokuru zatekli smo na terenu broj 12 kako trenira sa Tomijem Robredom, a on je pristao na kratku priču za našu kuću, jer je žurio na masažu.

Tok meča:

Duel na terenu broj dva nije počeo na najbolji mogući način za našeg predstavnika, pošto je Gofan odmah stigao do brejka. Pogodio je Belgijanac nekoliko vinera, ali su Filipove greške iz forhenda i dovele do prve šanse za brejk, a samim tim i do gubitka servisa.

Međutim, Krajinović se nije demoralisao nešto lošijim početkom, vezao je dva vinera, a zatim iz bekenda uspeo da stigne do ribejka, iskoristivši prvu brejk šansu. Nastavio je u istom rimtu i ubrzo stigao do totalnog preokreta. Još autoritativniji bio je u narednom gemu, prepustivši rivalu samo jedan poen, a onda ponovo rivalu oduzeo servis – 4:2.

Nije se Srbin tu zaustavio, takođe nije dozvolio da mu nivo igre padne, pa je ubrzo poveo u setovima. Bez izbubljenog poena stigao je na samo gem do vođstva, a onda svesno igrao nešto rizičnije u narednu gemu, što je Belgijanac iskoristio i uspeo da se spase. Ipak, već u sledećem mu nije bilo spasa, Filip je odigrao pametno i već prvu gem/meč loptu pretvorio u vođstvo – 6:3.

Drugi set počeo je na sličan način kao prvi, iako nije bilo brejka na samom startu. Oba tenisera sačuvala su svoje servise u uvodnim gemovima, Gofan je poveo sa 2:1, a onda uspeo da napravi brejk. Naterao je Krajinovića na dva teška udarca i već prvu šansu pretvorio u oduzet servis rivalu – 3:1.

Ovoga puta nije bilo reakcije Srbina, koji je pokušao agresivnijim pristupom ponovo da stigne do preokreta. Smanjio je Krajinović na 4:2, ali je to bilo sve od njega u drugom delu igre. Gofan se izvukao u sedmom gemu i ponovo stekao tri gema viška, da bi zatim novim brejkom stigao do izjednačenja – 6:2.

Da je Filip napredovao izuzetno na psihičkom planu videlo se na otvaranju trećeg seta, pošto ga je počeo na savršen način posle izjednačenja. Otvorio je ovaj deo igre novm brejkom, a posle toga uz malo problema stigla je i potvrda. Gofan je bio u kontra ritmu, što je Filp sjajno iskoristio – pa je posle četiri odigrana gema imao ogromnu prednost – 4:0.

Međutim, od tog trenutka je neobjašnjivo stao. Gofan je uspeo da se upiše na semfor, a zatim i vrati jedan brejk zaostataka. Usledio je novi siguran servis gem za Belgijanca, pošto je bez izgubljenog poena došao na samo gem od izjendačenja – 4:3.

Krajinović se trgao u tom trenutku, podigrao nivo prvog seriva i posle duže pauze uspeo da osvoji gem na svoj servis. Gofan je uzvratio, a onda je Srbin propustio da na svoj servis stigne do novog vođstva u setovima. Prokockao je lepu šansu, prevashodno zbog svojih grešaka, pa ćemo gledati taj-brejk – 6:6.

Krajinović je imao poen prednosti u taj brejku, ali je protivnik uspeo da preokrene i povede sa 2:1 u setovima. Taj brejk je završen rezultatom 7:3.

U četvrtom setu Krajinović je bio potpuno vam ritma, pa mu je protivnik prepustio samo jedan gem i četvrti set lako osvaja sa 6:1 i stiže do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve