Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2015.

11:54

"Nadala se niko više ne plaši na šljaci"

Nekadašnji najbolji dubl teniser sveta Tod Vudbridž veruje da se igrači više toliko ne plaše Rafaela Nadala na šljaci kao što je slučaj bio ranije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Francois Mori

Australijanac je istakao da je svima sada jasno da je Nadal veoma nervozan i ranjiv i da u tome vide svoju šansu.

Od početka evropske sezone na šljaci, Španac nije trijumfovao ni na jednom turniru, što mu se nije desilo nijednom u poslednjih deset godina, a takođe je pao na sedmo mesto na ATP listi.

Uprkos tome, zbog svega što je postigao na Rolan Garosu mnogi ga ubrajaju među favorite na drugom Gren slemu sezone.

Za Rafu je i dalje šljaka najbolja podloga, ali je izgubio faktor straha koji su igrači imali pre izlaska iz svlačionice pred duel sa njim. Mislim da njegovi rivali vide da je nervozan“, rekao je Vudbridž.

Španski teniser je više puta ponovio da ove godine nema problema sa povredama, ali da ima sa psihom.

Malo je ironično da novinarima priča koliko je nervozan, ali mislim da svi igrači počinju da veruju u to i na tome grade svoje samopouzdanje“, naglasio je Vudbridž.

Međutim, legendarni australijski teniser ističe da nikada niko ne sme da otpiše Nadala.

Nikada se ne biste kladili protiv njega, ali je sigurno da nije u formi u kakvoj je nekad bio. Smatram da on sam ne očekuje da osvoji Rolan Garos ove godine“, istakao je Vudbridž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve