Nova vest
Tenis

Utorak, 26.05.2015.

10:00

Nieminen za B92: Novak je zvezda, ali nije se promenio

Čovek koji je superiorno prvi na svetu i koji je ove sezone osvojio sve velike turnire na kojima je igrao.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Finski teniser Jarko Nieminen u prvom kolu Rolan Garosa mora da se sastane upravo sa njime – Novakom Đokovićem.

Na treningu sa Žilom Simonom bio je Finac dobro raspoložen, a u razgovoru za B92 potvrdio je da ne očajava jer postoje i lepe strane sudara sa najboljim na svetu.

“Najteži mogući žreb, utisak je da je Novak trenutno korak-dva ispred svih ostalih. Ove godine je osvojio sve velike turnire na kojima je igrao i on je najveći izazov koji sam mogao da dobijem. Istovremeno, znam da ćemo igrati na nekom od najvećih stadiona, a u tomo uvek uživam – nemam stvarno šta da izgubim, ali znam da ću se boriti najjače što mogu“, rekao je Nieminen posle treninga.

Šetali smo kompleksom Rolan Garosa (ako neki igrač stane na nešto duže, vrlo verovatno će ga navijači opkoliti), a Jarko je i dalje bio vedar i rekao je da nema šta da izgubi.

“Moram da pokušam da budem na pravom nivou na početku svakog seta – najbolji igrači retko ispuštaju prednost kada povedu, već samo podignu nivo igre, a onda je nemoguće vratiti se. Podrazumeva se da moram da igram na svom najvišem nivou, ali čak i ako bude tako, biće vrlo teško. Barem počinjemo od 0:0“, kaže uz osmeh trenutno 87. teniser sveta.

Nieminen ima 33 godine, dugo je na ATP turu i bio je u prilici da vidi kako Đoković sazreva i kao igrač i kao osoba.

“On je neverovatna ličnost, veoma pozitivan momak i uvek je pun poštovanja prema svim ostalim igračima. Uopšte se nije promenio otkad ga poznajem. Naravno, sada je stariji, ali i dalje je onaj sjajan momak, ostao je isti iako je postao globalna zvezda. Imam samo lepe reči za njega“, zaključio je Nieminen za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve