Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.05.2015.

09:00

Gofan za B92: Novak gubio RG na mentalnom planu

Davida Gofana, Belgijanca gracioznog stila igra, zatekli smo na terenu broj 12 kako trenira sa Tomijem Robredom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Trenutno 18. teniser sveta rival je našem Filipu Krajinoviću u prvom kolu Rolan Garosa, a posle treninga pristao je da porazgovara sa nama, uz molbu da budemo kratki jer ide na masažu.

“To neće biti lak meč jer Filip je veoma talentovan i nikad se ne zna šta može da se dogodi. Ipak, igram na visokom nivou i daću sve od sebe da pobedim u tom meču“, kaže Gofan za B92.

Momak rođen 1990. godine u Rokuru ispadao je u Parizu u prvom kolu u prethodne dve sezone, ali je 2012. odgirao turnir karijere i skrenuo pažnju šire javnosti. Tada je iz kvalifikacija stigao do osmine finala i ispao u četiri seta od Rodžera Federera.

“Taj turnir jeste bio sjajan za mene, a pokušaću i ove sezone da uradim nešto slično. Osećam se zaista dobro, imamo mnogo samopouzdanja, a i ove godine sam prvi put nosilac u Parizu, što je svakako prednost“, kaže Gofan dok mu pogled beži ka terenu gde sada treniraju Judžini Bušar i Andrea Petković, tako da ne možemo da ga krivimo.

Potencijalni četvrtfinalni duel Đoković – Nadal tema je koja je neizbežna u svim razgovorima u Parizu.

“Tek je prva runda i mislim da je još rano govoriti o tome. Ako se dogodi, naravno da će biti veoma interesantan meč. Novak trenutno ima mnogo samopouzdanja, brojne pobede su iza njega, ali Rafa neće tek tako prepustiti titulu na turniru koji je devet puta osvajao“.

Za pobedu nad Nadalom, po mišljenju Gofana, Novak mora da dobije mentalnu bitku.

“Bio je Novak blizu – jednom je izgubio u polufinalu, dva puta u finalu i sigurno je da može da osvoji trofej. Ako mene pitate, problem je mentalne prirode – Đoković apsolutno želi da osvoji ovaj turnir i možda ga to čini malo stegnutim. Smatram da je Novak ove godine favorit, ali videćemo šta će se desiti“, zaključio je Gofan za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve