Utorak, 26.05.2015.

23:20

Novak, Valter, koktel i novinari “ponavljači“

Najbolji teniser sveta igra svoj prvi meč na jednom od četiri najveća turnira u godini – dovoljan razlog da se tome posveti puna pažnja.

Izvor: B92

Novak, Valter, koktel i novinari “ponavljaèi“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 8 godina

Sto se tice odevne kombinacije... Ta Japanska firma je specijalno napravila novi "set" za RG i boje odabrala namerno da bi se on uklopio u okruzenje. Bilo je reci o tome jos pre neki mesec.

Hmmm

pre 8 godina

Било би лепо чути виђење судије Бернардеса, у вези његовог изузећа са Надалових сусрета...

Maja

pre 8 godina

(bravo za odlazak na RG!, 27. maj 2015 11:24)
Zašto bismo ova zabavna Sašina štiva sa šljake pretvarali u predmet akademskog nadmudrivanja?! Nema potrebe. Družimo se i zabavljamo prateći zbivanja na Rolan Garosu i to je sve. Zašto sve mora biti ozbiljno, i zašto deliti čitaoce na širi i uži krug, to baš ne razumem. Ili si mislio da nas deliš na primitivni krug (kraljine, carice, braća..) i kulturni krug (gospodine Saša, doajenu Saša...). Kako ljudi ne možete da se jednostavno opustite i oslobodite konvencionalnih stega. Zašto ste toliko sapeti. Neki me ovde podsećaju na one koji ne vole turbo folk, ali se uz prve turbo taktove i promukli glas pevaljke u nekoj zabitoj kafani totalno oleše.

Beobrad

pre 8 godina

Majo, ne znam kako da ti razjasnim da je moj prvi komentar bio dobronameran, Ozmo onim "ja konj" pravi nepotreban pokusaj dodatnog priblizavanja citaocima, on to vec ima.
Izneo sam misljenje, lupi minus ako ti se ne dopada, ne drzi cas moralistike, jer ocito je da ne shvatas sta sam vec u prvom komentaru napisao!
Neumesno je imati misljenje, s' kim ja polemisem?!

Tања

pre 8 godina

Милина је читати питке и једностане Сашине извештаје, баш као и коментаре Dylan Dog-a.
За мене је "најјача" одевна комбинација Рафе и Серене. Бата и Сека, баш као некад са поклопца бомбоњере. Nike већ дуже време катастрофа. Новак, од кад је скинуо сиве пиџамице, прави баја на терену.

bravo za odlazak na RG!

pre 8 godina

Sašini tekstovi su uvek za svaku pohvalu - analitični, profesionalni, izuzetni. Uglavnom ih prate i komentari koji su podjednako kvalitetni (Dylan Dog i ekipa). Odlazak na RG je pun pogodak, pisanje "iz prvog lica" je pravo osveženje i ono što želimo da čujemo. Nekovencionalno i zabavno, budi maštu, a dočarava sve - koliko je samo nas reklo "kao da sam tamo!"

Ipak, mala napomena, a mislim da je SO toga i sam svestan: po broju komentara tipa kralju, kraljino, brateee, care, jasno je da je ovaj stil pisanja prijemčiviji za širi krug čitalaca. Otišavši u širinu, teško je na duže staze održati koncentrisani kvalitet koji tekstovi SO inače imaju.
Dakle, zabavno je, uživao sam, iako tekst balansira na ivici zabave i žutila. Ipak, počeo sam u čitanju da osećam malu dozu zebnje da do kraja teksta ne sklizne preko ivice. A blizu ivici je bilo sa "raniću se" i sa "konjem", verujem da je toga i SO svestan. Ipak, challenge je pokazao da je loptica ipak ostala u terenu :-)

Pa gde je problem? Problem je što kada se pređe u prostu zabavu, i očekivanja postanu takva. Standardan tekst SO će onima kojima je danas "kraljina" biti dosadni, a ipak - to su standardni tekstovi i to po standardu koji je SO postavio i treba da ga održi.

Srećno Saša! Mada će "kraljinama" i "brate"-ći ovo neminovno zvučati kao kritika, zapravo je mail podrške za Vas da ostanete "u terenu" i na nivou kojim ste nas razmazili.

P.S. Već naslućujem priličan broj minusa, ali to je očekivano.

Zlatko

pre 8 godina

nije to slucajna boja . maskirna je. na vimbldonu ce biti zelen.
(drpekic, 27. maj 2015 00:41)

Napisao si saljiv komentar, dobio mnogo pluseva, ali u toj prici ima i istine. Nekada, kad su golmani imali normalne dresove, postavljala se prica svetao ili taman dres. Bilo je reci da taman dres uklapa golmana u ambijent publike a ne znam koji je argument bio za svetao dres (moguce da je bila svetlost reflektora u pitanju). Danas, kad je sve sarenilo, mnogi se odlucuju za zelenu boju upravo zbog tog maskirnog. Nedavno je bio tekst za nekog ko je imao komplet crvenu opremu i povezali su sa teorijom zabrane i blokade, ono u fazonu "stop". Da se vratim na tvoj komentar. Maskirno bi bilo i naranzdasti sorc da se uklopi u boju sljake ili ona nijansa kojom je uradjen reklamni zid oko terena. Sve u svemu, ta teorija ima i istine. Jedino na Vimbldonu ta teorija o maskirnom ne moze da prodje, zbog pravila o beloj opremi. :)

Sve Japance nazad u Kinu

pre 8 godina

Svaka cast, uzivanje je pratiti Rolan Garos pored ovakvog izvestaja..
Osecam se kao da sam tamo, a u stvari pratim tenis iz crne rupe sveta, Bajine Baste... Nema veze idemo dalje, hvala ti Sasha! Idemo Nole! SRBIJA

Maja

pre 8 godina

Beobrad, ako pogledaš koliko si dobio minusa za tvoj neumesni komentar na Sašin stil pisanja, valjda ti je jasno da se ne može menjati samo zbog tebe. To bi bilo zaista bzvz. Opusti se, Saša uživa tamo i to pokušava nesebično da podeli sa nama. Zar to nije lepo?

nikola

pre 8 godina

Pozdrav Sasa,znaci ipak citate komentare.:) Odgovorili ste mi na pitanje za Nadalove rituale od juce. Hvala.
Pretpostavljao sam tako nesto ali nikad nisam bio siguran.To samo govori o Nadalu i zbog cega ce sve vise insistirati na tim ritualima u samom mecu ako mu ne bude islo u igri. Pomenuli ste da ste na Nadalovom treningu bili samo vi i fotoreporter,nije bilo razloga da vas ignorisu a pogotovo jer imate akreditaciju i dosli ste zbog tenisa,informisanosti gledalaca,unosenja pozitivne energije i sl. Totalno razocarenje kad sam procitao sta su vam rekli. Zanimljivo bi bilo otici na njihov trening ako kojim slucajem dodje do meca sa Djokovicem,to bese potencijalno u 1/4 finalu ?
Zanimljiv bi bio interjvu sa Nishikorijem,momak mi deluje skroz ekscentrican i Tomicem.
Raspisao sam se totalno. Dosta toga me zanima. Da li moze par pojedinosti oko organizacije jednog top ten tenisera u jednom takmicarskom danu ?
I organizacija oko terena,sredjivanje itd.
Pozdrav

Nikola Vrnjačka Banja

pre 8 godina

Kralju svaka ti čast na ovakvim tekstovima kidam se od smeha kada ih čitam samo tako nastavi pratimo te i dalje... Pozdrav iz Vrnjačke Banje...

SZ

pre 8 godina

- Pročitao sam da vas zanima da li Rafa i na treningu drži do rituala. A i ja konj, gde to da ne spomenem? Nema, barem ne kao na mečevima. Vidim ja nešto mi nedostaje...

:-) :-) Sjajno. Mada je dobra i ona: " Svega ti, ponovo to, jesi ozbiljan?" :-)

Svaka cast, samo ovako nastavi.

cofi008

pre 8 godina

sale svaka cast na ovome sto radis! ti brate znas svoj posao...svi novinari naseg javnog servisa kad se skupe nisu ti ni do kolena!
htedoh da pitam, u nadi da ti citas ove komentare..da li bi mogao da objavis i neku sliku sa rolan garosa ,tipa treninzi,mecevi,razne zanimljivosti..mozda i neki snimak? kako bi pored sjajnih tekstova stekli jos blizu sliku o jednom tako velikom dogadjaju?

Bili

pre 8 godina

Bez obzira na dragoceno vreme koje mi oduzme citajuci sve ovo pa i slanje komentara, ipak mi prija i ne zalim! Sjajni su tekstovi. Bilo bi lepo da po zavrsetku RG pod uslovom da Novak osvoji,napravite neki dokumentarac u kojem se i Vi pojavljujete,da ekranizujete ove spise. Pozdrav iz Obrenovca.

JV

pre 8 godina

Bravoooooo... prava stvar za jutarnju kaficu... hvala Sasa na izvestaju, hvala redakcijo na ulepsavanju ovog kisnog sivog jutra... NOLE LEGENDOOOOO

ajme

pre 8 godina

Veoma cudan tekst, ali ne cudan zato sto je los, vec zato sto je ovako nesto retkost u srpskom novinarstvu, pa se nismo navikli.

Pozdrav i nastavi sa izvanrednim radom. I zanemari one negativne komentare na ovaj tekst, uvek ima isfrustriranih ljudi.

Mila

pre 8 godina

Super, super tekst, kao i svi prethodni. Uzivamo i mi svi u Parizu s Vama :) Ocekujem intervju s Monfisom ili Congom, sudeci po najavi :)). Ako ne, potrazite i njih ovih dana, zanimljivi su mi jako. Ovo za Delpa sam se iznenadila, pisite vise o tome. Ovakvi detalji i teniserima van terena su nam jako zanimljivi. I kakva je Ana van meceva, i Sharapova?

Laki (je malo nervozan)

pre 8 godina

Htedoh ostaviti neki komentar, pa kontam da nemam ni šta dodati, ni oduzeti!
Hvala Ti na ovi zakulisnim radnjama, koje mi iskreni ljubitelji tenisa ne vidimo na ni na oba kanala EUROSPORT-a i emisije GEM, SET i Mats!
Ni ja nisam neki guru što se mode tiče, al mi se jako sviđa narandžasto-crna kombinacija, moram opet da potegnem veze iz Japana, kao onomad za svetloplavo-belu kombinaciju!

Kinez

pre 8 godina

Zbog jucerasnjeg SVETSKI najvaznijeg dogadjaja u Srbiji su danas plate vece 200%, penzije 300%, cene smanjene trostruko, nema nezaposlenih.
Aman, zar nemate BAS NI O CEMU VAZNIJEM da pisete?
OK, tenis, Djokovic, ali ga preteraste.

oxydant

pre 8 godina

Dragi Saša,bilo bi dobro da se vidiš sa Almagrom pred meč sa Rafom! Da
ga pitaš na pr. jel' ona pobeda lane bila bila slučajna ?!

rašo,canada

pre 8 godina

retko komentarišem da bi dao podršku tekstopiscu,radije polemišem -da iskritikujem ili podržim štivo.
Saša sjajan si,svakodnevno nas obaveštavaš i izveštavaš i o sportskim ,ali i svim drugim detaljima koje nas gledaoce širom sveta i te kako zanimaju
originalno,zanimljivo,intrigantno-jednostavno,sadržajni i osvežavajući članci
samo napred

Bojan

pre 8 godina

Lep tekst. A ljudi, jel ste videli kako je Federer odgurnuo navijača koji je ušao da se slika sa njim na kraju meča 1.kola?? Bezveze...Prvo se zbunio, kao da je pomislio da je to neki novinar...baš bi bila fora da se zezao malo, al nije on Nole!

Kurepa

pre 8 godina

Ja sam gledao nekoliko Rafinih treninga na master serije turnirima i nikad nije uradio ama ni jedan od svojih rituala, pa ni kad je vežbao servis.
Mora da je ovog puta vežbao same rituale :)

Svete

pre 8 godina

Bravo bravo bravo za Ozma, SJAJNO !!!
Napokon da neko pise o tenisu sa lica mesta i sa terena a ne iz fotelje rovareci po fejsbuku, twiteru i ostalim mestima.

Sto se tice opreme mislim da mu je to najbolja kombinacija od kada ja gledam Novakove meceve, a gledam ih odavno !

Odlicno je danas igrao Novak, 2 sata protiv iskusnog igraca koji nema sta da izgubi, koji je isao na sve ili nista i koji je jednostavno igrao bez pritiska i dao sve od sebe i odlican je pokazatelj Novakove igre cinjenica da je gubio 5-3, 30-0 i bez ikakvog grca i nervoze je to preokrenuo i rutinski dobio...
Sto se tice Nieminena nekada je bio blizu top 10 i ima preko 400 ATP pobeda u karijeri, Nadalov protivnik recimo nema nijednu, Marejev mislim samo 1, a Federerov 110, tako da Kimi Raikonen nije tako jednostavan rival za prvo kolo :O !!

Sto se tice DelPotrove sujete, nemam pojima, deluje dobrocudno na terenu ali ima ponekad neke bubice kada se vuce po terenu, pa po minut proverava tragove po terenu ali generalno je odlican lik.

Ubedjen sam da Nadal ima najvecu sujetu od ovih najboljih igraca na ATP turu, samo sto pred kamerama deluje nekako stidljivo, zbunjeno, pravi se naivan iako je daleko od toga. Danas sav zbunjen prica i sebe i sanse stavlja u istu recenicu, koristim sanse, imao sam sanse i slicno protiv igraca koji je 300 na listi i ima 0 pobeda u karijeri ???!!
Duga je to prica o sujeti, ali verujem da je tacna....

Nastavi tako !!!

anica

pre 8 godina

Bravo Sasa, procitah da Federer deli peskire na treningu, zove publiku, bogami lepo, iznenadih se, zaintrigirali ste nas sa ovim zanimljivim intervjuom, moguce da ste "ulovili" Monfisa:))
Bas lepo napisano, opusteno, mozda neki intervju sa Congom, nikada necu zaboraviti koliko je banana pojeo u finalu AO 2008:), prirodan i jedan od zgodnijih tenisera.
Preko ovakvih tekstova ni Pariz nije daleko.:)

Necman

pre 8 godina

Bravo, momčino, mislio sam da je pravo sportsko novinarstvo zauvek nestalo. Treba još mnogo ovakvih tekstova, ali ne pamtim da me je iko u novije vreme podsetio na Miroslava Radojčića i besmrtne priče sa Vimbldona.

A, da, možda nešto o tome ima li i na ovom slemu nekih tradicionalnih "radnji" poput onih jagoda u Londonu? Garderoba, način navijanja ili već nešto.

Beobrad

pre 8 godina

Majo, nek si ti meni razjasnila kako stoje stvari, samo sto nista nisi shvatila!
Ozmo je super, cenim ga i mislim sve najbolje o njemu, samo jos kad bi ti to umela da prepoznas u mom komentaru.

krle

pre 8 godina

Bravo Sasa, to su stvari koje nas zanimaju. Dakle,sto vise informacija o onome sto se desava iza kulisa,kuda se krecu igraci,kakva je atmosfera na tribinama, kako izgledaju treninzi, ko sa kim sparinguje, a moze i poneki trac,necemo se buniti :)

Beobrad

pre 8 godina

Ono "ja konj" je nepotrebno, ti si novinar, mi citaoci, nema potrebe!
Ostani profesionalan!
Jasno je da si iskren i ok lik, ali to je bzvz.

Brkajlo

pre 8 godina

sjajno Sasa, zaista sjajno. Kao da mi se ostvarila zelja pa da sam i sâm na RG, sa toliko strasti i paznje prenosis atmosferu i zanimljivosti koje samo takonpravom poznavaocu i ljubitelju mogu da me promaknu. I zaista, kao sto rece, imas sjajnu suvislost i celovitost tekstova. Cak i ovako neformalnih. Keep up!
Uz malu opasku, navijao bih za Simonu iz sve snage da nije izvrsila onaj...zlocin protiv covecnosti.

Sportski pozdrav!

tamarena

pre 8 godina

Sale,legena si! Svaka cast! Textovi su odlicni i vrlo duhoviti. Super je sto nam preneses i po koji "socan" detalj na sta nismo navikli u standardnim izvjestajima. Veliki pozdrav iz Banja Luke. Pozdravi mi Noleta kad ga vidis,hehe!

Marina

pre 8 godina

Bravo, super tekst, zakulisne radnje - to me interesuje, sve ono sto mi obicni smrtnici koji pratimo FO preko TVa ne mozemo da vidimo! ? poz!!

Profesor

pre 8 godina

Ozmašine, legendo. :) Aj navataj Kyrgiosa, ne znam kako se transkribuje na srpskom. Pitaj ga šta misli o velikoj četvorci pojedinačno i njegovim šansama da im pripreti? Mogao bi i Tomića da nahvataš i Dolgopolova, ako nije kasno...

Maja

pre 8 godina

Saša ti si stvarno meni kralj. Divno je što čitaš naše komentare i što si se setio da napišeš ono za Nadalove rutine na treningu. Kad već ispunjavaš želje, jel može malo više fotkica, nasumičnih onako iz ruke. :) Uživaj, kao što mi uživamo u tvojim pustolovinama na šljaci.

Ozmo ih posmatra, Ozmo ih stalno gleda

pre 8 godina

Iskreno sam se nasmejala i uzivala u tekstu taman za kraj napornog dana nesto normalno da covek procita i cuje. Bravo!
P.s. Nemoj otkrivati takticke zamisli sa treninga Bojane Jovanovski, ovaj blog ako vec nisu pocece da citaju i van Srbije :)

Stara Škola

pre 8 godina

I sada će neki konj (uvreda za životinju) da napiše kako je tekst predugačak, kako ne treba da se piše o ovim stvarima, kako ovo, kako od treba ono... Ja bih baš poželeo da je više ovakvih tekstova jer su to stvari koje ne vidimo i verovatno nikada nećemo ni videti, a voleli bismo da znamo šta se dešava. Svaka čast Saša, samo napred pa ovakvim vrhunskim tekstovima..

Ozmo ih posmatra, Ozmo ih stalno gleda

pre 8 godina

Iskreno sam se nasmejala i uzivala u tekstu taman za kraj napornog dana nesto normalno da covek procita i cuje. Bravo!
P.s. Nemoj otkrivati takticke zamisli sa treninga Bojane Jovanovski, ovaj blog ako vec nisu pocece da citaju i van Srbije :)

Stara Škola

pre 8 godina

I sada će neki konj (uvreda za životinju) da napiše kako je tekst predugačak, kako ne treba da se piše o ovim stvarima, kako ovo, kako od treba ono... Ja bih baš poželeo da je više ovakvih tekstova jer su to stvari koje ne vidimo i verovatno nikada nećemo ni videti, a voleli bismo da znamo šta se dešava. Svaka čast Saša, samo napred pa ovakvim vrhunskim tekstovima..

tamarena

pre 8 godina

Sale,legena si! Svaka cast! Textovi su odlicni i vrlo duhoviti. Super je sto nam preneses i po koji "socan" detalj na sta nismo navikli u standardnim izvjestajima. Veliki pozdrav iz Banja Luke. Pozdravi mi Noleta kad ga vidis,hehe!

Maja

pre 8 godina

Saša ti si stvarno meni kralj. Divno je što čitaš naše komentare i što si se setio da napišeš ono za Nadalove rutine na treningu. Kad već ispunjavaš želje, jel može malo više fotkica, nasumičnih onako iz ruke. :) Uživaj, kao što mi uživamo u tvojim pustolovinama na šljaci.

Brkajlo

pre 8 godina

sjajno Sasa, zaista sjajno. Kao da mi se ostvarila zelja pa da sam i sâm na RG, sa toliko strasti i paznje prenosis atmosferu i zanimljivosti koje samo takonpravom poznavaocu i ljubitelju mogu da me promaknu. I zaista, kao sto rece, imas sjajnu suvislost i celovitost tekstova. Cak i ovako neformalnih. Keep up!
Uz malu opasku, navijao bih za Simonu iz sve snage da nije izvrsila onaj...zlocin protiv covecnosti.

Sportski pozdrav!

Marina

pre 8 godina

Bravo, super tekst, zakulisne radnje - to me interesuje, sve ono sto mi obicni smrtnici koji pratimo FO preko TVa ne mozemo da vidimo! ? poz!!

krle

pre 8 godina

Bravo Sasa, to su stvari koje nas zanimaju. Dakle,sto vise informacija o onome sto se desava iza kulisa,kuda se krecu igraci,kakva je atmosfera na tribinama, kako izgledaju treninzi, ko sa kim sparinguje, a moze i poneki trac,necemo se buniti :)

Svete

pre 8 godina

Bravo bravo bravo za Ozma, SJAJNO !!!
Napokon da neko pise o tenisu sa lica mesta i sa terena a ne iz fotelje rovareci po fejsbuku, twiteru i ostalim mestima.

Sto se tice opreme mislim da mu je to najbolja kombinacija od kada ja gledam Novakove meceve, a gledam ih odavno !

Odlicno je danas igrao Novak, 2 sata protiv iskusnog igraca koji nema sta da izgubi, koji je isao na sve ili nista i koji je jednostavno igrao bez pritiska i dao sve od sebe i odlican je pokazatelj Novakove igre cinjenica da je gubio 5-3, 30-0 i bez ikakvog grca i nervoze je to preokrenuo i rutinski dobio...
Sto se tice Nieminena nekada je bio blizu top 10 i ima preko 400 ATP pobeda u karijeri, Nadalov protivnik recimo nema nijednu, Marejev mislim samo 1, a Federerov 110, tako da Kimi Raikonen nije tako jednostavan rival za prvo kolo :O !!

Sto se tice DelPotrove sujete, nemam pojima, deluje dobrocudno na terenu ali ima ponekad neke bubice kada se vuce po terenu, pa po minut proverava tragove po terenu ali generalno je odlican lik.

Ubedjen sam da Nadal ima najvecu sujetu od ovih najboljih igraca na ATP turu, samo sto pred kamerama deluje nekako stidljivo, zbunjeno, pravi se naivan iako je daleko od toga. Danas sav zbunjen prica i sebe i sanse stavlja u istu recenicu, koristim sanse, imao sam sanse i slicno protiv igraca koji je 300 na listi i ima 0 pobeda u karijeri ???!!
Duga je to prica o sujeti, ali verujem da je tacna....

Nastavi tako !!!

Necman

pre 8 godina

Bravo, momčino, mislio sam da je pravo sportsko novinarstvo zauvek nestalo. Treba još mnogo ovakvih tekstova, ali ne pamtim da me je iko u novije vreme podsetio na Miroslava Radojčića i besmrtne priče sa Vimbldona.

A, da, možda nešto o tome ima li i na ovom slemu nekih tradicionalnih "radnji" poput onih jagoda u Londonu? Garderoba, način navijanja ili već nešto.

anica

pre 8 godina

Bravo Sasa, procitah da Federer deli peskire na treningu, zove publiku, bogami lepo, iznenadih se, zaintrigirali ste nas sa ovim zanimljivim intervjuom, moguce da ste "ulovili" Monfisa:))
Bas lepo napisano, opusteno, mozda neki intervju sa Congom, nikada necu zaboraviti koliko je banana pojeo u finalu AO 2008:), prirodan i jedan od zgodnijih tenisera.
Preko ovakvih tekstova ni Pariz nije daleko.:)

Profesor

pre 8 godina

Ozmašine, legendo. :) Aj navataj Kyrgiosa, ne znam kako se transkribuje na srpskom. Pitaj ga šta misli o velikoj četvorci pojedinačno i njegovim šansama da im pripreti? Mogao bi i Tomića da nahvataš i Dolgopolova, ako nije kasno...

Kurepa

pre 8 godina

Ja sam gledao nekoliko Rafinih treninga na master serije turnirima i nikad nije uradio ama ni jedan od svojih rituala, pa ni kad je vežbao servis.
Mora da je ovog puta vežbao same rituale :)

Bojan

pre 8 godina

Lep tekst. A ljudi, jel ste videli kako je Federer odgurnuo navijača koji je ušao da se slika sa njim na kraju meča 1.kola?? Bezveze...Prvo se zbunio, kao da je pomislio da je to neki novinar...baš bi bila fora da se zezao malo, al nije on Nole!

Beobrad

pre 8 godina

Ono "ja konj" je nepotrebno, ti si novinar, mi citaoci, nema potrebe!
Ostani profesionalan!
Jasno je da si iskren i ok lik, ali to je bzvz.

bravo za odlazak na RG!

pre 8 godina

Sašini tekstovi su uvek za svaku pohvalu - analitični, profesionalni, izuzetni. Uglavnom ih prate i komentari koji su podjednako kvalitetni (Dylan Dog i ekipa). Odlazak na RG je pun pogodak, pisanje "iz prvog lica" je pravo osveženje i ono što želimo da čujemo. Nekovencionalno i zabavno, budi maštu, a dočarava sve - koliko je samo nas reklo "kao da sam tamo!"

Ipak, mala napomena, a mislim da je SO toga i sam svestan: po broju komentara tipa kralju, kraljino, brateee, care, jasno je da je ovaj stil pisanja prijemčiviji za širi krug čitalaca. Otišavši u širinu, teško je na duže staze održati koncentrisani kvalitet koji tekstovi SO inače imaju.
Dakle, zabavno je, uživao sam, iako tekst balansira na ivici zabave i žutila. Ipak, počeo sam u čitanju da osećam malu dozu zebnje da do kraja teksta ne sklizne preko ivice. A blizu ivici je bilo sa "raniću se" i sa "konjem", verujem da je toga i SO svestan. Ipak, challenge je pokazao da je loptica ipak ostala u terenu :-)

Pa gde je problem? Problem je što kada se pređe u prostu zabavu, i očekivanja postanu takva. Standardan tekst SO će onima kojima je danas "kraljina" biti dosadni, a ipak - to su standardni tekstovi i to po standardu koji je SO postavio i treba da ga održi.

Srećno Saša! Mada će "kraljinama" i "brate"-ći ovo neminovno zvučati kao kritika, zapravo je mail podrške za Vas da ostanete "u terenu" i na nivou kojim ste nas razmazili.

P.S. Već naslućujem priličan broj minusa, ali to je očekivano.

cofi008

pre 8 godina

sale svaka cast na ovome sto radis! ti brate znas svoj posao...svi novinari naseg javnog servisa kad se skupe nisu ti ni do kolena!
htedoh da pitam, u nadi da ti citas ove komentare..da li bi mogao da objavis i neku sliku sa rolan garosa ,tipa treninzi,mecevi,razne zanimljivosti..mozda i neki snimak? kako bi pored sjajnih tekstova stekli jos blizu sliku o jednom tako velikom dogadjaju?

SZ

pre 8 godina

- Pročitao sam da vas zanima da li Rafa i na treningu drži do rituala. A i ja konj, gde to da ne spomenem? Nema, barem ne kao na mečevima. Vidim ja nešto mi nedostaje...

:-) :-) Sjajno. Mada je dobra i ona: " Svega ti, ponovo to, jesi ozbiljan?" :-)

Svaka cast, samo ovako nastavi.

nikola

pre 8 godina

Pozdrav Sasa,znaci ipak citate komentare.:) Odgovorili ste mi na pitanje za Nadalove rituale od juce. Hvala.
Pretpostavljao sam tako nesto ali nikad nisam bio siguran.To samo govori o Nadalu i zbog cega ce sve vise insistirati na tim ritualima u samom mecu ako mu ne bude islo u igri. Pomenuli ste da ste na Nadalovom treningu bili samo vi i fotoreporter,nije bilo razloga da vas ignorisu a pogotovo jer imate akreditaciju i dosli ste zbog tenisa,informisanosti gledalaca,unosenja pozitivne energije i sl. Totalno razocarenje kad sam procitao sta su vam rekli. Zanimljivo bi bilo otici na njihov trening ako kojim slucajem dodje do meca sa Djokovicem,to bese potencijalno u 1/4 finalu ?
Zanimljiv bi bio interjvu sa Nishikorijem,momak mi deluje skroz ekscentrican i Tomicem.
Raspisao sam se totalno. Dosta toga me zanima. Da li moze par pojedinosti oko organizacije jednog top ten tenisera u jednom takmicarskom danu ?
I organizacija oko terena,sredjivanje itd.
Pozdrav

ajme

pre 8 godina

Veoma cudan tekst, ali ne cudan zato sto je los, vec zato sto je ovako nesto retkost u srpskom novinarstvu, pa se nismo navikli.

Pozdrav i nastavi sa izvanrednim radom. I zanemari one negativne komentare na ovaj tekst, uvek ima isfrustriranih ljudi.

Maja

pre 8 godina

Beobrad, ako pogledaš koliko si dobio minusa za tvoj neumesni komentar na Sašin stil pisanja, valjda ti je jasno da se ne može menjati samo zbog tebe. To bi bilo zaista bzvz. Opusti se, Saša uživa tamo i to pokušava nesebično da podeli sa nama. Zar to nije lepo?

Nikola Vrnjačka Banja

pre 8 godina

Kralju svaka ti čast na ovakvim tekstovima kidam se od smeha kada ih čitam samo tako nastavi pratimo te i dalje... Pozdrav iz Vrnjačke Banje...

Sve Japance nazad u Kinu

pre 8 godina

Svaka cast, uzivanje je pratiti Rolan Garos pored ovakvog izvestaja..
Osecam se kao da sam tamo, a u stvari pratim tenis iz crne rupe sveta, Bajine Baste... Nema veze idemo dalje, hvala ti Sasha! Idemo Nole! SRBIJA

rašo,canada

pre 8 godina

retko komentarišem da bi dao podršku tekstopiscu,radije polemišem -da iskritikujem ili podržim štivo.
Saša sjajan si,svakodnevno nas obaveštavaš i izveštavaš i o sportskim ,ali i svim drugim detaljima koje nas gledaoce širom sveta i te kako zanimaju
originalno,zanimljivo,intrigantno-jednostavno,sadržajni i osvežavajući članci
samo napred

Laki (je malo nervozan)

pre 8 godina

Htedoh ostaviti neki komentar, pa kontam da nemam ni šta dodati, ni oduzeti!
Hvala Ti na ovi zakulisnim radnjama, koje mi iskreni ljubitelji tenisa ne vidimo na ni na oba kanala EUROSPORT-a i emisije GEM, SET i Mats!
Ni ja nisam neki guru što se mode tiče, al mi se jako sviđa narandžasto-crna kombinacija, moram opet da potegnem veze iz Japana, kao onomad za svetloplavo-belu kombinaciju!

Mila

pre 8 godina

Super, super tekst, kao i svi prethodni. Uzivamo i mi svi u Parizu s Vama :) Ocekujem intervju s Monfisom ili Congom, sudeci po najavi :)). Ako ne, potrazite i njih ovih dana, zanimljivi su mi jako. Ovo za Delpa sam se iznenadila, pisite vise o tome. Ovakvi detalji i teniserima van terena su nam jako zanimljivi. I kakva je Ana van meceva, i Sharapova?

Bili

pre 8 godina

Bez obzira na dragoceno vreme koje mi oduzme citajuci sve ovo pa i slanje komentara, ipak mi prija i ne zalim! Sjajni su tekstovi. Bilo bi lepo da po zavrsetku RG pod uslovom da Novak osvoji,napravite neki dokumentarac u kojem se i Vi pojavljujete,da ekranizujete ove spise. Pozdrav iz Obrenovca.

JV

pre 8 godina

Bravoooooo... prava stvar za jutarnju kaficu... hvala Sasa na izvestaju, hvala redakcijo na ulepsavanju ovog kisnog sivog jutra... NOLE LEGENDOOOOO

Zlatko

pre 8 godina

nije to slucajna boja . maskirna je. na vimbldonu ce biti zelen.
(drpekic, 27. maj 2015 00:41)

Napisao si saljiv komentar, dobio mnogo pluseva, ali u toj prici ima i istine. Nekada, kad su golmani imali normalne dresove, postavljala se prica svetao ili taman dres. Bilo je reci da taman dres uklapa golmana u ambijent publike a ne znam koji je argument bio za svetao dres (moguce da je bila svetlost reflektora u pitanju). Danas, kad je sve sarenilo, mnogi se odlucuju za zelenu boju upravo zbog tog maskirnog. Nedavno je bio tekst za nekog ko je imao komplet crvenu opremu i povezali su sa teorijom zabrane i blokade, ono u fazonu "stop". Da se vratim na tvoj komentar. Maskirno bi bilo i naranzdasti sorc da se uklopi u boju sljake ili ona nijansa kojom je uradjen reklamni zid oko terena. Sve u svemu, ta teorija ima i istine. Jedino na Vimbldonu ta teorija o maskirnom ne moze da prodje, zbog pravila o beloj opremi. :)

Tања

pre 8 godina

Милина је читати питке и једностане Сашине извештаје, баш као и коментаре Dylan Dog-a.
За мене је "најјача" одевна комбинација Рафе и Серене. Бата и Сека, баш као некад са поклопца бомбоњере. Nike већ дуже време катастрофа. Новак, од кад је скинуо сиве пиџамице, прави баја на терену.

oxydant

pre 8 godina

Dragi Saša,bilo bi dobro da se vidiš sa Almagrom pred meč sa Rafom! Da
ga pitaš na pr. jel' ona pobeda lane bila bila slučajna ?!

Hmmm

pre 8 godina

Било би лепо чути виђење судије Бернардеса, у вези његовог изузећа са Надалових сусрета...

Beobrad

pre 8 godina

Majo, ne znam kako da ti razjasnim da je moj prvi komentar bio dobronameran, Ozmo onim "ja konj" pravi nepotreban pokusaj dodatnog priblizavanja citaocima, on to vec ima.
Izneo sam misljenje, lupi minus ako ti se ne dopada, ne drzi cas moralistike, jer ocito je da ne shvatas sta sam vec u prvom komentaru napisao!
Neumesno je imati misljenje, s' kim ja polemisem?!

Beobrad

pre 8 godina

Majo, nek si ti meni razjasnila kako stoje stvari, samo sto nista nisi shvatila!
Ozmo je super, cenim ga i mislim sve najbolje o njemu, samo jos kad bi ti to umela da prepoznas u mom komentaru.

Maja

pre 8 godina

(bravo za odlazak na RG!, 27. maj 2015 11:24)
Zašto bismo ova zabavna Sašina štiva sa šljake pretvarali u predmet akademskog nadmudrivanja?! Nema potrebe. Družimo se i zabavljamo prateći zbivanja na Rolan Garosu i to je sve. Zašto sve mora biti ozbiljno, i zašto deliti čitaoce na širi i uži krug, to baš ne razumem. Ili si mislio da nas deliš na primitivni krug (kraljine, carice, braća..) i kulturni krug (gospodine Saša, doajenu Saša...). Kako ljudi ne možete da se jednostavno opustite i oslobodite konvencionalnih stega. Zašto ste toliko sapeti. Neki me ovde podsećaju na one koji ne vole turbo folk, ali se uz prve turbo taktove i promukli glas pevaljke u nekoj zabitoj kafani totalno oleše.

Kinez

pre 8 godina

Zbog jucerasnjeg SVETSKI najvaznijeg dogadjaja u Srbiji su danas plate vece 200%, penzije 300%, cene smanjene trostruko, nema nezaposlenih.
Aman, zar nemate BAS NI O CEMU VAZNIJEM da pisete?
OK, tenis, Djokovic, ali ga preteraste.

Pera

pre 8 godina

Sto se tice odevne kombinacije... Ta Japanska firma je specijalno napravila novi "set" za RG i boje odabrala namerno da bi se on uklopio u okruzenje. Bilo je reci o tome jos pre neki mesec.

Beobrad

pre 8 godina

Ono "ja konj" je nepotrebno, ti si novinar, mi citaoci, nema potrebe!
Ostani profesionalan!
Jasno je da si iskren i ok lik, ali to je bzvz.

Kinez

pre 8 godina

Zbog jucerasnjeg SVETSKI najvaznijeg dogadjaja u Srbiji su danas plate vece 200%, penzije 300%, cene smanjene trostruko, nema nezaposlenih.
Aman, zar nemate BAS NI O CEMU VAZNIJEM da pisete?
OK, tenis, Djokovic, ali ga preteraste.

Bojan

pre 8 godina

Lep tekst. A ljudi, jel ste videli kako je Federer odgurnuo navijača koji je ušao da se slika sa njim na kraju meča 1.kola?? Bezveze...Prvo se zbunio, kao da je pomislio da je to neki novinar...baš bi bila fora da se zezao malo, al nije on Nole!

Kurepa

pre 8 godina

Ja sam gledao nekoliko Rafinih treninga na master serije turnirima i nikad nije uradio ama ni jedan od svojih rituala, pa ni kad je vežbao servis.
Mora da je ovog puta vežbao same rituale :)

Ozmo ih posmatra, Ozmo ih stalno gleda

pre 8 godina

Iskreno sam se nasmejala i uzivala u tekstu taman za kraj napornog dana nesto normalno da covek procita i cuje. Bravo!
P.s. Nemoj otkrivati takticke zamisli sa treninga Bojane Jovanovski, ovaj blog ako vec nisu pocece da citaju i van Srbije :)

Stara Škola

pre 8 godina

I sada će neki konj (uvreda za životinju) da napiše kako je tekst predugačak, kako ne treba da se piše o ovim stvarima, kako ovo, kako od treba ono... Ja bih baš poželeo da je više ovakvih tekstova jer su to stvari koje ne vidimo i verovatno nikada nećemo ni videti, a voleli bismo da znamo šta se dešava. Svaka čast Saša, samo napred pa ovakvim vrhunskim tekstovima..

Svete

pre 8 godina

Bravo bravo bravo za Ozma, SJAJNO !!!
Napokon da neko pise o tenisu sa lica mesta i sa terena a ne iz fotelje rovareci po fejsbuku, twiteru i ostalim mestima.

Sto se tice opreme mislim da mu je to najbolja kombinacija od kada ja gledam Novakove meceve, a gledam ih odavno !

Odlicno je danas igrao Novak, 2 sata protiv iskusnog igraca koji nema sta da izgubi, koji je isao na sve ili nista i koji je jednostavno igrao bez pritiska i dao sve od sebe i odlican je pokazatelj Novakove igre cinjenica da je gubio 5-3, 30-0 i bez ikakvog grca i nervoze je to preokrenuo i rutinski dobio...
Sto se tice Nieminena nekada je bio blizu top 10 i ima preko 400 ATP pobeda u karijeri, Nadalov protivnik recimo nema nijednu, Marejev mislim samo 1, a Federerov 110, tako da Kimi Raikonen nije tako jednostavan rival za prvo kolo :O !!

Sto se tice DelPotrove sujete, nemam pojima, deluje dobrocudno na terenu ali ima ponekad neke bubice kada se vuce po terenu, pa po minut proverava tragove po terenu ali generalno je odlican lik.

Ubedjen sam da Nadal ima najvecu sujetu od ovih najboljih igraca na ATP turu, samo sto pred kamerama deluje nekako stidljivo, zbunjeno, pravi se naivan iako je daleko od toga. Danas sav zbunjen prica i sebe i sanse stavlja u istu recenicu, koristim sanse, imao sam sanse i slicno protiv igraca koji je 300 na listi i ima 0 pobeda u karijeri ???!!
Duga je to prica o sujeti, ali verujem da je tacna....

Nastavi tako !!!

tamarena

pre 8 godina

Sale,legena si! Svaka cast! Textovi su odlicni i vrlo duhoviti. Super je sto nam preneses i po koji "socan" detalj na sta nismo navikli u standardnim izvjestajima. Veliki pozdrav iz Banja Luke. Pozdravi mi Noleta kad ga vidis,hehe!

Brkajlo

pre 8 godina

sjajno Sasa, zaista sjajno. Kao da mi se ostvarila zelja pa da sam i sâm na RG, sa toliko strasti i paznje prenosis atmosferu i zanimljivosti koje samo takonpravom poznavaocu i ljubitelju mogu da me promaknu. I zaista, kao sto rece, imas sjajnu suvislost i celovitost tekstova. Cak i ovako neformalnih. Keep up!
Uz malu opasku, navijao bih za Simonu iz sve snage da nije izvrsila onaj...zlocin protiv covecnosti.

Sportski pozdrav!

anica

pre 8 godina

Bravo Sasa, procitah da Federer deli peskire na treningu, zove publiku, bogami lepo, iznenadih se, zaintrigirali ste nas sa ovim zanimljivim intervjuom, moguce da ste "ulovili" Monfisa:))
Bas lepo napisano, opusteno, mozda neki intervju sa Congom, nikada necu zaboraviti koliko je banana pojeo u finalu AO 2008:), prirodan i jedan od zgodnijih tenisera.
Preko ovakvih tekstova ni Pariz nije daleko.:)

Profesor

pre 8 godina

Ozmašine, legendo. :) Aj navataj Kyrgiosa, ne znam kako se transkribuje na srpskom. Pitaj ga šta misli o velikoj četvorci pojedinačno i njegovim šansama da im pripreti? Mogao bi i Tomića da nahvataš i Dolgopolova, ako nije kasno...

Marina

pre 8 godina

Bravo, super tekst, zakulisne radnje - to me interesuje, sve ono sto mi obicni smrtnici koji pratimo FO preko TVa ne mozemo da vidimo! ? poz!!

Maja

pre 8 godina

Saša ti si stvarno meni kralj. Divno je što čitaš naše komentare i što si se setio da napišeš ono za Nadalove rutine na treningu. Kad već ispunjavaš želje, jel može malo više fotkica, nasumičnih onako iz ruke. :) Uživaj, kao što mi uživamo u tvojim pustolovinama na šljaci.

Necman

pre 8 godina

Bravo, momčino, mislio sam da je pravo sportsko novinarstvo zauvek nestalo. Treba još mnogo ovakvih tekstova, ali ne pamtim da me je iko u novije vreme podsetio na Miroslava Radojčića i besmrtne priče sa Vimbldona.

A, da, možda nešto o tome ima li i na ovom slemu nekih tradicionalnih "radnji" poput onih jagoda u Londonu? Garderoba, način navijanja ili već nešto.

krle

pre 8 godina

Bravo Sasa, to su stvari koje nas zanimaju. Dakle,sto vise informacija o onome sto se desava iza kulisa,kuda se krecu igraci,kakva je atmosfera na tribinama, kako izgledaju treninzi, ko sa kim sparinguje, a moze i poneki trac,necemo se buniti :)

Beobrad

pre 8 godina

Majo, ne znam kako da ti razjasnim da je moj prvi komentar bio dobronameran, Ozmo onim "ja konj" pravi nepotreban pokusaj dodatnog priblizavanja citaocima, on to vec ima.
Izneo sam misljenje, lupi minus ako ti se ne dopada, ne drzi cas moralistike, jer ocito je da ne shvatas sta sam vec u prvom komentaru napisao!
Neumesno je imati misljenje, s' kim ja polemisem?!

Beobrad

pre 8 godina

Majo, nek si ti meni razjasnila kako stoje stvari, samo sto nista nisi shvatila!
Ozmo je super, cenim ga i mislim sve najbolje o njemu, samo jos kad bi ti to umela da prepoznas u mom komentaru.

Bili

pre 8 godina

Bez obzira na dragoceno vreme koje mi oduzme citajuci sve ovo pa i slanje komentara, ipak mi prija i ne zalim! Sjajni su tekstovi. Bilo bi lepo da po zavrsetku RG pod uslovom da Novak osvoji,napravite neki dokumentarac u kojem se i Vi pojavljujete,da ekranizujete ove spise. Pozdrav iz Obrenovca.

nikola

pre 8 godina

Pozdrav Sasa,znaci ipak citate komentare.:) Odgovorili ste mi na pitanje za Nadalove rituale od juce. Hvala.
Pretpostavljao sam tako nesto ali nikad nisam bio siguran.To samo govori o Nadalu i zbog cega ce sve vise insistirati na tim ritualima u samom mecu ako mu ne bude islo u igri. Pomenuli ste da ste na Nadalovom treningu bili samo vi i fotoreporter,nije bilo razloga da vas ignorisu a pogotovo jer imate akreditaciju i dosli ste zbog tenisa,informisanosti gledalaca,unosenja pozitivne energije i sl. Totalno razocarenje kad sam procitao sta su vam rekli. Zanimljivo bi bilo otici na njihov trening ako kojim slucajem dodje do meca sa Djokovicem,to bese potencijalno u 1/4 finalu ?
Zanimljiv bi bio interjvu sa Nishikorijem,momak mi deluje skroz ekscentrican i Tomicem.
Raspisao sam se totalno. Dosta toga me zanima. Da li moze par pojedinosti oko organizacije jednog top ten tenisera u jednom takmicarskom danu ?
I organizacija oko terena,sredjivanje itd.
Pozdrav

Sve Japance nazad u Kinu

pre 8 godina

Svaka cast, uzivanje je pratiti Rolan Garos pored ovakvog izvestaja..
Osecam se kao da sam tamo, a u stvari pratim tenis iz crne rupe sveta, Bajine Baste... Nema veze idemo dalje, hvala ti Sasha! Idemo Nole! SRBIJA

Maja

pre 8 godina

Beobrad, ako pogledaš koliko si dobio minusa za tvoj neumesni komentar na Sašin stil pisanja, valjda ti je jasno da se ne može menjati samo zbog tebe. To bi bilo zaista bzvz. Opusti se, Saša uživa tamo i to pokušava nesebično da podeli sa nama. Zar to nije lepo?

Laki (je malo nervozan)

pre 8 godina

Htedoh ostaviti neki komentar, pa kontam da nemam ni šta dodati, ni oduzeti!
Hvala Ti na ovi zakulisnim radnjama, koje mi iskreni ljubitelji tenisa ne vidimo na ni na oba kanala EUROSPORT-a i emisije GEM, SET i Mats!
Ni ja nisam neki guru što se mode tiče, al mi se jako sviđa narandžasto-crna kombinacija, moram opet da potegnem veze iz Japana, kao onomad za svetloplavo-belu kombinaciju!

SZ

pre 8 godina

- Pročitao sam da vas zanima da li Rafa i na treningu drži do rituala. A i ja konj, gde to da ne spomenem? Nema, barem ne kao na mečevima. Vidim ja nešto mi nedostaje...

:-) :-) Sjajno. Mada je dobra i ona: " Svega ti, ponovo to, jesi ozbiljan?" :-)

Svaka cast, samo ovako nastavi.

Nikola Vrnjačka Banja

pre 8 godina

Kralju svaka ti čast na ovakvim tekstovima kidam se od smeha kada ih čitam samo tako nastavi pratimo te i dalje... Pozdrav iz Vrnjačke Banje...

Maja

pre 8 godina

(bravo za odlazak na RG!, 27. maj 2015 11:24)
Zašto bismo ova zabavna Sašina štiva sa šljake pretvarali u predmet akademskog nadmudrivanja?! Nema potrebe. Družimo se i zabavljamo prateći zbivanja na Rolan Garosu i to je sve. Zašto sve mora biti ozbiljno, i zašto deliti čitaoce na širi i uži krug, to baš ne razumem. Ili si mislio da nas deliš na primitivni krug (kraljine, carice, braća..) i kulturni krug (gospodine Saša, doajenu Saša...). Kako ljudi ne možete da se jednostavno opustite i oslobodite konvencionalnih stega. Zašto ste toliko sapeti. Neki me ovde podsećaju na one koji ne vole turbo folk, ali se uz prve turbo taktove i promukli glas pevaljke u nekoj zabitoj kafani totalno oleše.

oxydant

pre 8 godina

Dragi Saša,bilo bi dobro da se vidiš sa Almagrom pred meč sa Rafom! Da
ga pitaš na pr. jel' ona pobeda lane bila bila slučajna ?!

rašo,canada

pre 8 godina

retko komentarišem da bi dao podršku tekstopiscu,radije polemišem -da iskritikujem ili podržim štivo.
Saša sjajan si,svakodnevno nas obaveštavaš i izveštavaš i o sportskim ,ali i svim drugim detaljima koje nas gledaoce širom sveta i te kako zanimaju
originalno,zanimljivo,intrigantno-jednostavno,sadržajni i osvežavajući članci
samo napred

JV

pre 8 godina

Bravoooooo... prava stvar za jutarnju kaficu... hvala Sasa na izvestaju, hvala redakcijo na ulepsavanju ovog kisnog sivog jutra... NOLE LEGENDOOOOO

bravo za odlazak na RG!

pre 8 godina

Sašini tekstovi su uvek za svaku pohvalu - analitični, profesionalni, izuzetni. Uglavnom ih prate i komentari koji su podjednako kvalitetni (Dylan Dog i ekipa). Odlazak na RG je pun pogodak, pisanje "iz prvog lica" je pravo osveženje i ono što želimo da čujemo. Nekovencionalno i zabavno, budi maštu, a dočarava sve - koliko je samo nas reklo "kao da sam tamo!"

Ipak, mala napomena, a mislim da je SO toga i sam svestan: po broju komentara tipa kralju, kraljino, brateee, care, jasno je da je ovaj stil pisanja prijemčiviji za širi krug čitalaca. Otišavši u širinu, teško je na duže staze održati koncentrisani kvalitet koji tekstovi SO inače imaju.
Dakle, zabavno je, uživao sam, iako tekst balansira na ivici zabave i žutila. Ipak, počeo sam u čitanju da osećam malu dozu zebnje da do kraja teksta ne sklizne preko ivice. A blizu ivici je bilo sa "raniću se" i sa "konjem", verujem da je toga i SO svestan. Ipak, challenge je pokazao da je loptica ipak ostala u terenu :-)

Pa gde je problem? Problem je što kada se pređe u prostu zabavu, i očekivanja postanu takva. Standardan tekst SO će onima kojima je danas "kraljina" biti dosadni, a ipak - to su standardni tekstovi i to po standardu koji je SO postavio i treba da ga održi.

Srećno Saša! Mada će "kraljinama" i "brate"-ći ovo neminovno zvučati kao kritika, zapravo je mail podrške za Vas da ostanete "u terenu" i na nivou kojim ste nas razmazili.

P.S. Već naslućujem priličan broj minusa, ali to je očekivano.

Zlatko

pre 8 godina

nije to slucajna boja . maskirna je. na vimbldonu ce biti zelen.
(drpekic, 27. maj 2015 00:41)

Napisao si saljiv komentar, dobio mnogo pluseva, ali u toj prici ima i istine. Nekada, kad su golmani imali normalne dresove, postavljala se prica svetao ili taman dres. Bilo je reci da taman dres uklapa golmana u ambijent publike a ne znam koji je argument bio za svetao dres (moguce da je bila svetlost reflektora u pitanju). Danas, kad je sve sarenilo, mnogi se odlucuju za zelenu boju upravo zbog tog maskirnog. Nedavno je bio tekst za nekog ko je imao komplet crvenu opremu i povezali su sa teorijom zabrane i blokade, ono u fazonu "stop". Da se vratim na tvoj komentar. Maskirno bi bilo i naranzdasti sorc da se uklopi u boju sljake ili ona nijansa kojom je uradjen reklamni zid oko terena. Sve u svemu, ta teorija ima i istine. Jedino na Vimbldonu ta teorija o maskirnom ne moze da prodje, zbog pravila o beloj opremi. :)

Tања

pre 8 godina

Милина је читати питке и једностане Сашине извештаје, баш као и коментаре Dylan Dog-a.
За мене је "најјача" одевна комбинација Рафе и Серене. Бата и Сека, баш као некад са поклопца бомбоњере. Nike већ дуже време катастрофа. Новак, од кад је скинуо сиве пиџамице, прави баја на терену.

ajme

pre 8 godina

Veoma cudan tekst, ali ne cudan zato sto je los, vec zato sto je ovako nesto retkost u srpskom novinarstvu, pa se nismo navikli.

Pozdrav i nastavi sa izvanrednim radom. I zanemari one negativne komentare na ovaj tekst, uvek ima isfrustriranih ljudi.

Mila

pre 8 godina

Super, super tekst, kao i svi prethodni. Uzivamo i mi svi u Parizu s Vama :) Ocekujem intervju s Monfisom ili Congom, sudeci po najavi :)). Ako ne, potrazite i njih ovih dana, zanimljivi su mi jako. Ovo za Delpa sam se iznenadila, pisite vise o tome. Ovakvi detalji i teniserima van terena su nam jako zanimljivi. I kakva je Ana van meceva, i Sharapova?

cofi008

pre 8 godina

sale svaka cast na ovome sto radis! ti brate znas svoj posao...svi novinari naseg javnog servisa kad se skupe nisu ti ni do kolena!
htedoh da pitam, u nadi da ti citas ove komentare..da li bi mogao da objavis i neku sliku sa rolan garosa ,tipa treninzi,mecevi,razne zanimljivosti..mozda i neki snimak? kako bi pored sjajnih tekstova stekli jos blizu sliku o jednom tako velikom dogadjaju?

Pera

pre 8 godina

Sto se tice odevne kombinacije... Ta Japanska firma je specijalno napravila novi "set" za RG i boje odabrala namerno da bi se on uklopio u okruzenje. Bilo je reci o tome jos pre neki mesec.

Hmmm

pre 8 godina

Било би лепо чути виђење судије Бернардеса, у вези његовог изузећа са Надалових сусрета...