Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2015.

10:10

Dan I: Srpski het-trik prvog dana

Svo troje srpskih tenisera ostvarili su pobede prvog dana takmičenja na drugom Gren slemu sezone Rolan Garosu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo

Prva je na teren izašla Bojana Jovanovski koja je posle preokreta bila bolja od Lesije Curenko sa 1:6, 6:1, 6:0, a potom je Dušan Lajović lako slavio protiv Maksima Gonzalesa - 6:3, 6:3, 6:1.

Savršen dan za naše tenisere zaokružila je Ana Ivanović koja je pobedila Jaroslavu Švedovu sa 4:6, 6:2, 6:0.

U jednom od mečeva koji je bio u centru pažnje, Rodžer Federer je rutinski odradio posao protiv Kolumbijca Alehandra Falje, ali je posle meča doživeo neprijatnost na centralnom terenu. Isto se može reći i za njegovog sunarodnika Stanislasa Vavrinku, koji je u tri seta bio bolji od Marsela Ilhana iz Turske.

Prvu pobedu na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa ostvarila je malo poznata Brazilka Telijana Pereira, dok je u konkurenciji muškaraca prvi dalje prošao Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, kojem je Mihail Južni predao meč.

U toku dana biće odigrano još dosta mečeva o kojima će vas B92 obaveštavati, a dobićete i ekskluzivne informacije od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma.

Ana izgubila set, pa razbila Švedovu

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira savladala Jaroslavu Švedovu u tri seta.

Srpska teniserka izgubila je prvi set sa 6:4, ali je u nastavku zaigrala mnogo bolje i stigla je do preokreta u preostala dva seta – 6:2, 6:0.

U drugoj rundi Ivanovićevu očekuje duel sa Japankom Misaki Doi, koja je trenutno 103. na svetu. Ona je u prvoj rundi u dva seta savladala Petru Cetkovsku.

Sjajni Lajović prošao

Dušan Lajović počeo je takmičenje na Rolan Garosu sjajnim izdanjem protiv Maksima Gonzalesa.

Srpski teniser pobedio je Argentinca lako u tri seta rezultatom 6:3, 6:3, 6:1 posle samo 107 minuta igre.

Lajović je u sva tri seta bio dominantan i tako najavio da bi u drugom kolu mogao da pruži veliki otpor Stanislasu Vavrinki. Upravo će Švajcarac, koji je u prvom kolu pobedio Ilhana sa 3-0, biti rival Lajoviću u drugoj rundi.

Jovanovski u drugom kolu posle preokreta

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa. Ona će u narednj rundi igrati sa boljom iz duela Vekić – Garsija.

Bojani i Curenko je ovo bio drugi međusobni susret, a i prvi je dobila srpska teniserka. Odigrale su ga 2012. godine u Bakuu, kada je bilo 6:3, 2:6, 6:3 za Jovanovski.

Jovanovski je veoma loše počela meč izgubivši prvi set sa 6:1. U nastavku je uspela da uhvati ritam i u naredna dva seta izgubila je samo jedan gem i i stigla do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve