Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2015.

09:30

Miler za B92: Janko bio 'lud', malo sam ga se plašio

Žil Miler naredni je protivnik Novaka Đokovića na Rolan Garosu, ali ko voli tenis u Srbiji, levorukog Luksemburžanina zna još od ranije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Miler je kao junior vojevao sa Jankom Tipsarevićem – on je bio prvi, a Janko drugi na svetu.

U razgovoru za B92 Žil se podsetio tog doba, razgovarali smo i o predstojećem meču sa Novakom, ali i o košarci, fudbalu...

Bio je Miler na unakrsnom ispitivanju kod novinara iz Luksemburga, trajalo je pola sata, ali strpljivo sam sedeo dok se u sobi govorio francuski jer mi je Žil rekao da nema nikakvih problema da posle proćaskamo.

Počeli smo od onoga što nas čeka u četvrtak – meč sa Đokovićem.

“Već smo igrali u Melburnu ove godine (6:4, 7:5, 7:5 za Novaka) i radujem se tom meču – zbog toga treniram vredno, kako bih igrao sa najboljima na velikim turnirima. Sada sam dobio još jednu takvu šansu i srećan sam zbog toga. Ne bih imao nikakvu šansu protiv njega ako bih sve vreme bio na osnovnoj liniji, pogotovo ne na šljaci. Ne smem da ulazim u razmene s njim, pokušaću da budem agresivan, da izlazim na mrežu i da pokušam da ga pritisnem, iako sam svestan i toga da Novak poseduje sjajnu kontru. To mi je jedina šansa“.

Osim tenisa, Žil prati košarku i naročito fudbal, pa se ta tema nametnula kao logična.

“Volim košarku, pratim rezultate uvek, a najviše volim NBA. Iz Srbije mi je omiljeni igrač Vlade Divac, znam i za Stojakovića. Navijam za Majami, tako da me je pogodilo što je Lebron otišao. Zato bih voleo da Vorirosi osvoje, a i igrali su izvanredno cele sezone, mislim da su zaslužili“, rekao je 32-godišnji Miler i dodao.

“Bio sam u Beogradu dva puta na turnirima, ali nisam imao vremena da obiđem grad jer sam igrao. Pitao si me za košarku, ali više volim fudbal – zagriženi sam navijač Borusije Dortmund, a Neven Subotić mi je jedan od omiljenih igrača“.

Potom smo se vratili daleko u prošlost u vreme kada su Miler i Tipsarević bili dvojica najboljih juniora na planeti.

“U početku je bila velika distanca između nas jer smo bili najveći suparnici. On je bio pomalo ’lud’ momak, uvek je imao farbanu kosu i malo sam ga se plašio u početku. Posle, kada sam ga upoznao bolje, shvatio sam kakav je u stvari – smatram ga dobrim prijateljem, iako je naravno teško imati prijatelje na ATP turu. Popričamo svaki put kada se vidimo, a i on je igrao klupske mečeve u Luksemburgu, pa smo se viđali. Dobar momak“.

Miler je u karijeri igrao tri finala, sva tri na američkom betonu (Vašington 2004, Los Anđeles 2005. i Atlanta 2012), ali još nema nijednu titulu.

“To je jedan od najvećih ciljeva do kraja moje karijere, da osvojim neki trofej. Vredno radim za to, nadam se da će biti uskoro. Nisam još razmišljao kako ću da proslavim, ali biće nešto spontano, kako mi dođe u tom trenutku. Sada sam malo povučeniji tip, ranije sam dosta slavio, pa i s Jankom sam izašao jednom-dvaput“.

Na US openu 2008. godine Miler je priredio senzaciju – bio je 130. na svetu, prošao je kvalifikacije i zatim redom dobio Gaskea, Hasa, Almagra i Davidenka pre nego što je u četvrtfinalu ispao od Federera.

“To je moj najbolji rezultat u mojoj karijeri na Gren slem turnirima i neću ga zaboraviti, ali imam samopouzdanja i nadam se da mogu to da ponovim, možda i nešto više, što da ne“.

Dvoumio sam se da li je pitanje umesno s obzirom na to da Miler igra s Novakom, ali bio je toliko otvoren da sam odlučio da ipak pitam: Đoković – Nadal igraju, za koga navijaš?

“Navijao bih za epski meč, pet setova sa mnogo drame i neka najbolji pobedi. Znam, diplomata sam, ali eto“, zaključio je uz smeh Miler za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve