Aranča za B92: Ana da napada prva i kontroliše nerve

Legendarna španska teniserka Aranča Sančes-Vikario kaže za B92 da Ana Ivanović ima veliku šansu da se plasira u finale Rolan Garosa.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2015.

09:00

Default images
Getty Images

Aranču smo ’uhvatili’ posle treninga sa Janom Novotnom, rekla nam je da nema mnogo vremena, tako da smo zajedno hodali i analizirali predstojeće polufinale Ane i Luci Šafaržove.

“Biće veoma zanimljiv meč, mislim da će mentalni aspekt biti veoma značajan – ko bude bolje kontrolisao nerve, taj ima veće šanse. Za obe je ogromna stvar eventualni plasman u finale – i Ana i Luci igraju vrlo agresivno i zato mislim da će biti važno koja prva napadne“, kaže 43-godišnja Španjolka, koja je u karijeri tri puta osvajala Rolan Garos (1989, 1994. i 1998).

Čehinja vodi sa 5-3 u međusobnim mečevima, eliminisala je Anu prošle godine na Garosu, ali je srpska teniserka dobila poslednji duel, u Tokiju (6:3, 6:2).

“Gledala sam skoro svaki Anin meč – zna kakav je osećaj igrati u Parizu, već je ovde osvojila trofej i vidim da je puna samopouzdanja. Ponavljam, biće psihički zahtevno, ali ako Ana uspe da se izbori sa emocijama, ima velike šanse“, zaključila je Sančes-Vikario za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: