Novi klasik za finale: Đoković – Mari

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Britanac Endi Mari sastaju se danas u polufinalu Rolan Garosa.

Izvor: ÐN

Petak, 05.06.2015.

09:30

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Njihov duel na Filip Šatrije počinje oko 16 sati, nakon meča između Žo-Vilfreda Conge i Stana Vavrinke.

Đoković pred taj meč kaže da se Škot mnogo poboljšao na šljaci.

“U to nema sumnje – gledao sam ga malo u Madridu, a i ovde igra dobro. Bolje se kreće, veoma dobro servira, a uvek je posedovao osećaj i njegovi udarci sa osnovne linije među najboljima su u tenisu“, rekao je Đoković.

Novak trenutno vodi sa 18:8 u međusobnom skoru sa Marijem, a dobio je i poslednjih sedam okršaja.

“On je ekstremno talentovan, takođe je i veliki borac i neko ko ima iskustva u velikim mečevima. Na Rolan Garosu je već stizao do polufinala, mislim da je izgubio od Rafe prošle godine i siguran sam da je motivisan da stigne bar korak dalje. Polufinale je Gren slem turnira, igram sa jednim od svojih najvećih rivala, momkom kojeg dugo poznajem i sigurno je da ćemo obojica želeti pobedu. Poznajem njegovu igru i trudiću se da se dobro spremim“, dodao je Đoković.

Đoković u meč ulazi posle fenomenalne pobede nad devotruskim osvajačem Rolan Garosa Špancem Rafaelom Nadalom (7:5, 6:3, 6:1), dok je Maro bio bolji od Davida Ferera sa 7:6 (7-4), 6:2, 5:7, 6:1.

"Đoković igra vrhunski tenis, a posebno je bila impresivna njegova pobeda nad Nadalom u tri seta. Objektivno, on je najbolji teniser sveta i svestan sam da će biti izuzetno teško da ga pobedim. Ipak, i ja igram dobar tenis i fizički se osećam odlično. Poslednjih nekoliko nedelja igram sa dosta samopozdanja, što mi znači uoči ovog duela", rekao je Mari.

Srbinu nedostaje jedino trofej u Parizu, kako bi kompletirao sva četiri Gren slema, čime bi postao osmi teniser u istoriji kome je to uspelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: