Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.05.2015.

13:13

Federer: Deca ne znaju ko sam

Drugi teniser sveta Rodžer Federer kaže da njegove ćerke ne shvataju veličinu svog oca u svetu tenisa, ali i ističe da nema nameru da im to pojašnjava.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/David Vincent

Švajcarac sa suprugom Mirkom ima dva para blizanaca – kćerke Milu Rouz i Šarlin Rivu Federer, koje u junu pune šest godina, kao i sinove Lea i Lenija, rođene u maju prošle godine.

"Nisam siguran da shvataju šta znači biti prvi na svetu. One su samo normalna deca koja misle da je svačiji tata poznat. Za sada, znaju samo da dosta vremena provodim igrajući tenis – ništa više. Imaju mamu koja se brine o njima i radi sve za njih, a imaju i dva mlađa brata, pa je uvek zanimljivo kada putujemo zajedno", rekao je Rodžer.

Federer kaže da nema potrebu da im objašnjava koliko im je otac čuven i poznat.

"U stvari, veoma je prosto. Ne osećam potrebu i ne mislim da je važno da im objašnjavam bilo šta vezano za moju slavu ili slične gluposti. U ovom trenutku to nije ni bitno, a i u svakom slučaju oni ne mogu to da pojme. Videćemo šta će biti kasnije, pojasniću im šta je potrebno da znaju – a sada baš i ne moraju", istakao je Federer.

Upitan da prokomentariše forhend i bekend Rafaela Nadala – Švajcarac je rekao da nije previše gledao velikog rivala.

"Nisam ga gledao onoliko koliko bih voleo, kao što je slučaj bio prošle godine. Suočio se sa nekoliko povreda, koje su me i sprečile da ispratim više njegovih duela. Uglavnom pogledam samo rezultate. Voleo bih da mogu da vam kažem više, ali pošto nisam pratio dovoljno da bih imao mišljenje mislim da nisam relevantan da pričam o tome", kaže Rodžer.

Federer će se u borbi za šesnestinu finala sastati sa Marselom Granoreljsom Pujolom iz Španije, koji je takođe u tri seta bio bolji od Matijasa Bačingera iz Nemačke.

Osvajač 17 Gren Slem ističe da iskustvo mnogo znači svakom igraču, pa tako i njemu.

"Trećina aktivnih igrača na Turu nalazi se u četvrtoj deceniji života. Iskustvo mnogo znači, jer sa iskustvom dolazi i mirnoća i lakoća u igri. Sada sam daleko smireniji, što nije bio slučaj pre deset godina. Tada mi fokus nije bio samo na meču, postojala je namera i želja da igram bolje, dok se sada koncentrišem samo na meč. Nisam jedini veteran na Turu, a dobro je videti neka poznata lica oko sebe sve vreme", pojasnio je Švajcarac.

Za kraj, Federer se osvrnuo i na incident koji se odigrao posle njegove pobede na Alehandrom Faljom, kada je dećak utrčao na teren kako bi uradio selfi s njim.

"To nije bio dete od pet godina. Ali to je nebitno, pošto u svakom slučaju takve stvari ne bi smele da se događaju. Za vreme jučerašnjeg treninga petoro klinaca se takođe pojavilo na terenu, a ni tada niko nije reagovao. Reakcija bi morala da bude brže. Moramo da gledamo unapred. Ima toliko igrača, toliko navijača, što dovodi do toga da je velika pažnja na nama. Od krucijalne važnosti je da obezbeđenje zna šta je njihov posao. Samo stajati sa strane u odelu i kravati nije dovoljno. Ovo nimalo nije smešno. Organizatori su se izvni i cenim to, ali bih voleo da se ovakve stvari više ne ponavljaju", zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve