Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2015.

22:00

Lajović o Vavrinki: Zavisi kakav će mu biti dan

Dušan Lajović lako je prošao prvo kolo na Rolan Garosu, a već u drugom čeka ga Stan Vavrinka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“On može da odigra vrlo dobro, zavisi i od njega kakav će meč biti. Želim da odigram još jedan dobar meč, a on ako odigra bolje od toga, onda naravno svaka čast. Poslednjih nekoliko meseci nije napravio neke posebne rezultate, ali ima Gren slem titulu, to dovoljno govori. Zavisi kakav će mu biti dan, ali ukoliko bude igrao najbolje, biće vrlo teško savladati ga“.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

Lajović je na startu turnira savladao Maksima Gonsalesa sa 6:3, 6:3, 6:1, što je njegov najubedljiviji start na Gren slem takmičenjima.

“U prvom gemu sam bio u problemu, ali sam se posle opustio i igrao sam dobro ceo meč. Mislim da sam i servirao konstantno, nisam mu da priliku nijednog trenutka da ima šansu da osvoji set, veoma sam zadovoljan igrom, teško da je moglo bolje. Igrali smo jednom u Novom Sadu, doduše na tvrdoj podlozi, ali znam koja je taktika potrebna“.

Prošle sezone Lajović je u osmini finala igrao sa Rafaelom Nadalom na stadionu “Filip Šatrije“ i to će mu biti od koristi u meču sa Vavrinkom.

“Postoji razlika između Šatrijea i Lenglena – Lenglen je malo manji i čini mi se da je brži i voleo bih tu da igramo, mada zavisi od organizatora. Dobro je što sam odigrao taj meč sa Nadalom prošle godine, značiće mi. Znam kako je – Šatrije je najveći teren, u smislu da nazad ima najviše prostora, dosta je drugačiji nego ostali. Vizuelno je teže, nekad se izgubi osećaj koliko si nazad u stvari otišao“.

Dušan brani četvrto kolo od prošle godine, ali ne opterećuje se time.

“Ne razmišljam o tome, već samo o sledećem meču. Igrao sam poslednjih nekoliko nedelja dobro, uzeo sam poene, tako da mi to nije pritisak. Odgovara ki ovaj Gren slem, šljaka mi je omiljena podloga“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve