Iz Pariza: Poslednji Novakov trening pred Rafu

Novak Đoković trenirao je četrdesetak minuta na stadionu Filip Šatrije pred okršaj sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

13:35

Default images
Foto: B92/Saša Ozmo

Baš kao i prethodnih dana, Novakov sparing partner bio je levoruki Francuz Nikola Devilder.

Počelo je oko 12.15 laganim prebacivanjem preko mreže, a onda se prešlo na šablone – Devilder je prvo imao zadatak da pošalje dve visoke loptice na bekhend, a zatim da napadne forhend paralelom (nešto što Nadal često radi).

Potom su uloge bile obrnute, Novak je završavao forhend paralelom, a onda je kraći deo treninga posvećen volejima – prvo u mestu, a zatim i izlazak na mrežu posle udarca s osnovne linije.

Beker i Novak davali su instrukcije Devilderu kakve su lopte potrebne, a posle nekoliko smečeva prešlo se na servis. Francuz je trebalo jednom da vrati ritern na Đokovićev forhend, a sledeći put na bekhend.

Odigrao je Đoković i dva-tri drop šota posle servisa, a zatim je vežbao ritern – od Devildera je tražio različite stvari, npr. slajs servis ili servis po širini sa ’djus’ strane, jačinu prvog ili drugog servisa i sl.

Ostao je Novak koji minut duže nego što je planirano na terenu, a posle treninga je bio nasmejan – potpisao je Devilderu nekoliko loptica, a pre izlaska sa terena zastao je i dao još nekoliko autograma malobrojnima koji su nekako dospeli do terena na Šatrijeu.

Posle Đokovićevog treninga razgovarao sam sa Arančom Sančes-Vikario, nije imala mnogo vremena, ali je kratko najavila duel.

“Biće neverovatan meč, i dalje mi je neobično što igraju u četvrtfinalu. Mislim da je Đoković favorit jer je prvi na svetu, ali Nadal je u celoj svojoj karijeri izgubio samo jedan meč ovde. Španjolka sam i nadam se Rafinoj pobedi, ali ako Novak danas pobedi, favorit je i da osvoji titulu“, rekla je Aranča za B92.

Pročitajte šta o predstojećem meču misle Mats Vilander, Sebastijan Grožan, Rodžer Federer i Fabris Santoro, a pogledajte i našu najavu predstojećeg okršaja.

Poslednje podsećanje, Novak Đoković i Rafael Nadal igraju drugi meč na stadionu Filip Šatrije, posle meča Serena Vilijams – Sara Erani koji počinje u 14 časova.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: