Ferero za B92: Novak je moćan

Nekadašnji prvi teniser sveta Huan Karlos Ferero kaže za B92 da je Novak Đoković najveći favorit da osvoji trofej na Rolan Garosu.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2015.

09:00

Default images
Getty Images

Novak u petak igra sa Endijem Marijem u polufinalu, posle duela Conga – Vavrinka koji je na programu od 13 časova.

“Mislim da je Đoković bliži pobedi – Mariju dobro ide, ali mislim da je Novak u ovom trenutku jednostavno predobar. Trenutno ima mnogo samopouzdanja u najboljim je trenucima svoje karijere, kao što je i sâm rekao. Kladio bih se na Novaka, moćan je u ovom momentu“, izjavio je osvajač Rolan Garosa 2003. godine.

Ferero je gledao meč Đokovića i Nadala u četvrtfinalu

“Mislim da je na Rafu mnogo uticalo to što nije osvojio nijedan turnir na šljaci pre Garosa, pre svega sa aspekta samopouzdanja. Naravno, Novak je u takvoj situaciji jači od Rafe, čak i na šljaci“, kaže 35-godišnji Španac za B92 posle polučasovnog sparinga sa zemljakom Karlosom Mojom.

Drugi polufinalni par garantuje nam da će Rolan Garos dobiti novog finalistu, pošto ni Conga ni Vavrinka do sada nisu igrali finale u Parizu.

“Biće neizvestan meč – Conga igra kod kuće i siguran sam da će dati sve od sebe, ovo mu je drugi put da je u polufinalu u Parizu. Za njega je ovo turnir koji ima dodatni značaj, ali i Vavrinka igra sjajno – njegov način igre dobar je za šljaku, bekhend mu je izvrstan“.

A ko će osvojiti titulu?

“Znaš ime“, zaključio je Ferero za B92 aludirajući na Đokovića.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: