Subota, 23.05.2015.

13:55

Gaske: Đoković i Mari su dosadni

Francuski teniser Rišar Gaske rekao je da voli da gleda duele Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a ne i Novaka Đokovića i Endija Marija.

Izvor: JT

Gaske: Ðokoviæ i Mari su dosadni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

ajde mi objasni, kako drugacije da posaljes lopticu u tenisu nego levo ili desno?? ako cemo iskreno meni je mnogo predvidiviji tenisi izmedju rodzera i rafe, prebacuj dok ne dobijes kratku loptu na forhend i tek onda napdaj!! izgleda da im je krivo sto su kompletni igraci!

teniser

pre 8 godina

Gaske,ljubi te tata Ljubicic,i on izjavio onomad da Djokovic igra dosadan tenis!Sto prepisujes,sedi jedan!
Ti,koji nikada nisi osvojio ni Masters 1000,o GS ces sanjati ceo zivot,da "cenis" neciju igru,pa si se uhvatio za prva 4 igraca na ATP listi!
Tvoj nivo je,da komentarises igru Pospisila,Rosola,Delbonisa..
Tvoj medjusobni skor sa Noletom je 10-1!Mislim za Noleta,ne za tebe..
Pa kako ga za tolike godine ne pobedi bar 2 puta kada je predvidiv,dosadan,monoton?2007-e si ga zadnji put pobedio,a onih 6-1,6-1 u Kini 2010-e ces tesko zaboraviti..
Pa 6-1,6-2 u Kanadi 2013-e...
Sada,osokoljen "necim" opet "planiras" cetvrtfinale sa Nadalom..Pa kazes,pre toga moram da "igram" sa Djokovicem,u prevodu,da ga pobedis..Mozda ces "igrati",ali neces pobediti..
Gaske,nije problem Nole samo tebi..Onaj lucidni Viskovic je nadavno izjavio kako Nole ne prestaje da "terorise" Francuze,sve!Ja se ne secam kada ga je neki Francuz pobedio.Sabrao sam poene SVIH Francuza na ATP listi do 100-og mesta-svi zajedno imate manje od Novaka!Onog "dosadnog"...
Ako tebi licno smeta njegova igra,dosadna,ko te tera da ga gledas?On nikada o tebi nije rec rekao,jer nije lud da gubi vreme gledajuci tvoje meceve!Ni on ni Endi,onaj drugi "dosadni"..
Nego,vidi ti da ,ako te zla sreca nameri na Noleta na RG,da ne odes kuci sa "krompiricima"!I bolje bi ti bilo da se latis reketa,nego laprdanja pred mikrofonom,teniseru "u pokusaju"...

Maja

pre 8 godina

Čovek je rekao da su mu zanimljiviji dueli Rafa-Rođa nego Nole-Marej. Nije rekao da je tenis koji igra Nole dosadan, nego da su mu dueli sa Marejem dosadni. Zanimljiv i lep tenis se igra na egzibicijama, takmičarski tenis zavisi od protivnika. Recimo sa Monfisom nikada nije dosadno, itd...

sasa jokic

pre 8 godina

On ovde prica o duelu, a ne o igri pojedinacnoj. Mada mislim da u dueluma Rodzera i Rafe nema neizvesnosti, zna se ko ce da pobedi.
Ne znam samo na osnovu cega je sebe uporedio sa Rafom? Apsolutno su razliciti igraci, po svakom pitanju, tako da je moguce da je preneto pogresno.
Uglavnom, svako ima pravo na svoje misljenje, a svakako da i njega verovatno frustrira Noletova dominacija, pa ga malo "bocka".

Beobrad

pre 8 godina

Slicnog su stila Novak i marej, pa je naoko nezaniumljivo, meni nije!
Ali, da li su nezanimljivi Novakovi i Nadalovi dueli ili Novakovi i Federerovi?
Gaske ima prelep bekhend i to je jedino lepo u njegovoj igri, ostalo je i dosadno i bez efekta na rezultat, tj.taj tenis nikoga ne ugrozava!

Teodosije

pre 8 godina

"Novak i Mari su nesto poput Murinja u fudbalu. Imaju rezultate ali niko ne uziva gledajuci ih! Vise volim da odgledam Monfilsa, Congu i Federara pa makar i bili slabiji igraci od Novaka i Marija. Bar cu videti nesto interesantno.
(boring, 23. maj 2015 14:50)"
Pa ti gledas pogresan program, prijatelju. Bolje je da gledas cirkuske predstave.

Teodosije

pre 8 godina

"Konacno neko da kaze ono sto vecina misli!
Odbrambeni tenis Djokovica i Marija sa besomucnim prebacivanjem loptice i cekanje protivnicke greske je najdosadniji tenis koji smo ikada gledali od nekih vrhunskih igraca!!! Nema tu one lepote i agresivnosti kao nekad kod Samprasa, Lendla, Mekinroa, Federera... Sve se svelo na igru sa osnovne linije.
A jadan Gaske, sada ce ga u Srbiji nazvati neznalicom (jer ovdasnji komentatori su najveci strucnjaci na svetu:)). E Gaske sta ti je ovo trebalo, ko si ti da dajes svoje misljenje hahaha, kao da si se ti nekada bavio tenisom, bolje bi ti bilo da citas komentare na b92 i naucis nesto:)))
Ne napadajte coveka samo zato sto ima svoje misljenje! Ima pravo na to!"

Niko njega ne napada, svi samo iznosimo svoja misljenja o njegovom lupetanju, posto I MI (jel'te) imamo pravo na to. Ako ne zeli da ga kritikuju, onda mu je bilo bolje da je cutao.

A da si procitao do kraja tekst, a ne samo naslov, shvatio bi da on svoj "zanimljiv" tenis, stilski poistovecuje s Nadalovim stilom... itd.. i ostale nebuloze... em sto mesa bananu i krusku, em Nadalovu igru smatra zanimljivom... eto... bas si nedokucan.

RG

pre 8 godina

Novak je dosadno nepobediv i VEOMA predvidiv kada su ishodi njegovih meceva u pitanju!!! Jako je tesko trenirati a znati da se ne moze ici do kraja nekog turnira!!! Osim, ako Novak ne igra...

Sabre

pre 8 godina

Gaske kompleksas, kao i svi ovi sto nisu ucili u skoli razliku izmedju 'iznosenja svog misljenja' i direktnog vredjanja kolega, koji su pritom kudikamo uspesniji teniseri.

sheva7

pre 8 godina

valjda su njihovi mečevi dosadni (što je i istina), a nije rekao da su njih dvojica dosadni. "novinari "- uvek željni senzacionalizma....

Boki

pre 8 godina

Jeste,Nole je dosadan i predvidiv...zato ga i pobedjuju svi redom.
Smesne su ovakve izjave...dosadan tenis,kao da ostali izvode cirkuske tacke dok igraju i prave salto unazad.
Smesno...

Kolb

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliko citav Zapad ne moze da prihvati Novakovu dominaciju. Umesto da mu se dive i budu zahvalni sto im se pruza prilika da budu njegovi savremenici, smisljaju hiljadu i jedan nacin da ga omalovaze. Tamo je rasizam sveprisutan a Istocni Evropljani nemaju nista bolji status od Afrikanaca i Azijata

Rem

pre 8 godina

Kakva neodmerena izjava. Da Gaske opet ne koristi kokain? Kreativni igraci u tenisu ne mogu imati kontinuitet igre na visokom nivou. Pa Novak je danas najbolji samo zato sto igra onoliko koliko je potrebno da bi pobedio bez rasipanja energije. Kada bi igrao pod punim naponom svaki mec tesko da bi cesto dolazio do cetvrtfinala-polufinala. Gaske to sve zna ali se pravi nevest i puta svojoj zlobi maha. Novakova superiornost izaziva sve vise losih reakcija...setimo se Mastersa u Rimu i masovnog navijanja za Federera svih sa skupljim ulaznicama.

mm

pre 8 godina

i kao i uvek,za ocekivati,najbolji komentar dao je legenda @mirosplit!!! tacno je rekao sta i kako treba!!! parafraziram:"levo pa desno i tako stalno...",koliki covek treba biti,pa,ruzno je da kazem ali moram,debil pa izjaviti ovako nesto!!! a posebno to da je nadal zanimljiv za gledanje!!! nezgodno je kada je covek zavistan,kao ovaj gaske!!! kapiram,njega su proglasavali za jedan od najvecih talenata a u to vreme novak i endi niko i nista,i sada oni u istoriji a gaske veciti talenat,kao ja student,a osvojene titule da ne spominjem. 250 kad uzme,njemu kao GS!!! tako da,ne krivim ga,vec mi ga je zao!!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

@22eee

Lep tenis, nelep tenis itd, žvak, žvak.
To su SVE profesionalci i igraju za novac.
Novac se zaradi ako pobeđuješ.
Pobeđuješ ako dobijaš poene.
POENE DOBIJAŠ AKO IGRAŠ EFIKASNO!
Kao pomenuti Đoković ili čak i Marej.
Jasno?
Naravoučenije: idite da gledate egzibicije ili treninge, tamo se ponekad može videti LEP tenis. ;-)

dominus

pre 8 godina

Ovaj Gaske ili opet uzima belo ili je ljubomoran,nzm sta trece.A novinari bi samo da dopru do Novaka ne bi li mu skrenuli misli van tenisa,ali malo morgen.
Pa ako su neciji mecevi nepredvidivi,onda su to Novakovi sa Marejem,Federerom i Nadalom.Kod Novaka teniski laik nikad ne zna sledeci potez kojim ce uzeti poen tokom meca.A dosadan mora biti kada stalno oducava od tenisa ovakve kao sto je Gaske i njemu slicni.

kiki

pre 8 godina

Ma u pravu si , šta bre oće taj Nole ? Uzeo im je sve pehare sa skoro svih turnira a njlma ostavio samo tacne i poslužaonike ! Pa dokle bre Nole??

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

eh da je to tako lako i dosadno ti bi momcino već dosad imao pregršt titula i možda bio dosadan.Ovako je dosadno da Nole sve redom delje ko pritku za paradajz a Marej može da ga prati trci i vraca dok ne pukne pa bude krompir. Naravno da nije dosadno kad Nadala i Rodju rokne u dva seta da nije ni 60min.proslo meča.Kakav onlajn lik.Covek bi pomislio fudbaler Javora dao izjavu a ono Francuz.Oni su posebni s.....vi.Bio i doziveo.Nego ajde videćemo te ako prođeš pa da se suprostavis dosadnom sa tvojim vaseljenskim tenisom kad nos zabelis. Eh da je to tako lako udariti lopticu 20puta i da padne gde hoćeš....To mogu retki i koji su daleko od tebe pa se zato zovu Zvezde.Ovaj će da dobije i krompir i uskršnja jaja zajedno

22eee

pre 8 godina

gaske ima pravo da kaze sta misli. i treba da govori iskreno. cestitam mu na tome.

ja sam igrao 70ih i 80ih i delim njegovo misljenje. vise volim da gledam samprasa, bekera i mekinroa. i dan danas, mnogi igraci iz te ere, igraju senior tur i mecevi su fenomenalni.

to su dve razlicite teniske skole.

da li su bolji od djokovica i mareja. ne. da li je lepsi tenis. da.

Alex

pre 8 godina

Kako ovakvi igraci daju sebi za pravo da uopste daju ovakve komentare? U redu je kada neki bivsi teniski as daje izjave i komentare, ali neki top20-30 (povremenno 10) lik da ovako nesto izjavi? Pa kad druze budes barem jedan dan 1. na listi, onda je u redu, imas pravo glasa. Ovako pokrij se s usi i jedi susi.

igor

pre 8 godina

HHAAAAAHAAAAAHAAAAA!! GASKET!!!! Ovaj veciti talenat u pokusaju se odjednom nicim izavan javlja i daje netacne i provakativne izjave ne bi li skrenuo paznju na sebe. Jedini teniseri, po meni, koji igraju dosadan tenis su Izner i Raonic jer se sve bazira ne servisu. Djokovic ima bas raznovrsnu igru, servis, najbolji ritern na svetu, cesto skracuje lopte. E gasket, gasket, toliko je psihciki puko od silnih poraza od Mareja i Noleta da je poceo da provocira. Treba ga razumeti, priblizava se kraj karijere, a nista vazno nije osvojio, niko ga vise nigde i ne spominje, pa ko veli daj da provokacijama skrenem paznju na sebe. E Gaske, GASKET, ostade veciti talenat u pokusaju i nista vise, covek koji se boji sopstvene senke kada izadje na teren. Dobro je da je dao ovu izjavu, da ga Nole DOSADNO pregazi opet u osmini finala sa 3 0 61,61, 63. E moj Gasket, nije ti trebala ova izjava.

dnK

pre 8 godina

Djoletu jos samo fali bekhend kao u Wawrinke da bi bio "idealan" i mozda malo jaci udarci ali samo da bi bio atraktivniji za gledanje. Za pobede vidimo da je sadasnji arsenal "oruzja" sasvim dovoljan. A g. Gaske Djoleta moze jedino da gleda, posto nema vajde da igra s njim. Zaista je dosadno. Za Mareja se moze reci da je dosadan, sem katkad, kao s Nadalom u Madridu.

adem

pre 8 godina

covek je u pravu. kao sto sam par puta rekao, klicko je skoro pa nepobediv, mi niko mu ne negira da je odlican bokser koga je veoma tesko pobediti, ali.... e tu je osnova kritike, kao bokser je nezanimljiv vecini. znaci novak je odlican teniser, tesko ga je pobediti, ali sto se lepote igre tice, tu sigurno nije u rangu jednog federera, prijalo to vama ili ne.

veljko

pre 8 godina

tenis svi igraju levo i desno, posto je igrac uvek u sredini. sto se tice dubine, novak baca loptu na osnovnu po 5 puta za redom, zato sto moze, ne zato sto ne zna za drugo. onda napravi dropsot, a ako neko i stigne, sledi najbolji moguci lob u svetu tenisa. gaske od svega toga moze da izvede samo dropsot. dijagonale i uglove novaka ne moze ni da sanja, sem jednom u deset pokusaja, sa bekend strane. servis mu nije ni blizu raznovrstan, a bekend paralelu novaka ne moze da ponovi, vise od dva puta u mecu. da ima snage, ne bi skracivao poene i bio "atraktivan", ali iz nemoci je na to prisiljen. da ima mozga ne bi pohvalio kreativnost rafinog tenisa, koji je ubedljivo najpredvidiviji od kad tenis gledam

teniski ekspert od 20111

pre 8 godina

I meni je vec dosadio Novak, stalno dobija i vise nije interesantno ... Pobedio je na 6 poslednjih velikih turnira. Dokle vise ova dominacija !
Jedino sto volim kad mi isplate dobitak na Novaka, e to mi ne moze dosaditi nikad !

relja

pre 8 godina

"Novak igra predvidivo i dosadno"....hm....toliko je dosadno da su neki njegovi mecevi po izboru ATP-a ESPN-a (i drugih) proglasavani za najbolje ikada .I Federer dok nije dobio konkurenciju igrao je "dosadno" . Izgleda da Novak treba okrenut ledjima da ceka protivnicki servis da bi vama bilo zanimljivije . A to da Gaske svoj stil igre poredi sa Rafinim je u najmanju ruku smesno i nije ni vredno komentara. Sto se mene tice neka Nole nastavi da igra sto "dosadnije".

Svete

pre 8 godina

Pokusao sam da razumem sta je pisac hteo da kaze u vezi Nadalove zanimljivosti i cini mi se da sam uspeo, mislim da je njemu najzanimljivije u Nadalovim mecevima njegova borba i jurnjava sa linijskim sudijama i taj trud sudija da pobegnu od Nadala da ne bi dobili forhend po glavi ! Niceg drugog ne mogu da se setim, da neko ko stoji 6m iza linije i koga u polovini kadrova uopste ne vidis da moze da bude zanimljiv i raznovrstan.
Ali dobro, cini mi se da je ovaj 5 ili 6 osoba iz sveta tenisa koja u poslednja 2 meseca govori da je Novak dosadan i tu ubacuju i Mareja, ali je ipak prvi koji je rekao da je Nadal zanimljiv, do sada je to bio iskljucivo Federer.
A Nadalovo raspadanje tela dovoljno govori o njegovoj zanimljivosti i raznovrsnosti...

djole

pre 8 godina

Jbg koliko god navijao za novaka istina je da je njegov stil igre dosadniji nego federerov (licno najdosadniji mi je marej)...kod nadala su uvek bili uzbudljivi njegovi passing shot-ovi iz punog trka sa mnogo spina. Novak igra pametnu i defanzivno orijentisanu igru koja nije toliko uzbudljiva za oko ali je vrlo efikasna...naravno nama srbima je dovoljno uzbudljivo jer igra on, ali ne i ostalima i zato mogu da razumem ovakve izjave. Licno sam vise voleo da gledam tenis u vreme bekera i samprasa...sada, svidi mi se kada svoj dan recimo ima vavrinka...marej mi je jezivo dosadan.

marko

pre 8 godina

Za mene "najlepsi" tenis igra Federer! Nekako sve to izgleda elegantno, na svoj neki nacin! Ali! Normalno je da navijam za Djokovica! Pre svega zato sto je nas covek, i ako vise gotivim kako igra Federer! Kada igraju medjusobno, navijam za Djoleta! Omiljeni - Federer (zbog stila), navijam - Djokovic (zato sto je nas)!

gg

pre 8 godina

Balooooooni, balooooooni, baloooooooni, oh kakva kreativnost: LOL

Ako nekome onaj finalni mec iz Rima nije bio uzbudljiv i zanimljiv onda je tesko shvatiti njegovo razmisljanje o tenisu. Jedino mi pada na pamet da su svi pomalo a mozda i malo vise jako ljubomorni na Novaka a posto je neko govorio jednom o Novaku i Mareju sada svi to ponavljaju k'o "Svaba tralala".

anica

pre 8 godina

Bitno da si ti vrhunski teniser, i da si zanimljiv kako god okrenes, Serena bi te dobila...Vamos tamos, vamos tamos, pa mreza, dropsot, smec, volej, svasta nesto, gledaj, imaces vremena da progledas...smesno!
Al ih Novak dribla i psihicki i fizicki!

miro split

pre 8 godina

Meni je Mesi dosadan.Uzme balun,malo livo,malo desno,dođe prid golmana i da gol.Predvidiv je i dosadan za poludit.
Bolje gledat Hajduka i Slaven Belupo.Nikad neznaš koga će slučajno pogodit balun i odbit se u gol.

Kralj Ibi

pre 8 godina

Sta kaze Gaske, Novak i Mari igraju stalno predvidljive udarce, levo pa desno. A ovi drugi igraju kako? I sto ih ne pobedi bar jednom kad vec igraju prrdvidljiv tenis. Vidim Mari odrao Nadala u Madridu da se samo pusio, a Novak u Monte Karlu a i opet ce ako Bog da srece!

Marko

pre 8 godina

Hahahaha rece vrhunski teniser Gaske..
Izjave pojedinih tenisera pred RG i omalovazavanje Noleta su klasicni pokusaji da mu se skrene paznja sa nabijanjem kompleksa celom svetu..

Svete

pre 8 godina

Sta je bre ovo ??? Jel ovo neka sala ? Skrivena kamera ? Kakve su ovo besmislice ? Djokovic igra isto i predvidivo a Nadal raznovrsno ?? Djokovic nije kreativan igrac Nadal jeste ?? Jel ovaj ozbiljan ??

Nista mi nije jasno !

o,lala, la

pre 8 godina

Crni Rišar,šta ti bi da ovo izjaviš? Sada ćeš se definitivno i za sva vremena naći na crnoj listi Novakovih navijača ,na kojoj ubjedljivo prvu poziciju drži onaj Rodžer Federer.Pogotovo ćeš biti ocrnjen kod onih njegovih navijača koji tenis prate zadnjih 4-5 godina i koji su sebe proklamovali u najbolje stručnjake za ovaj sport.Po njihovom mišljenju, kojeg nema niko pravo preispitivati, osporavati ,Novak je najkompletniji teniser od kada svijet postoji i ne znam od kuda ti ideja da se u sve ovo upetljavaš i iznosiš svoje mišljenje!

Nebojsa

pre 8 godina

Auuu crni Gaske, rasplako si celu Srbiju:))) 
Otkud ti pravo da kazes ono sto mislis? :) 
I ko si ti da uopste izjavis ovako nesto? Tamo neki teniser? Ma daaaaj bre sta ti znas covece hahaha
(zaludjena Srbija, 23. maj 2015 14:43)


Pored svega ostalog čovek je rekao da stilom igre podseća na Nadala jer se i sa tim slazeš ili smo mi ostali toliko zaludjeni da sličnost ne vidimo.

je suis gasquet

pre 8 godina

ma koliko mi voleli noleta covek je u pravu. posebno bih izdvojio federera koji je stepenik vise u odnosu na sve ostale, i koji je doneo nesto novo u tenis. umetnost vs dobro uvezbana rutina, pa ko sta voli.

v

pre 8 godina

A jel ti dosadno sto stalno gubis i brisu pod sa tobom? Samo ti igraj zanimljivo, dok te Novak&co dere brutalno. O da, brutal, merciless force!

jovan

pre 8 godina

Francuzi su neverovatno dosadni kas pricaju o proslosti. Narocito kad svetski broj jedan je srbin, rus, ili sa bilo gde u istocnoj evropi. Stvarno su dosadni kad ne umeju sa sakriju mrznju bar pomalo.

Nebojsa

pre 8 godina

Jel ono Gaske u Novakovoj četvrtini od danas navijam za Francuza da dodje do Novaka da mu Novak objasni ko je prvi a ko vreća za napucavanje.

Predo

pre 8 godina

On očigledno misli da su mečevi između Mareja i NOvaka dosadni i moramo se složiti s njim. To je uglavnom taktičko nadmudrivanje i ako ne navijate ni za koga dosta liče na meč između, recimo, Čelzija i Juventusa u fudbalu. Međutim, Novakovi mečevi sa Nadalom I Federerom su najčešće proglašavani mečevima godine i mislim da su jedne godine 4 od 5 najboljih mečeva bili Novakovi. Po meni su NOvakovi mečevi sa Federerom na US Openu 2010. i 2011 i finale Vimbldona 2014 među 5 najboljih mečeva, koje sam gledao u životu.
A Gaske! Da sam vrhunski teniser, Gaske bi mi bio najpoželjniji protivnik. Sve lepo izvedeno i tako predvidljivo. Forže je stavljanjem Gaskea u finale Dejvis kupa rešio meč i prije nego su teniseri izašli na teren.
NIje čudo da je njemu taktička igra dosadna. Za stil se u tenisu ne dobijaju poeni. Za Gaskea bi možda bolje bilo da se bavio baletom ili umjetničkim klizanjem.
Njega su od početka poredili sa Federerom. Sad mene zanima kakve veze ima njegov tenis sa Nadalovim. Da nije ponovo počeo da uzima kokain?

bole bgd

pre 8 godina

Mrzovoljni Gaske mi je oduvek bio antipatičan. Sada sam dobio još jednu potvrdu. Federer igra najlepši tenis, bez dileme, ali Nadal? To je čista snaga, najdosadnije prebacivanje lopte preko mrežice dok neko ne pogreši...a da ne pričamo o opsesivnom ritualu koji sprovodi pred svaki servis, koji traje nekada i 40 sekundi...Gaske je ljubomoran na Đokovića i Mareja, to je ono što on ni sebi neće da prizna.

Nemanja

pre 8 godina

Rece igrac koji je bio suspendovan zbog koriscenja kokaina.Bitno je da ti nisi dosadan.Ne mogu da gledaju Djoleta, a tek nece moci da ga gledaju kad osvoji Rolan Garos.

doooobaar

pre 8 godina

Hahahahahahahahahahahah volim kad se neko preceni, a pritom ni na trenutak nije svestan svojih (ne)sposobnosti.. Ali dobro, bar me nasmejao slatko

brasa

pre 8 godina

moze biti kad lupa lopticu o zid ali za igru su potrebni bar dvoje, fala bogu ima interesantnih igraca poput tebe pa napune tribine i odjekuju ovacijama, e da kako bi i dospeo do medija da nepljujes bolje od sebe, ajd sad na rg pokazi zasto si zanimljiv, kladicu se na 2-0 protiv tebe

zaludjena Srbija

pre 8 godina

Auuu crni Gaske, rasplako si celu Srbiju:)))
Otkud ti pravo da kazes ono sto mislis? :)
I ko si ti da uopste izjavis ovako nesto? Tamo neki teniser? Ma daaaaj bre sta ti znas covece hahaha

Pinokio

pre 8 godina

Tenis je uglavnom pojedinačni sport ako ne računamo dublove i sam po sebi nema mnogo mesta za nekakve improvizacije.Gaske je trebao da trenira odbojku imao bi mrežu i mnogo više kombinacija nego u tenisu.

Mare,NS

pre 8 godina

""...„Već svi znaju da ćemo videti iste udarce iznova i iznova. Levo pa desno, i tako uvek. Tu nema nikakvog sudara različitih stilova i nema kreativnosti“, rekao je Gaske. ...""

Sto ti,Care,ne pokusas tako da igras?
Postani broj jedan,makar na jedan dan,a posle budi KREATIVAN,kao sto si sada!!!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Petle, pa zar su i tebe nesto pitali? Lepo. Ne znaju vise sta ce, pa nalaze bilo koji nacin da diskredituju vrhunske igrace ali sve sto mogu jeste da im gledaju u ledja. A sto se tice slicnosti izmedju Nadala i njega, to necu ni da komentarisem.

trta

pre 8 godina

On je rekao da mu je taj duel dosadan a ne njihova igra ponaosob, i donekle se slažem sa tim mada je Marej u poslednje vreme počeo da igra dosta agresivnije i otvorenije. Novak je pronašao igru protiv Mareja i možda je ona "dosadna" ali radi poso XD

Goran

pre 8 godina

Nole ce dakle da odere Gaskea kao i uvek, malo levo pa malo desno. Jedino mi je nejasno zasto Gaske ne iskoristi ovo levo-desno znanje da se malo bolje odbrani.

assaasa

pre 8 godina

Marej i jeste dosadan ali reci za coveka koji ima 8 gren slema(nastavice se) i koji ce na kraju karijere bez sumnje imati i najvise masters 1000 turnira od svih tenisera .To samo govori koliko ga ne postuju jer dolazi iz male Srbije.Da npr. Conga ima Djokovicevu karijeru dizali bi ga u nebesa jer je "njihov" zapadnjak.
E bas u inat svima njima Nole da uzmes taj Rolan Garos i da slusamo himnu "male Srbije" u sred Pariza!

legi

pre 8 godina

ja ne znam otkud ova potreba,u poslednje vreme,da se djokovicu prebacuje kako je njegova igra dosadna?! msm covek nema rodikov servis,federerov forhend..ali je svoj,kompletan..svaki segment igre mu je na najvisem nivou..a mentalno je najjaci..tako da ove price vec postaju odosadne i uopste ne umanjuju sve ono sto je on uradio..niti ce

delijaaaaa

pre 8 godina

Ponekad pozelim da se ukine sloboda govora ! Sta se desi kada mali teniser (a jos manji covek) uzme u usta jednog od najboljih igraca ove igre !!!

spaceman

pre 8 godina

Izgleda da ljudi ne shvataju da Đokovića pritisak inspiriše da igra bolje.Umesto da ga ignorišu da i samom sebi dosadi oni kontra.Nikad neće shvatiti balkanski mentalitet.

Zoran

pre 8 godina

Pa s obzirom da su predvidljivi i da znas koji ce im biti sledeci udarac cudi H2H sa njima. S Marejem i nekako (3:5), ali sa Djokvicem bas nikako (1:10).Izgleda da nesto s tobom ne valja.

stefan

pre 8 godina

svako ima pravo na svoje misljenje. tacno je da nadal i federer ifraju zanimljive meceve sa svima ali daleko od istine da djokovic nema carske partije i da je uvek zanimljiv protiv ostalih velikana. a ovaj decko ina problem sto djokovic zivi njeg9v san vec duze vreme :)

Jovan

pre 8 godina

Stvarno je smorio ovaj Novak, dobija svaki mec koji odigra, realno je dosadno vise, levo desno vamos tamos gem set and match Djokovic. Postalo je monotono i predvidljivo, podrska Gaskeu !

branko

pre 8 godina

Konacno neko da kaze ono sto vecina misli!
Odbrambeni tenis Djokovica i Marija sa besomucnim prebacivanjem loptice i cekanje protivnicke greske je najdosadniji tenis koji smo ikada gledali od nekih vrhunskih igraca!!! Nema tu one lepote i agresivnosti kao nekad kod Samprasa, Lendla, Mekinroa, Federera... Sve se svelo na igru sa osnovne linije.
A jadan Gaske, sada ce ga u Srbiji nazvati neznalicom (jer ovdasnji komentatori su najveci strucnjaci na svetu:)). E Gaske sta ti je ovo trebalo, ko si ti da dajes svoje misljenje hahaha, kao da si se ti nekada bavio tenisom, bolje bi ti bilo da citas komentare na b92 i naucis nesto:)))
Ne napadajte coveka samo zato sto ima svoje misljenje! Ima pravo na to!

Nebojsa

pre 8 godina

Gaske je pukao ajde da se složim da mečevi izmedju Novaka i Mareje nisu najinteresantniji ali da im je igra predvidljiva pa zašto ih je onda teško pobediti zašto to Gaske ne može i naravno duel između Fedexa i Rafe je strašno ne nepredvidljiv tuci po bekendu dok ovaj ne crkne verovatno dužina meča odnosno koliko će Nadalu vremena biti potrebno da da dobije je ono što je nepredvidljivo a vrhunac gluposti je što je svoju igru uporedio sa Nadalovom mislim da ne postoji osoba kojoj su ova dva igrača slična osim naravno Gaskea ipak Gaske je u nečemu jedinstven podjednako se sramoti u mečevima sa velikom trojkom Novakom Nadalom i Federerom tu mu ne pomaže ni Federerova starost ni Nadalova loša forma ni Novakova predvidljivost ipak bude počišćen sa terena.

Boki

pre 8 godina

Da,vrlo dosadno,narocito Nole,sve osvaja.
Inace,ne razumem ovakve izjave,kao ja igram atraktivno,izvodim nevidjene udarce,skroz sam nepredvidiv,pravim salto....ludilo.
Da,Nole je predvidiv i svi znaju kako igra,samo sto malo ko moze da ga pobedi.

misa024

pre 8 godina

bitno da je Gaske zanimljiv.Ako je Djokovic toliko predvidiv,sto ga ne pobedi nekad?Kaze Gaske da se nije toliko fokusirao na rad na svom telu i na vezbe u teretani,nego istice da se fokusirao na svoju igru i taktiku,ali mislim da je i tu "bezao sa casova"

ZAN ZAK KLEMON

pre 8 godina

eto nek ti igras zanimljiv tenis zato si tu gdje jesi, a oni sa dosadnim tenisom poosvajase sve moguce, i za razliku od tvojih atraktivnih meceva kojim prisustvuje 300 gledalaca za njihove su tribine rasprodate

danilo

pre 8 godina

Većina ozbiljnih svetskih komentatora smatra da je meč Nole-Rafa na AO možda i najbolji meč ikada.
U taj uski krug "mečeva zauvek", klasika, spadaju i mečevi Rafa- Nole u finalu RG, te dva polufinala Amerike izmedju Noleta i Fedexa, kao i finale Vimbldona prošle godine.
Svakako i finale Vimbldona kada je Rafa dobio Fedexa.
Ako Nole igra dosadan tenis, svakako ti mečevi ne bi kotirali kao klasici.
Ako je predvidljiv, onda bi ga lako bilo pobedjivati?
I na kraju, mečevi Rafe i Fedexa, sem tog finala, uglavnom su dosadni jer ga Rafa dere spinovima na bekend a Rodžer nema odgovor.
Sve u svemu, Gaske opet uzima nešto?

1970

pre 8 godina

Poceo sam tenis da gledam od Borga, preko Bobe, Ivanisevica, Bekera, Samprasa,Agasija i ovih aktuelnih. Stvar je ukusa sta je kome dosadno, sigurno je da su najlepsi mecevi kada igraju servis-volej i klasicni linijas (npr. Sampras-Agasi). I pored najbolje volje ne mogu da shvatim zasto bi Rafin tenis bio zanimljiviji od Novakovog. Besomucno vracanje loptice iz publike i mahnito udaranje spin-forhenda

dr984

pre 8 godina

Ne verujem da je ovako nesto izjavio,a ako jeste onda je malo izgubio kompas.Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ipak reci za kolege da su dosadni,a imaju toliko uspeha nije bas zdravorazumski.Inace doticni sa svojim ne-dosadnim tenisom nema ni 10 posto rezultata koji imaju dvojica pomenutih,jos se i sa Nadalom poredi,zaista neumesno.

Zoran

pre 8 godina

Reče i ostade živ! Najbolje mu je ono za sličnost stilova njega i Rafe: samospoznaja na nivou kišne gliste! Ova izjava će, verovatno, biti najviši domet Gaskea na RG.

Иван

pre 8 godina

Човек има 30 година, и остаће упамћен као неостварени таленат. Наравно, има право на своје мишљење, али то његово мишљење је испуњено горчином због те неостварености. Дуели Федерера и Надала су му занимљиви? Од 2009. нису, зна се унапред победник. Разноврсни? Надал сваку лопту шаље на бекхенд Федереру док овај не погреши. Али Федерер и Надал подсећају Гаскеа на доба кад је он био "неко и нешто", кад су сви брујали о њему као великом будућем асу, јер тад се Новак и Енди још нису пробили. Ришар би да врати време и заустави га тамо где њему то највише одговара.

Погледајмо на шта би личило да он, рецимо, каже супротно: људи новог тениског доба, Ђоковић и Мари, су занимљиви, ерго то ново доба је занимљиво и квалитетно, ерго ја који сам ту нико и ништа нисам занимљив, ерго бежите од мене незанимљивог, спонзори, ерго... Неће да може! О зависти да не говорим, јер уместо њега тако талентованог су искочили неки "досадњаковићи" и накупили 10 слемова поред недодирљивих Федерера и Надала. А случајно сам баш синоћ мало погледао финале Мелбурна од ове године: не рачунајући последњи сет, изненадио сам се колико НИЈЕ било досадно. Јер, и ја сам потпао под ту фаму да је тај дуел смор. Кад оно, тензије на све стране.

Срећом, чим прође Ролан Гарсо, Гаскеа више нико ништа неће питати.

:)

pre 8 godina

ne razumem ovo poredjenje i zasto u isti kos uvek idu Fed I Nad a sa druge strane Djok i Endi? Pa i sam Djokovic igra mnogo bolji i lepsi tenis kad igra protiv Federara ili Nadala. A nisam nesto primetio da su mecevi koje Marej igra sa Fed ili Nad pak puno zanimljiviji nego kad igraju Endi i Djokovic! Mari igra dosadan tenis i protivnici mu se prilagodjavaju, tj umrtve igru defanzivom, nista to nije do Djokovica, tako da Gaske... nekad je bolje cutati nego nesto reci samo da bi rekao.

Игор КВ

pre 8 godina

Каквим ви тривијалним ликовима дајете простор да би попунили спортску рубрику!
ко је овај?

ray

pre 8 godina

Hehe..on najslicniji Nadalu. Gaske nema nikakve slicnosti sa Nadalom izuzev loseg servisa i igranja 4m iza osnovne linije. Forhend mu je smesan, dok je Nadalov ubistven, bekhend mu je jednorucan dok je Nadalov dvorucan, psiha mu je krhka za razliku od Nadalove koja je sampionska. On najvise lici na Dimitrova (ili Dimi na njega,kako hocete). Inace, tacno je da mnogi Novakovu i Marejevu igru smatraju dosadnim jer igraju skroz @skolski@, nemaju izrazita obelezja stila (znam da ce zbog toga mnogi botovi da mi lupe minus,al nek ide zivot).

Kipo

pre 8 godina

Da, pogotovo na šljaci su interesantni dueli Nadala i Federera :-) Šalim se malo. On bi da teniseri dobijaju mečeve na kreativnost i talenat? To je moglo da prođe u 20. veku i siguran sam da bi pre dvadeset godina i Gaske osvojio neki GS ali u 21. veku je tenis podignut na sledeći nivo. Moraš da ovladaš i budeš konstantan u svim udarcima da bi mogao uopšte da se takmičiš sa najboljima. A Gaske je uvek imao problema sa konstantnošću tokom meča pa je u ovoj izjavi možda i sujeta malkice umešala svoje prste...

Igor

pre 8 godina

Zadnji put kad sam provjeravao,cilj u tenisu je pobjediti a ne ostaviti umjetnički dojam.Prebaci se na umjetničko klizanje za to.

Nema ni Lebron James gracioznost kao MJ ali to što radi funkcioniše jako dobro.Tako i Đoković.

Valjda kad nekoga ne možeš pobijediti onda se žališ da je dosadan.Smiješno.
Dosadno jeste koliko dominira i koliko će još dominirati.Bolje vam je spremite se na to.

boring

pre 8 godina

Novak i Mari su nesto poput Murinja u fudbalu. Imaju rezultate ali niko ne uziva gledajuci ih! Vise volim da odgledam Monfilsa, Congu i Federara pa makar i bili slabiji igraci od Novaka i Marija. Bar cu videti nesto interesantno.

Dragan BS

pre 8 godina

Pošteno, ali ko te pita, ja ne volim boks, sa načinom kako Kličko pobeđuje ama baš, on je ipak prvak u svom poslu.

To je kao kada imaš lepu i glupu ženu, ili obrnuto :-)

ZAN ZAK KLEMON

pre 8 godina

eto nek ti igras zanimljiv tenis zato si tu gdje jesi, a oni sa dosadnim tenisom poosvajase sve moguce, i za razliku od tvojih atraktivnih meceva kojim prisustvuje 300 gledalaca za njihove su tribine rasprodate

Иван

pre 8 godina

Човек има 30 година, и остаће упамћен као неостварени таленат. Наравно, има право на своје мишљење, али то његово мишљење је испуњено горчином због те неостварености. Дуели Федерера и Надала су му занимљиви? Од 2009. нису, зна се унапред победник. Разноврсни? Надал сваку лопту шаље на бекхенд Федереру док овај не погреши. Али Федерер и Надал подсећају Гаскеа на доба кад је он био "неко и нешто", кад су сви брујали о њему као великом будућем асу, јер тад се Новак и Енди још нису пробили. Ришар би да врати време и заустави га тамо где њему то највише одговара.

Погледајмо на шта би личило да он, рецимо, каже супротно: људи новог тениског доба, Ђоковић и Мари, су занимљиви, ерго то ново доба је занимљиво и квалитетно, ерго ја који сам ту нико и ништа нисам занимљив, ерго бежите од мене незанимљивог, спонзори, ерго... Неће да може! О зависти да не говорим, јер уместо њега тако талентованог су искочили неки "досадњаковићи" и накупили 10 слемова поред недодирљивих Федерера и Надала. А случајно сам баш синоћ мало погледао финале Мелбурна од ове године: не рачунајући последњи сет, изненадио сам се колико НИЈЕ било досадно. Јер, и ја сам потпао под ту фаму да је тај дуел смор. Кад оно, тензије на све стране.

Срећом, чим прође Ролан Гарсо, Гаскеа више нико ништа неће питати.

delijaaaaa

pre 8 godina

Ponekad pozelim da se ukine sloboda govora ! Sta se desi kada mali teniser (a jos manji covek) uzme u usta jednog od najboljih igraca ove igre !!!

danilo

pre 8 godina

Većina ozbiljnih svetskih komentatora smatra da je meč Nole-Rafa na AO možda i najbolji meč ikada.
U taj uski krug "mečeva zauvek", klasika, spadaju i mečevi Rafa- Nole u finalu RG, te dva polufinala Amerike izmedju Noleta i Fedexa, kao i finale Vimbldona prošle godine.
Svakako i finale Vimbldona kada je Rafa dobio Fedexa.
Ako Nole igra dosadan tenis, svakako ti mečevi ne bi kotirali kao klasici.
Ako je predvidljiv, onda bi ga lako bilo pobedjivati?
I na kraju, mečevi Rafe i Fedexa, sem tog finala, uglavnom su dosadni jer ga Rafa dere spinovima na bekend a Rodžer nema odgovor.
Sve u svemu, Gaske opet uzima nešto?

miro split

pre 8 godina

Meni je Mesi dosadan.Uzme balun,malo livo,malo desno,dođe prid golmana i da gol.Predvidiv je i dosadan za poludit.
Bolje gledat Hajduka i Slaven Belupo.Nikad neznaš koga će slučajno pogodit balun i odbit se u gol.

stefan

pre 8 godina

svako ima pravo na svoje misljenje. tacno je da nadal i federer ifraju zanimljive meceve sa svima ali daleko od istine da djokovic nema carske partije i da je uvek zanimljiv protiv ostalih velikana. a ovaj decko ina problem sto djokovic zivi njeg9v san vec duze vreme :)

Boki

pre 8 godina

Jeste,Nole je dosadan i predvidiv...zato ga i pobedjuju svi redom.
Smesne su ovakve izjave...dosadan tenis,kao da ostali izvode cirkuske tacke dok igraju i prave salto unazad.
Smesno...

assaasa

pre 8 godina

Marej i jeste dosadan ali reci za coveka koji ima 8 gren slema(nastavice se) i koji ce na kraju karijere bez sumnje imati i najvise masters 1000 turnira od svih tenisera .To samo govori koliko ga ne postuju jer dolazi iz male Srbije.Da npr. Conga ima Djokovicevu karijeru dizali bi ga u nebesa jer je "njihov" zapadnjak.
E bas u inat svima njima Nole da uzmes taj Rolan Garos i da slusamo himnu "male Srbije" u sred Pariza!

Jovan

pre 8 godina

Stvarno je smorio ovaj Novak, dobija svaki mec koji odigra, realno je dosadno vise, levo desno vamos tamos gem set and match Djokovic. Postalo je monotono i predvidljivo, podrska Gaskeu !

bole bgd

pre 8 godina

Mrzovoljni Gaske mi je oduvek bio antipatičan. Sada sam dobio još jednu potvrdu. Federer igra najlepši tenis, bez dileme, ali Nadal? To je čista snaga, najdosadnije prebacivanje lopte preko mrežice dok neko ne pogreši...a da ne pričamo o opsesivnom ritualu koji sprovodi pred svaki servis, koji traje nekada i 40 sekundi...Gaske je ljubomoran na Đokovića i Mareja, to je ono što on ni sebi neće da prizna.

Zoran

pre 8 godina

Reče i ostade živ! Najbolje mu je ono za sličnost stilova njega i Rafe: samospoznaja na nivou kišne gliste! Ova izjava će, verovatno, biti najviši domet Gaskea na RG.

misa024

pre 8 godina

bitno da je Gaske zanimljiv.Ako je Djokovic toliko predvidiv,sto ga ne pobedi nekad?Kaze Gaske da se nije toliko fokusirao na rad na svom telu i na vezbe u teretani,nego istice da se fokusirao na svoju igru i taktiku,ali mislim da je i tu "bezao sa casova"

Mare,NS

pre 8 godina

""...„Već svi znaju da ćemo videti iste udarce iznova i iznova. Levo pa desno, i tako uvek. Tu nema nikakvog sudara različitih stilova i nema kreativnosti“, rekao je Gaske. ...""

Sto ti,Care,ne pokusas tako da igras?
Postani broj jedan,makar na jedan dan,a posle budi KREATIVAN,kao sto si sada!!!

Igor

pre 8 godina

Zadnji put kad sam provjeravao,cilj u tenisu je pobjediti a ne ostaviti umjetnički dojam.Prebaci se na umjetničko klizanje za to.

Nema ni Lebron James gracioznost kao MJ ali to što radi funkcioniše jako dobro.Tako i Đoković.

Valjda kad nekoga ne možeš pobijediti onda se žališ da je dosadan.Smiješno.
Dosadno jeste koliko dominira i koliko će još dominirati.Bolje vam je spremite se na to.

Kolb

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliko citav Zapad ne moze da prihvati Novakovu dominaciju. Umesto da mu se dive i budu zahvalni sto im se pruza prilika da budu njegovi savremenici, smisljaju hiljadu i jedan nacin da ga omalovaze. Tamo je rasizam sveprisutan a Istocni Evropljani nemaju nista bolji status od Afrikanaca i Azijata

Lala iz Banata

pre 8 godina

@22eee

Lep tenis, nelep tenis itd, žvak, žvak.
To su SVE profesionalci i igraju za novac.
Novac se zaradi ako pobeđuješ.
Pobeđuješ ako dobijaš poene.
POENE DOBIJAŠ AKO IGRAŠ EFIKASNO!
Kao pomenuti Đoković ili čak i Marej.
Jasno?
Naravoučenije: idite da gledate egzibicije ili treninge, tamo se ponekad može videti LEP tenis. ;-)

1970

pre 8 godina

Poceo sam tenis da gledam od Borga, preko Bobe, Ivanisevica, Bekera, Samprasa,Agasija i ovih aktuelnih. Stvar je ukusa sta je kome dosadno, sigurno je da su najlepsi mecevi kada igraju servis-volej i klasicni linijas (npr. Sampras-Agasi). I pored najbolje volje ne mogu da shvatim zasto bi Rafin tenis bio zanimljiviji od Novakovog. Besomucno vracanje loptice iz publike i mahnito udaranje spin-forhenda

Nemanja

pre 8 godina

Rece igrac koji je bio suspendovan zbog koriscenja kokaina.Bitno je da ti nisi dosadan.Ne mogu da gledaju Djoleta, a tek nece moci da ga gledaju kad osvoji Rolan Garos.

spaceman

pre 8 godina

Izgleda da ljudi ne shvataju da Đokovića pritisak inspiriše da igra bolje.Umesto da ga ignorišu da i samom sebi dosadi oni kontra.Nikad neće shvatiti balkanski mentalitet.

Nebojsa

pre 8 godina

Gaske je pukao ajde da se složim da mečevi izmedju Novaka i Mareje nisu najinteresantniji ali da im je igra predvidljiva pa zašto ih je onda teško pobediti zašto to Gaske ne može i naravno duel između Fedexa i Rafe je strašno ne nepredvidljiv tuci po bekendu dok ovaj ne crkne verovatno dužina meča odnosno koliko će Nadalu vremena biti potrebno da da dobije je ono što je nepredvidljivo a vrhunac gluposti je što je svoju igru uporedio sa Nadalovom mislim da ne postoji osoba kojoj su ova dva igrača slična osim naravno Gaskea ipak Gaske je u nečemu jedinstven podjednako se sramoti u mečevima sa velikom trojkom Novakom Nadalom i Federerom tu mu ne pomaže ni Federerova starost ni Nadalova loša forma ni Novakova predvidljivost ipak bude počišćen sa terena.

Alex

pre 8 godina

Kako ovakvi igraci daju sebi za pravo da uopste daju ovakve komentare? U redu je kada neki bivsi teniski as daje izjave i komentare, ali neki top20-30 (povremenno 10) lik da ovako nesto izjavi? Pa kad druze budes barem jedan dan 1. na listi, onda je u redu, imas pravo glasa. Ovako pokrij se s usi i jedi susi.

Zoran

pre 8 godina

Pa s obzirom da su predvidljivi i da znas koji ce im biti sledeci udarac cudi H2H sa njima. S Marejem i nekako (3:5), ali sa Djokvicem bas nikako (1:10).Izgleda da nesto s tobom ne valja.

Svete

pre 8 godina

Pokusao sam da razumem sta je pisac hteo da kaze u vezi Nadalove zanimljivosti i cini mi se da sam uspeo, mislim da je njemu najzanimljivije u Nadalovim mecevima njegova borba i jurnjava sa linijskim sudijama i taj trud sudija da pobegnu od Nadala da ne bi dobili forhend po glavi ! Niceg drugog ne mogu da se setim, da neko ko stoji 6m iza linije i koga u polovini kadrova uopste ne vidis da moze da bude zanimljiv i raznovrstan.
Ali dobro, cini mi se da je ovaj 5 ili 6 osoba iz sveta tenisa koja u poslednja 2 meseca govori da je Novak dosadan i tu ubacuju i Mareja, ali je ipak prvi koji je rekao da je Nadal zanimljiv, do sada je to bio iskljucivo Federer.
A Nadalovo raspadanje tela dovoljno govori o njegovoj zanimljivosti i raznovrsnosti...

dr984

pre 8 godina

Ne verujem da je ovako nesto izjavio,a ako jeste onda je malo izgubio kompas.Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ipak reci za kolege da su dosadni,a imaju toliko uspeha nije bas zdravorazumski.Inace doticni sa svojim ne-dosadnim tenisom nema ni 10 posto rezultata koji imaju dvojica pomenutih,jos se i sa Nadalom poredi,zaista neumesno.

Goran

pre 8 godina

Nole ce dakle da odere Gaskea kao i uvek, malo levo pa malo desno. Jedino mi je nejasno zasto Gaske ne iskoristi ovo levo-desno znanje da se malo bolje odbrani.

igor

pre 8 godina

HHAAAAAHAAAAAHAAAAA!! GASKET!!!! Ovaj veciti talenat u pokusaju se odjednom nicim izavan javlja i daje netacne i provakativne izjave ne bi li skrenuo paznju na sebe. Jedini teniseri, po meni, koji igraju dosadan tenis su Izner i Raonic jer se sve bazira ne servisu. Djokovic ima bas raznovrsnu igru, servis, najbolji ritern na svetu, cesto skracuje lopte. E gasket, gasket, toliko je psihciki puko od silnih poraza od Mareja i Noleta da je poceo da provocira. Treba ga razumeti, priblizava se kraj karijere, a nista vazno nije osvojio, niko ga vise nigde i ne spominje, pa ko veli daj da provokacijama skrenem paznju na sebe. E Gaske, GASKET, ostade veciti talenat u pokusaju i nista vise, covek koji se boji sopstvene senke kada izadje na teren. Dobro je da je dao ovu izjavu, da ga Nole DOSADNO pregazi opet u osmini finala sa 3 0 61,61, 63. E moj Gasket, nije ti trebala ova izjava.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Petle, pa zar su i tebe nesto pitali? Lepo. Ne znaju vise sta ce, pa nalaze bilo koji nacin da diskredituju vrhunske igrace ali sve sto mogu jeste da im gledaju u ledja. A sto se tice slicnosti izmedju Nadala i njega, to necu ni da komentarisem.

ray

pre 8 godina

Hehe..on najslicniji Nadalu. Gaske nema nikakve slicnosti sa Nadalom izuzev loseg servisa i igranja 4m iza osnovne linije. Forhend mu je smesan, dok je Nadalov ubistven, bekhend mu je jednorucan dok je Nadalov dvorucan, psiha mu je krhka za razliku od Nadalove koja je sampionska. On najvise lici na Dimitrova (ili Dimi na njega,kako hocete). Inace, tacno je da mnogi Novakovu i Marejevu igru smatraju dosadnim jer igraju skroz @skolski@, nemaju izrazita obelezja stila (znam da ce zbog toga mnogi botovi da mi lupe minus,al nek ide zivot).

mm

pre 8 godina

i kao i uvek,za ocekivati,najbolji komentar dao je legenda @mirosplit!!! tacno je rekao sta i kako treba!!! parafraziram:"levo pa desno i tako stalno...",koliki covek treba biti,pa,ruzno je da kazem ali moram,debil pa izjaviti ovako nesto!!! a posebno to da je nadal zanimljiv za gledanje!!! nezgodno je kada je covek zavistan,kao ovaj gaske!!! kapiram,njega su proglasavali za jedan od najvecih talenata a u to vreme novak i endi niko i nista,i sada oni u istoriji a gaske veciti talenat,kao ja student,a osvojene titule da ne spominjem. 250 kad uzme,njemu kao GS!!! tako da,ne krivim ga,vec mi ga je zao!!!

teniski ekspert od 20111

pre 8 godina

I meni je vec dosadio Novak, stalno dobija i vise nije interesantno ... Pobedio je na 6 poslednjih velikih turnira. Dokle vise ova dominacija !
Jedino sto volim kad mi isplate dobitak na Novaka, e to mi ne moze dosaditi nikad !

Игор КВ

pre 8 godina

Каквим ви тривијалним ликовима дајете простор да би попунили спортску рубрику!
ко је овај?

dominus

pre 8 godina

Ovaj Gaske ili opet uzima belo ili je ljubomoran,nzm sta trece.A novinari bi samo da dopru do Novaka ne bi li mu skrenuli misli van tenisa,ali malo morgen.
Pa ako su neciji mecevi nepredvidivi,onda su to Novakovi sa Marejem,Federerom i Nadalom.Kod Novaka teniski laik nikad ne zna sledeci potez kojim ce uzeti poen tokom meca.A dosadan mora biti kada stalno oducava od tenisa ovakve kao sto je Gaske i njemu slicni.

gg

pre 8 godina

Balooooooni, balooooooni, baloooooooni, oh kakva kreativnost: LOL

Ako nekome onaj finalni mec iz Rima nije bio uzbudljiv i zanimljiv onda je tesko shvatiti njegovo razmisljanje o tenisu. Jedino mi pada na pamet da su svi pomalo a mozda i malo vise jako ljubomorni na Novaka a posto je neko govorio jednom o Novaku i Mareju sada svi to ponavljaju k'o "Svaba tralala".

Kipo

pre 8 godina

Da, pogotovo na šljaci su interesantni dueli Nadala i Federera :-) Šalim se malo. On bi da teniseri dobijaju mečeve na kreativnost i talenat? To je moglo da prođe u 20. veku i siguran sam da bi pre dvadeset godina i Gaske osvojio neki GS ali u 21. veku je tenis podignut na sledeći nivo. Moraš da ovladaš i budeš konstantan u svim udarcima da bi mogao uopšte da se takmičiš sa najboljima. A Gaske je uvek imao problema sa konstantnošću tokom meča pa je u ovoj izjavi možda i sujeta malkice umešala svoje prste...

Sabre

pre 8 godina

Gaske kompleksas, kao i svi ovi sto nisu ucili u skoli razliku izmedju 'iznosenja svog misljenja' i direktnog vredjanja kolega, koji su pritom kudikamo uspesniji teniseri.

Pinokio

pre 8 godina

Tenis je uglavnom pojedinačni sport ako ne računamo dublove i sam po sebi nema mnogo mesta za nekakve improvizacije.Gaske je trebao da trenira odbojku imao bi mrežu i mnogo više kombinacija nego u tenisu.

zaludjena Srbija

pre 8 godina

Auuu crni Gaske, rasplako si celu Srbiju:)))
Otkud ti pravo da kazes ono sto mislis? :)
I ko si ti da uopste izjavis ovako nesto? Tamo neki teniser? Ma daaaaj bre sta ti znas covece hahaha

Predo

pre 8 godina

On očigledno misli da su mečevi između Mareja i NOvaka dosadni i moramo se složiti s njim. To je uglavnom taktičko nadmudrivanje i ako ne navijate ni za koga dosta liče na meč između, recimo, Čelzija i Juventusa u fudbalu. Međutim, Novakovi mečevi sa Nadalom I Federerom su najčešće proglašavani mečevima godine i mislim da su jedne godine 4 od 5 najboljih mečeva bili Novakovi. Po meni su NOvakovi mečevi sa Federerom na US Openu 2010. i 2011 i finale Vimbldona 2014 među 5 najboljih mečeva, koje sam gledao u životu.
A Gaske! Da sam vrhunski teniser, Gaske bi mi bio najpoželjniji protivnik. Sve lepo izvedeno i tako predvidljivo. Forže je stavljanjem Gaskea u finale Dejvis kupa rešio meč i prije nego su teniseri izašli na teren.
NIje čudo da je njemu taktička igra dosadna. Za stil se u tenisu ne dobijaju poeni. Za Gaskea bi možda bolje bilo da se bavio baletom ili umjetničkim klizanjem.
Njega su od početka poredili sa Federerom. Sad mene zanima kakve veze ima njegov tenis sa Nadalovim. Da nije ponovo počeo da uzima kokain?

Nebojsa

pre 8 godina

Jel ono Gaske u Novakovoj četvrtini od danas navijam za Francuza da dodje do Novaka da mu Novak objasni ko je prvi a ko vreća za napucavanje.

Svete

pre 8 godina

Sta je bre ovo ??? Jel ovo neka sala ? Skrivena kamera ? Kakve su ovo besmislice ? Djokovic igra isto i predvidivo a Nadal raznovrsno ?? Djokovic nije kreativan igrac Nadal jeste ?? Jel ovaj ozbiljan ??

Nista mi nije jasno !

veljko

pre 8 godina

tenis svi igraju levo i desno, posto je igrac uvek u sredini. sto se tice dubine, novak baca loptu na osnovnu po 5 puta za redom, zato sto moze, ne zato sto ne zna za drugo. onda napravi dropsot, a ako neko i stigne, sledi najbolji moguci lob u svetu tenisa. gaske od svega toga moze da izvede samo dropsot. dijagonale i uglove novaka ne moze ni da sanja, sem jednom u deset pokusaja, sa bekend strane. servis mu nije ni blizu raznovrstan, a bekend paralelu novaka ne moze da ponovi, vise od dva puta u mecu. da ima snage, ne bi skracivao poene i bio "atraktivan", ali iz nemoci je na to prisiljen. da ima mozga ne bi pohvalio kreativnost rafinog tenisa, koji je ubedljivo najpredvidiviji od kad tenis gledam

branko

pre 8 godina

Konacno neko da kaze ono sto vecina misli!
Odbrambeni tenis Djokovica i Marija sa besomucnim prebacivanjem loptice i cekanje protivnicke greske je najdosadniji tenis koji smo ikada gledali od nekih vrhunskih igraca!!! Nema tu one lepote i agresivnosti kao nekad kod Samprasa, Lendla, Mekinroa, Federera... Sve se svelo na igru sa osnovne linije.
A jadan Gaske, sada ce ga u Srbiji nazvati neznalicom (jer ovdasnji komentatori su najveci strucnjaci na svetu:)). E Gaske sta ti je ovo trebalo, ko si ti da dajes svoje misljenje hahaha, kao da si se ti nekada bavio tenisom, bolje bi ti bilo da citas komentare na b92 i naucis nesto:)))
Ne napadajte coveka samo zato sto ima svoje misljenje! Ima pravo na to!

doooobaar

pre 8 godina

Hahahahahahahahahahahah volim kad se neko preceni, a pritom ni na trenutak nije svestan svojih (ne)sposobnosti.. Ali dobro, bar me nasmejao slatko

trta

pre 8 godina

On je rekao da mu je taj duel dosadan a ne njihova igra ponaosob, i donekle se slažem sa tim mada je Marej u poslednje vreme počeo da igra dosta agresivnije i otvorenije. Novak je pronašao igru protiv Mareja i možda je ona "dosadna" ali radi poso XD

Kralj Ibi

pre 8 godina

Sta kaze Gaske, Novak i Mari igraju stalno predvidljive udarce, levo pa desno. A ovi drugi igraju kako? I sto ih ne pobedi bar jednom kad vec igraju prrdvidljiv tenis. Vidim Mari odrao Nadala u Madridu da se samo pusio, a Novak u Monte Karlu a i opet ce ako Bog da srece!

RG

pre 8 godina

Novak je dosadno nepobediv i VEOMA predvidiv kada su ishodi njegovih meceva u pitanju!!! Jako je tesko trenirati a znati da se ne moze ici do kraja nekog turnira!!! Osim, ako Novak ne igra...

relja

pre 8 godina

"Novak igra predvidivo i dosadno"....hm....toliko je dosadno da su neki njegovi mecevi po izboru ATP-a ESPN-a (i drugih) proglasavani za najbolje ikada .I Federer dok nije dobio konkurenciju igrao je "dosadno" . Izgleda da Novak treba okrenut ledjima da ceka protivnicki servis da bi vama bilo zanimljivije . A to da Gaske svoj stil igre poredi sa Rafinim je u najmanju ruku smesno i nije ni vredno komentara. Sto se mene tice neka Nole nastavi da igra sto "dosadnije".

anica

pre 8 godina

Bitno da si ti vrhunski teniser, i da si zanimljiv kako god okrenes, Serena bi te dobila...Vamos tamos, vamos tamos, pa mreza, dropsot, smec, volej, svasta nesto, gledaj, imaces vremena da progledas...smesno!
Al ih Novak dribla i psihicki i fizicki!

Nebojsa

pre 8 godina

Auuu crni Gaske, rasplako si celu Srbiju:))) 
Otkud ti pravo da kazes ono sto mislis? :) 
I ko si ti da uopste izjavis ovako nesto? Tamo neki teniser? Ma daaaaj bre sta ti znas covece hahaha
(zaludjena Srbija, 23. maj 2015 14:43)


Pored svega ostalog čovek je rekao da stilom igre podseća na Nadala jer se i sa tim slazeš ili smo mi ostali toliko zaludjeni da sličnost ne vidimo.

sheva7

pre 8 godina

valjda su njihovi mečevi dosadni (što je i istina), a nije rekao da su njih dvojica dosadni. "novinari "- uvek željni senzacionalizma....

kiki

pre 8 godina

Ma u pravu si , šta bre oće taj Nole ? Uzeo im je sve pehare sa skoro svih turnira a njlma ostavio samo tacne i poslužaonike ! Pa dokle bre Nole??

v

pre 8 godina

A jel ti dosadno sto stalno gubis i brisu pod sa tobom? Samo ti igraj zanimljivo, dok te Novak&co dere brutalno. O da, brutal, merciless force!

jovan

pre 8 godina

Francuzi su neverovatno dosadni kas pricaju o proslosti. Narocito kad svetski broj jedan je srbin, rus, ili sa bilo gde u istocnoj evropi. Stvarno su dosadni kad ne umeju sa sakriju mrznju bar pomalo.

legi

pre 8 godina

ja ne znam otkud ova potreba,u poslednje vreme,da se djokovicu prebacuje kako je njegova igra dosadna?! msm covek nema rodikov servis,federerov forhend..ali je svoj,kompletan..svaki segment igre mu je na najvisem nivou..a mentalno je najjaci..tako da ove price vec postaju odosadne i uopste ne umanjuju sve ono sto je on uradio..niti ce

Boki

pre 8 godina

Da,vrlo dosadno,narocito Nole,sve osvaja.
Inace,ne razumem ovakve izjave,kao ja igram atraktivno,izvodim nevidjene udarce,skroz sam nepredvidiv,pravim salto....ludilo.
Da,Nole je predvidiv i svi znaju kako igra,samo sto malo ko moze da ga pobedi.

dnK

pre 8 godina

Djoletu jos samo fali bekhend kao u Wawrinke da bi bio "idealan" i mozda malo jaci udarci ali samo da bi bio atraktivniji za gledanje. Za pobede vidimo da je sadasnji arsenal "oruzja" sasvim dovoljan. A g. Gaske Djoleta moze jedino da gleda, posto nema vajde da igra s njim. Zaista je dosadno. Za Mareja se moze reci da je dosadan, sem katkad, kao s Nadalom u Madridu.

Rem

pre 8 godina

Kakva neodmerena izjava. Da Gaske opet ne koristi kokain? Kreativni igraci u tenisu ne mogu imati kontinuitet igre na visokom nivou. Pa Novak je danas najbolji samo zato sto igra onoliko koliko je potrebno da bi pobedio bez rasipanja energije. Kada bi igrao pod punim naponom svaki mec tesko da bi cesto dolazio do cetvrtfinala-polufinala. Gaske to sve zna ali se pravi nevest i puta svojoj zlobi maha. Novakova superiornost izaziva sve vise losih reakcija...setimo se Mastersa u Rimu i masovnog navijanja za Federera svih sa skupljim ulaznicama.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

eh da je to tako lako i dosadno ti bi momcino već dosad imao pregršt titula i možda bio dosadan.Ovako je dosadno da Nole sve redom delje ko pritku za paradajz a Marej može da ga prati trci i vraca dok ne pukne pa bude krompir. Naravno da nije dosadno kad Nadala i Rodju rokne u dva seta da nije ni 60min.proslo meča.Kakav onlajn lik.Covek bi pomislio fudbaler Javora dao izjavu a ono Francuz.Oni su posebni s.....vi.Bio i doziveo.Nego ajde videćemo te ako prođeš pa da se suprostavis dosadnom sa tvojim vaseljenskim tenisom kad nos zabelis. Eh da je to tako lako udariti lopticu 20puta i da padne gde hoćeš....To mogu retki i koji su daleko od tebe pa se zato zovu Zvezde.Ovaj će da dobije i krompir i uskršnja jaja zajedno

Marko

pre 8 godina

Hahahaha rece vrhunski teniser Gaske..
Izjave pojedinih tenisera pred RG i omalovazavanje Noleta su klasicni pokusaji da mu se skrene paznja sa nabijanjem kompleksa celom svetu..

:)

pre 8 godina

ne razumem ovo poredjenje i zasto u isti kos uvek idu Fed I Nad a sa druge strane Djok i Endi? Pa i sam Djokovic igra mnogo bolji i lepsi tenis kad igra protiv Federara ili Nadala. A nisam nesto primetio da su mecevi koje Marej igra sa Fed ili Nad pak puno zanimljiviji nego kad igraju Endi i Djokovic! Mari igra dosadan tenis i protivnici mu se prilagodjavaju, tj umrtve igru defanzivom, nista to nije do Djokovica, tako da Gaske... nekad je bolje cutati nego nesto reci samo da bi rekao.

22eee

pre 8 godina

gaske ima pravo da kaze sta misli. i treba da govori iskreno. cestitam mu na tome.

ja sam igrao 70ih i 80ih i delim njegovo misljenje. vise volim da gledam samprasa, bekera i mekinroa. i dan danas, mnogi igraci iz te ere, igraju senior tur i mecevi su fenomenalni.

to su dve razlicite teniske skole.

da li su bolji od djokovica i mareja. ne. da li je lepsi tenis. da.

Dragan BS

pre 8 godina

Pošteno, ali ko te pita, ja ne volim boks, sa načinom kako Kličko pobeđuje ama baš, on je ipak prvak u svom poslu.

To je kao kada imaš lepu i glupu ženu, ili obrnuto :-)

marko

pre 8 godina

Za mene "najlepsi" tenis igra Federer! Nekako sve to izgleda elegantno, na svoj neki nacin! Ali! Normalno je da navijam za Djokovica! Pre svega zato sto je nas covek, i ako vise gotivim kako igra Federer! Kada igraju medjusobno, navijam za Djoleta! Omiljeni - Federer (zbog stila), navijam - Djokovic (zato sto je nas)!

brasa

pre 8 godina

moze biti kad lupa lopticu o zid ali za igru su potrebni bar dvoje, fala bogu ima interesantnih igraca poput tebe pa napune tribine i odjekuju ovacijama, e da kako bi i dospeo do medija da nepljujes bolje od sebe, ajd sad na rg pokazi zasto si zanimljiv, kladicu se na 2-0 protiv tebe

o,lala, la

pre 8 godina

Crni Rišar,šta ti bi da ovo izjaviš? Sada ćeš se definitivno i za sva vremena naći na crnoj listi Novakovih navijača ,na kojoj ubjedljivo prvu poziciju drži onaj Rodžer Federer.Pogotovo ćeš biti ocrnjen kod onih njegovih navijača koji tenis prate zadnjih 4-5 godina i koji su sebe proklamovali u najbolje stručnjake za ovaj sport.Po njihovom mišljenju, kojeg nema niko pravo preispitivati, osporavati ,Novak je najkompletniji teniser od kada svijet postoji i ne znam od kuda ti ideja da se u sve ovo upetljavaš i iznosiš svoje mišljenje!

teniser

pre 8 godina

Gaske,ljubi te tata Ljubicic,i on izjavio onomad da Djokovic igra dosadan tenis!Sto prepisujes,sedi jedan!
Ti,koji nikada nisi osvojio ni Masters 1000,o GS ces sanjati ceo zivot,da "cenis" neciju igru,pa si se uhvatio za prva 4 igraca na ATP listi!
Tvoj nivo je,da komentarises igru Pospisila,Rosola,Delbonisa..
Tvoj medjusobni skor sa Noletom je 10-1!Mislim za Noleta,ne za tebe..
Pa kako ga za tolike godine ne pobedi bar 2 puta kada je predvidiv,dosadan,monoton?2007-e si ga zadnji put pobedio,a onih 6-1,6-1 u Kini 2010-e ces tesko zaboraviti..
Pa 6-1,6-2 u Kanadi 2013-e...
Sada,osokoljen "necim" opet "planiras" cetvrtfinale sa Nadalom..Pa kazes,pre toga moram da "igram" sa Djokovicem,u prevodu,da ga pobedis..Mozda ces "igrati",ali neces pobediti..
Gaske,nije problem Nole samo tebi..Onaj lucidni Viskovic je nadavno izjavio kako Nole ne prestaje da "terorise" Francuze,sve!Ja se ne secam kada ga je neki Francuz pobedio.Sabrao sam poene SVIH Francuza na ATP listi do 100-og mesta-svi zajedno imate manje od Novaka!Onog "dosadnog"...
Ako tebi licno smeta njegova igra,dosadna,ko te tera da ga gledas?On nikada o tebi nije rec rekao,jer nije lud da gubi vreme gledajuci tvoje meceve!Ni on ni Endi,onaj drugi "dosadni"..
Nego,vidi ti da ,ako te zla sreca nameri na Noleta na RG,da ne odes kuci sa "krompiricima"!I bolje bi ti bilo da se latis reketa,nego laprdanja pred mikrofonom,teniseru "u pokusaju"...

je suis gasquet

pre 8 godina

ma koliko mi voleli noleta covek je u pravu. posebno bih izdvojio federera koji je stepenik vise u odnosu na sve ostale, i koji je doneo nesto novo u tenis. umetnost vs dobro uvezbana rutina, pa ko sta voli.

djole

pre 8 godina

Jbg koliko god navijao za novaka istina je da je njegov stil igre dosadniji nego federerov (licno najdosadniji mi je marej)...kod nadala su uvek bili uzbudljivi njegovi passing shot-ovi iz punog trka sa mnogo spina. Novak igra pametnu i defanzivno orijentisanu igru koja nije toliko uzbudljiva za oko ali je vrlo efikasna...naravno nama srbima je dovoljno uzbudljivo jer igra on, ali ne i ostalima i zato mogu da razumem ovakve izjave. Licno sam vise voleo da gledam tenis u vreme bekera i samprasa...sada, svidi mi se kada svoj dan recimo ima vavrinka...marej mi je jezivo dosadan.

boring

pre 8 godina

Novak i Mari su nesto poput Murinja u fudbalu. Imaju rezultate ali niko ne uziva gledajuci ih! Vise volim da odgledam Monfilsa, Congu i Federara pa makar i bili slabiji igraci od Novaka i Marija. Bar cu videti nesto interesantno.

adem

pre 8 godina

covek je u pravu. kao sto sam par puta rekao, klicko je skoro pa nepobediv, mi niko mu ne negira da je odlican bokser koga je veoma tesko pobediti, ali.... e tu je osnova kritike, kao bokser je nezanimljiv vecini. znaci novak je odlican teniser, tesko ga je pobediti, ali sto se lepote igre tice, tu sigurno nije u rangu jednog federera, prijalo to vama ili ne.

Teodosije

pre 8 godina

"Novak i Mari su nesto poput Murinja u fudbalu. Imaju rezultate ali niko ne uziva gledajuci ih! Vise volim da odgledam Monfilsa, Congu i Federara pa makar i bili slabiji igraci od Novaka i Marija. Bar cu videti nesto interesantno.
(boring, 23. maj 2015 14:50)"
Pa ti gledas pogresan program, prijatelju. Bolje je da gledas cirkuske predstave.

Teodosije

pre 8 godina

"Konacno neko da kaze ono sto vecina misli!
Odbrambeni tenis Djokovica i Marija sa besomucnim prebacivanjem loptice i cekanje protivnicke greske je najdosadniji tenis koji smo ikada gledali od nekih vrhunskih igraca!!! Nema tu one lepote i agresivnosti kao nekad kod Samprasa, Lendla, Mekinroa, Federera... Sve se svelo na igru sa osnovne linije.
A jadan Gaske, sada ce ga u Srbiji nazvati neznalicom (jer ovdasnji komentatori su najveci strucnjaci na svetu:)). E Gaske sta ti je ovo trebalo, ko si ti da dajes svoje misljenje hahaha, kao da si se ti nekada bavio tenisom, bolje bi ti bilo da citas komentare na b92 i naucis nesto:)))
Ne napadajte coveka samo zato sto ima svoje misljenje! Ima pravo na to!"

Niko njega ne napada, svi samo iznosimo svoja misljenja o njegovom lupetanju, posto I MI (jel'te) imamo pravo na to. Ako ne zeli da ga kritikuju, onda mu je bilo bolje da je cutao.

A da si procitao do kraja tekst, a ne samo naslov, shvatio bi da on svoj "zanimljiv" tenis, stilski poistovecuje s Nadalovim stilom... itd.. i ostale nebuloze... em sto mesa bananu i krusku, em Nadalovu igru smatra zanimljivom... eto... bas si nedokucan.

Beobrad

pre 8 godina

Slicnog su stila Novak i marej, pa je naoko nezaniumljivo, meni nije!
Ali, da li su nezanimljivi Novakovi i Nadalovi dueli ili Novakovi i Federerovi?
Gaske ima prelep bekhend i to je jedino lepo u njegovoj igri, ostalo je i dosadno i bez efekta na rezultat, tj.taj tenis nikoga ne ugrozava!

sasa jokic

pre 8 godina

On ovde prica o duelu, a ne o igri pojedinacnoj. Mada mislim da u dueluma Rodzera i Rafe nema neizvesnosti, zna se ko ce da pobedi.
Ne znam samo na osnovu cega je sebe uporedio sa Rafom? Apsolutno su razliciti igraci, po svakom pitanju, tako da je moguce da je preneto pogresno.
Uglavnom, svako ima pravo na svoje misljenje, a svakako da i njega verovatno frustrira Noletova dominacija, pa ga malo "bocka".

Maja

pre 8 godina

Čovek je rekao da su mu zanimljiviji dueli Rafa-Rođa nego Nole-Marej. Nije rekao da je tenis koji igra Nole dosadan, nego da su mu dueli sa Marejem dosadni. Zanimljiv i lep tenis se igra na egzibicijama, takmičarski tenis zavisi od protivnika. Recimo sa Monfisom nikada nije dosadno, itd...

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

ajde mi objasni, kako drugacije da posaljes lopticu u tenisu nego levo ili desno?? ako cemo iskreno meni je mnogo predvidiviji tenisi izmedju rodzera i rafe, prebacuj dok ne dobijes kratku loptu na forhend i tek onda napdaj!! izgleda da im je krivo sto su kompletni igraci!

branko

pre 8 godina

Konacno neko da kaze ono sto vecina misli!
Odbrambeni tenis Djokovica i Marija sa besomucnim prebacivanjem loptice i cekanje protivnicke greske je najdosadniji tenis koji smo ikada gledali od nekih vrhunskih igraca!!! Nema tu one lepote i agresivnosti kao nekad kod Samprasa, Lendla, Mekinroa, Federera... Sve se svelo na igru sa osnovne linije.
A jadan Gaske, sada ce ga u Srbiji nazvati neznalicom (jer ovdasnji komentatori su najveci strucnjaci na svetu:)). E Gaske sta ti je ovo trebalo, ko si ti da dajes svoje misljenje hahaha, kao da si se ti nekada bavio tenisom, bolje bi ti bilo da citas komentare na b92 i naucis nesto:)))
Ne napadajte coveka samo zato sto ima svoje misljenje! Ima pravo na to!

zaludjena Srbija

pre 8 godina

Auuu crni Gaske, rasplako si celu Srbiju:)))
Otkud ti pravo da kazes ono sto mislis? :)
I ko si ti da uopste izjavis ovako nesto? Tamo neki teniser? Ma daaaaj bre sta ti znas covece hahaha

o,lala, la

pre 8 godina

Crni Rišar,šta ti bi da ovo izjaviš? Sada ćeš se definitivno i za sva vremena naći na crnoj listi Novakovih navijača ,na kojoj ubjedljivo prvu poziciju drži onaj Rodžer Federer.Pogotovo ćeš biti ocrnjen kod onih njegovih navijača koji tenis prate zadnjih 4-5 godina i koji su sebe proklamovali u najbolje stručnjake za ovaj sport.Po njihovom mišljenju, kojeg nema niko pravo preispitivati, osporavati ,Novak je najkompletniji teniser od kada svijet postoji i ne znam od kuda ti ideja da se u sve ovo upetljavaš i iznosiš svoje mišljenje!

22eee

pre 8 godina

gaske ima pravo da kaze sta misli. i treba da govori iskreno. cestitam mu na tome.

ja sam igrao 70ih i 80ih i delim njegovo misljenje. vise volim da gledam samprasa, bekera i mekinroa. i dan danas, mnogi igraci iz te ere, igraju senior tur i mecevi su fenomenalni.

to su dve razlicite teniske skole.

da li su bolji od djokovica i mareja. ne. da li je lepsi tenis. da.

je suis gasquet

pre 8 godina

ma koliko mi voleli noleta covek je u pravu. posebno bih izdvojio federera koji je stepenik vise u odnosu na sve ostale, i koji je doneo nesto novo u tenis. umetnost vs dobro uvezbana rutina, pa ko sta voli.

delijaaaaa

pre 8 godina

Ponekad pozelim da se ukine sloboda govora ! Sta se desi kada mali teniser (a jos manji covek) uzme u usta jednog od najboljih igraca ove igre !!!

boring

pre 8 godina

Novak i Mari su nesto poput Murinja u fudbalu. Imaju rezultate ali niko ne uziva gledajuci ih! Vise volim da odgledam Monfilsa, Congu i Federara pa makar i bili slabiji igraci od Novaka i Marija. Bar cu videti nesto interesantno.

adem

pre 8 godina

covek je u pravu. kao sto sam par puta rekao, klicko je skoro pa nepobediv, mi niko mu ne negira da je odlican bokser koga je veoma tesko pobediti, ali.... e tu je osnova kritike, kao bokser je nezanimljiv vecini. znaci novak je odlican teniser, tesko ga je pobediti, ali sto se lepote igre tice, tu sigurno nije u rangu jednog federera, prijalo to vama ili ne.

djole

pre 8 godina

Jbg koliko god navijao za novaka istina je da je njegov stil igre dosadniji nego federerov (licno najdosadniji mi je marej)...kod nadala su uvek bili uzbudljivi njegovi passing shot-ovi iz punog trka sa mnogo spina. Novak igra pametnu i defanzivno orijentisanu igru koja nije toliko uzbudljiva za oko ali je vrlo efikasna...naravno nama srbima je dovoljno uzbudljivo jer igra on, ali ne i ostalima i zato mogu da razumem ovakve izjave. Licno sam vise voleo da gledam tenis u vreme bekera i samprasa...sada, svidi mi se kada svoj dan recimo ima vavrinka...marej mi je jezivo dosadan.

marko

pre 8 godina

Za mene "najlepsi" tenis igra Federer! Nekako sve to izgleda elegantno, na svoj neki nacin! Ali! Normalno je da navijam za Djokovica! Pre svega zato sto je nas covek, i ako vise gotivim kako igra Federer! Kada igraju medjusobno, navijam za Djoleta! Omiljeni - Federer (zbog stila), navijam - Djokovic (zato sto je nas)!

sheva7

pre 8 godina

valjda su njihovi mečevi dosadni (što je i istina), a nije rekao da su njih dvojica dosadni. "novinari "- uvek željni senzacionalizma....

ZAN ZAK KLEMON

pre 8 godina

eto nek ti igras zanimljiv tenis zato si tu gdje jesi, a oni sa dosadnim tenisom poosvajase sve moguce, i za razliku od tvojih atraktivnih meceva kojim prisustvuje 300 gledalaca za njihove su tribine rasprodate

Alex

pre 8 godina

Kako ovakvi igraci daju sebi za pravo da uopste daju ovakve komentare? U redu je kada neki bivsi teniski as daje izjave i komentare, ali neki top20-30 (povremenno 10) lik da ovako nesto izjavi? Pa kad druze budes barem jedan dan 1. na listi, onda je u redu, imas pravo glasa. Ovako pokrij se s usi i jedi susi.

Kolb

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliko citav Zapad ne moze da prihvati Novakovu dominaciju. Umesto da mu se dive i budu zahvalni sto im se pruza prilika da budu njegovi savremenici, smisljaju hiljadu i jedan nacin da ga omalovaze. Tamo je rasizam sveprisutan a Istocni Evropljani nemaju nista bolji status od Afrikanaca i Azijata

bole bgd

pre 8 godina

Mrzovoljni Gaske mi je oduvek bio antipatičan. Sada sam dobio još jednu potvrdu. Federer igra najlepši tenis, bez dileme, ali Nadal? To je čista snaga, najdosadnije prebacivanje lopte preko mrežice dok neko ne pogreši...a da ne pričamo o opsesivnom ritualu koji sprovodi pred svaki servis, koji traje nekada i 40 sekundi...Gaske je ljubomoran na Đokovića i Mareja, to je ono što on ni sebi neće da prizna.

Иван

pre 8 godina

Човек има 30 година, и остаће упамћен као неостварени таленат. Наравно, има право на своје мишљење, али то његово мишљење је испуњено горчином због те неостварености. Дуели Федерера и Надала су му занимљиви? Од 2009. нису, зна се унапред победник. Разноврсни? Надал сваку лопту шаље на бекхенд Федереру док овај не погреши. Али Федерер и Надал подсећају Гаскеа на доба кад је он био "неко и нешто", кад су сви брујали о њему као великом будућем асу, јер тад се Новак и Енди још нису пробили. Ришар би да врати време и заустави га тамо где њему то највише одговара.

Погледајмо на шта би личило да он, рецимо, каже супротно: људи новог тениског доба, Ђоковић и Мари, су занимљиви, ерго то ново доба је занимљиво и квалитетно, ерго ја који сам ту нико и ништа нисам занимљив, ерго бежите од мене незанимљивог, спонзори, ерго... Неће да може! О зависти да не говорим, јер уместо њега тако талентованог су искочили неки "досадњаковићи" и накупили 10 слемова поред недодирљивих Федерера и Надала. А случајно сам баш синоћ мало погледао финале Мелбурна од ове године: не рачунајући последњи сет, изненадио сам се колико НИЈЕ било досадно. Јер, и ја сам потпао под ту фаму да је тај дуел смор. Кад оно, тензије на све стране.

Срећом, чим прође Ролан Гарсо, Гаскеа више нико ништа неће питати.

Maja

pre 8 godina

Čovek je rekao da su mu zanimljiviji dueli Rafa-Rođa nego Nole-Marej. Nije rekao da je tenis koji igra Nole dosadan, nego da su mu dueli sa Marejem dosadni. Zanimljiv i lep tenis se igra na egzibicijama, takmičarski tenis zavisi od protivnika. Recimo sa Monfisom nikada nije dosadno, itd...

stefan

pre 8 godina

svako ima pravo na svoje misljenje. tacno je da nadal i federer ifraju zanimljive meceve sa svima ali daleko od istine da djokovic nema carske partije i da je uvek zanimljiv protiv ostalih velikana. a ovaj decko ina problem sto djokovic zivi njeg9v san vec duze vreme :)

Boki

pre 8 godina

Jeste,Nole je dosadan i predvidiv...zato ga i pobedjuju svi redom.
Smesne su ovakve izjave...dosadan tenis,kao da ostali izvode cirkuske tacke dok igraju i prave salto unazad.
Smesno...

RG

pre 8 godina

Novak je dosadno nepobediv i VEOMA predvidiv kada su ishodi njegovih meceva u pitanju!!! Jako je tesko trenirati a znati da se ne moze ici do kraja nekog turnira!!! Osim, ako Novak ne igra...

dominus

pre 8 godina

Ovaj Gaske ili opet uzima belo ili je ljubomoran,nzm sta trece.A novinari bi samo da dopru do Novaka ne bi li mu skrenuli misli van tenisa,ali malo morgen.
Pa ako su neciji mecevi nepredvidivi,onda su to Novakovi sa Marejem,Federerom i Nadalom.Kod Novaka teniski laik nikad ne zna sledeci potez kojim ce uzeti poen tokom meca.A dosadan mora biti kada stalno oducava od tenisa ovakve kao sto je Gaske i njemu slicni.

Lala iz Banata

pre 8 godina

@22eee

Lep tenis, nelep tenis itd, žvak, žvak.
To su SVE profesionalci i igraju za novac.
Novac se zaradi ako pobeđuješ.
Pobeđuješ ako dobijaš poene.
POENE DOBIJAŠ AKO IGRAŠ EFIKASNO!
Kao pomenuti Đoković ili čak i Marej.
Jasno?
Naravoučenije: idite da gledate egzibicije ili treninge, tamo se ponekad može videti LEP tenis. ;-)

dnK

pre 8 godina

Djoletu jos samo fali bekhend kao u Wawrinke da bi bio "idealan" i mozda malo jaci udarci ali samo da bi bio atraktivniji za gledanje. Za pobede vidimo da je sadasnji arsenal "oruzja" sasvim dovoljan. A g. Gaske Djoleta moze jedino da gleda, posto nema vajde da igra s njim. Zaista je dosadno. Za Mareja se moze reci da je dosadan, sem katkad, kao s Nadalom u Madridu.

Jovan

pre 8 godina

Stvarno je smorio ovaj Novak, dobija svaki mec koji odigra, realno je dosadno vise, levo desno vamos tamos gem set and match Djokovic. Postalo je monotono i predvidljivo, podrska Gaskeu !

ray

pre 8 godina

Hehe..on najslicniji Nadalu. Gaske nema nikakve slicnosti sa Nadalom izuzev loseg servisa i igranja 4m iza osnovne linije. Forhend mu je smesan, dok je Nadalov ubistven, bekhend mu je jednorucan dok je Nadalov dvorucan, psiha mu je krhka za razliku od Nadalove koja je sampionska. On najvise lici na Dimitrova (ili Dimi na njega,kako hocete). Inace, tacno je da mnogi Novakovu i Marejevu igru smatraju dosadnim jer igraju skroz @skolski@, nemaju izrazita obelezja stila (znam da ce zbog toga mnogi botovi da mi lupe minus,al nek ide zivot).

igor

pre 8 godina

HHAAAAAHAAAAAHAAAAA!! GASKET!!!! Ovaj veciti talenat u pokusaju se odjednom nicim izavan javlja i daje netacne i provakativne izjave ne bi li skrenuo paznju na sebe. Jedini teniseri, po meni, koji igraju dosadan tenis su Izner i Raonic jer se sve bazira ne servisu. Djokovic ima bas raznovrsnu igru, servis, najbolji ritern na svetu, cesto skracuje lopte. E gasket, gasket, toliko je psihciki puko od silnih poraza od Mareja i Noleta da je poceo da provocira. Treba ga razumeti, priblizava se kraj karijere, a nista vazno nije osvojio, niko ga vise nigde i ne spominje, pa ko veli daj da provokacijama skrenem paznju na sebe. E Gaske, GASKET, ostade veciti talenat u pokusaju i nista vise, covek koji se boji sopstvene senke kada izadje na teren. Dobro je da je dao ovu izjavu, da ga Nole DOSADNO pregazi opet u osmini finala sa 3 0 61,61, 63. E moj Gasket, nije ti trebala ova izjava.

dr984

pre 8 godina

Ne verujem da je ovako nesto izjavio,a ako jeste onda je malo izgubio kompas.Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ipak reci za kolege da su dosadni,a imaju toliko uspeha nije bas zdravorazumski.Inace doticni sa svojim ne-dosadnim tenisom nema ni 10 posto rezultata koji imaju dvojica pomenutih,jos se i sa Nadalom poredi,zaista neumesno.

misa024

pre 8 godina

bitno da je Gaske zanimljiv.Ako je Djokovic toliko predvidiv,sto ga ne pobedi nekad?Kaze Gaske da se nije toliko fokusirao na rad na svom telu i na vezbe u teretani,nego istice da se fokusirao na svoju igru i taktiku,ali mislim da je i tu "bezao sa casova"

gg

pre 8 godina

Balooooooni, balooooooni, baloooooooni, oh kakva kreativnost: LOL

Ako nekome onaj finalni mec iz Rima nije bio uzbudljiv i zanimljiv onda je tesko shvatiti njegovo razmisljanje o tenisu. Jedino mi pada na pamet da su svi pomalo a mozda i malo vise jako ljubomorni na Novaka a posto je neko govorio jednom o Novaku i Mareju sada svi to ponavljaju k'o "Svaba tralala".

Sabre

pre 8 godina

Gaske kompleksas, kao i svi ovi sto nisu ucili u skoli razliku izmedju 'iznosenja svog misljenja' i direktnog vredjanja kolega, koji su pritom kudikamo uspesniji teniseri.

Zoran

pre 8 godina

Reče i ostade živ! Najbolje mu je ono za sličnost stilova njega i Rafe: samospoznaja na nivou kišne gliste! Ova izjava će, verovatno, biti najviši domet Gaskea na RG.

Nebojsa

pre 8 godina

Gaske je pukao ajde da se složim da mečevi izmedju Novaka i Mareje nisu najinteresantniji ali da im je igra predvidljiva pa zašto ih je onda teško pobediti zašto to Gaske ne može i naravno duel između Fedexa i Rafe je strašno ne nepredvidljiv tuci po bekendu dok ovaj ne crkne verovatno dužina meča odnosno koliko će Nadalu vremena biti potrebno da da dobije je ono što je nepredvidljivo a vrhunac gluposti je što je svoju igru uporedio sa Nadalovom mislim da ne postoji osoba kojoj su ova dva igrača slična osim naravno Gaskea ipak Gaske je u nečemu jedinstven podjednako se sramoti u mečevima sa velikom trojkom Novakom Nadalom i Federerom tu mu ne pomaže ni Federerova starost ni Nadalova loša forma ni Novakova predvidljivost ipak bude počišćen sa terena.

danilo

pre 8 godina

Većina ozbiljnih svetskih komentatora smatra da je meč Nole-Rafa na AO možda i najbolji meč ikada.
U taj uski krug "mečeva zauvek", klasika, spadaju i mečevi Rafa- Nole u finalu RG, te dva polufinala Amerike izmedju Noleta i Fedexa, kao i finale Vimbldona prošle godine.
Svakako i finale Vimbldona kada je Rafa dobio Fedexa.
Ako Nole igra dosadan tenis, svakako ti mečevi ne bi kotirali kao klasici.
Ako je predvidljiv, onda bi ga lako bilo pobedjivati?
I na kraju, mečevi Rafe i Fedexa, sem tog finala, uglavnom su dosadni jer ga Rafa dere spinovima na bekend a Rodžer nema odgovor.
Sve u svemu, Gaske opet uzima nešto?

Игор КВ

pre 8 godina

Каквим ви тривијалним ликовима дајете простор да би попунили спортску рубрику!
ко је овај?

Pinokio

pre 8 godina

Tenis je uglavnom pojedinačni sport ako ne računamo dublove i sam po sebi nema mnogo mesta za nekakve improvizacije.Gaske je trebao da trenira odbojku imao bi mrežu i mnogo više kombinacija nego u tenisu.

assaasa

pre 8 godina

Marej i jeste dosadan ali reci za coveka koji ima 8 gren slema(nastavice se) i koji ce na kraju karijere bez sumnje imati i najvise masters 1000 turnira od svih tenisera .To samo govori koliko ga ne postuju jer dolazi iz male Srbije.Da npr. Conga ima Djokovicevu karijeru dizali bi ga u nebesa jer je "njihov" zapadnjak.
E bas u inat svima njima Nole da uzmes taj Rolan Garos i da slusamo himnu "male Srbije" u sred Pariza!

Nebojsa

pre 8 godina

Auuu crni Gaske, rasplako si celu Srbiju:))) 
Otkud ti pravo da kazes ono sto mislis? :) 
I ko si ti da uopste izjavis ovako nesto? Tamo neki teniser? Ma daaaaj bre sta ti znas covece hahaha
(zaludjena Srbija, 23. maj 2015 14:43)


Pored svega ostalog čovek je rekao da stilom igre podseća na Nadala jer se i sa tim slazeš ili smo mi ostali toliko zaludjeni da sličnost ne vidimo.

mm

pre 8 godina

i kao i uvek,za ocekivati,najbolji komentar dao je legenda @mirosplit!!! tacno je rekao sta i kako treba!!! parafraziram:"levo pa desno i tako stalno...",koliki covek treba biti,pa,ruzno je da kazem ali moram,debil pa izjaviti ovako nesto!!! a posebno to da je nadal zanimljiv za gledanje!!! nezgodno je kada je covek zavistan,kao ovaj gaske!!! kapiram,njega su proglasavali za jedan od najvecih talenata a u to vreme novak i endi niko i nista,i sada oni u istoriji a gaske veciti talenat,kao ja student,a osvojene titule da ne spominjem. 250 kad uzme,njemu kao GS!!! tako da,ne krivim ga,vec mi ga je zao!!!

Teodosije

pre 8 godina

"Novak i Mari su nesto poput Murinja u fudbalu. Imaju rezultate ali niko ne uziva gledajuci ih! Vise volim da odgledam Monfilsa, Congu i Federara pa makar i bili slabiji igraci od Novaka i Marija. Bar cu videti nesto interesantno.
(boring, 23. maj 2015 14:50)"
Pa ti gledas pogresan program, prijatelju. Bolje je da gledas cirkuske predstave.

trta

pre 8 godina

On je rekao da mu je taj duel dosadan a ne njihova igra ponaosob, i donekle se slažem sa tim mada je Marej u poslednje vreme počeo da igra dosta agresivnije i otvorenije. Novak je pronašao igru protiv Mareja i možda je ona "dosadna" ali radi poso XD

1970

pre 8 godina

Poceo sam tenis da gledam od Borga, preko Bobe, Ivanisevica, Bekera, Samprasa,Agasija i ovih aktuelnih. Stvar je ukusa sta je kome dosadno, sigurno je da su najlepsi mecevi kada igraju servis-volej i klasicni linijas (npr. Sampras-Agasi). I pored najbolje volje ne mogu da shvatim zasto bi Rafin tenis bio zanimljiviji od Novakovog. Besomucno vracanje loptice iz publike i mahnito udaranje spin-forhenda

Igor

pre 8 godina

Zadnji put kad sam provjeravao,cilj u tenisu je pobjediti a ne ostaviti umjetnički dojam.Prebaci se na umjetničko klizanje za to.

Nema ni Lebron James gracioznost kao MJ ali to što radi funkcioniše jako dobro.Tako i Đoković.

Valjda kad nekoga ne možeš pobijediti onda se žališ da je dosadan.Smiješno.
Dosadno jeste koliko dominira i koliko će još dominirati.Bolje vam je spremite se na to.

spaceman

pre 8 godina

Izgleda da ljudi ne shvataju da Đokovića pritisak inspiriše da igra bolje.Umesto da ga ignorišu da i samom sebi dosadi oni kontra.Nikad neće shvatiti balkanski mentalitet.

Zoran

pre 8 godina

Pa s obzirom da su predvidljivi i da znas koji ce im biti sledeci udarac cudi H2H sa njima. S Marejem i nekako (3:5), ali sa Djokvicem bas nikako (1:10).Izgleda da nesto s tobom ne valja.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

eh da je to tako lako i dosadno ti bi momcino već dosad imao pregršt titula i možda bio dosadan.Ovako je dosadno da Nole sve redom delje ko pritku za paradajz a Marej može da ga prati trci i vraca dok ne pukne pa bude krompir. Naravno da nije dosadno kad Nadala i Rodju rokne u dva seta da nije ni 60min.proslo meča.Kakav onlajn lik.Covek bi pomislio fudbaler Javora dao izjavu a ono Francuz.Oni su posebni s.....vi.Bio i doziveo.Nego ajde videćemo te ako prođeš pa da se suprostavis dosadnom sa tvojim vaseljenskim tenisom kad nos zabelis. Eh da je to tako lako udariti lopticu 20puta i da padne gde hoćeš....To mogu retki i koji su daleko od tebe pa se zato zovu Zvezde.Ovaj će da dobije i krompir i uskršnja jaja zajedno

teniski ekspert od 20111

pre 8 godina

I meni je vec dosadio Novak, stalno dobija i vise nije interesantno ... Pobedio je na 6 poslednjih velikih turnira. Dokle vise ova dominacija !
Jedino sto volim kad mi isplate dobitak na Novaka, e to mi ne moze dosaditi nikad !

Teodosije

pre 8 godina

"Konacno neko da kaze ono sto vecina misli!
Odbrambeni tenis Djokovica i Marija sa besomucnim prebacivanjem loptice i cekanje protivnicke greske je najdosadniji tenis koji smo ikada gledali od nekih vrhunskih igraca!!! Nema tu one lepote i agresivnosti kao nekad kod Samprasa, Lendla, Mekinroa, Federera... Sve se svelo na igru sa osnovne linije.
A jadan Gaske, sada ce ga u Srbiji nazvati neznalicom (jer ovdasnji komentatori su najveci strucnjaci na svetu:)). E Gaske sta ti je ovo trebalo, ko si ti da dajes svoje misljenje hahaha, kao da si se ti nekada bavio tenisom, bolje bi ti bilo da citas komentare na b92 i naucis nesto:)))
Ne napadajte coveka samo zato sto ima svoje misljenje! Ima pravo na to!"

Niko njega ne napada, svi samo iznosimo svoja misljenja o njegovom lupetanju, posto I MI (jel'te) imamo pravo na to. Ako ne zeli da ga kritikuju, onda mu je bilo bolje da je cutao.

A da si procitao do kraja tekst, a ne samo naslov, shvatio bi da on svoj "zanimljiv" tenis, stilski poistovecuje s Nadalovim stilom... itd.. i ostale nebuloze... em sto mesa bananu i krusku, em Nadalovu igru smatra zanimljivom... eto... bas si nedokucan.

Nemanja

pre 8 godina

Rece igrac koji je bio suspendovan zbog koriscenja kokaina.Bitno je da ti nisi dosadan.Ne mogu da gledaju Djoleta, a tek nece moci da ga gledaju kad osvoji Rolan Garos.

Kipo

pre 8 godina

Da, pogotovo na šljaci su interesantni dueli Nadala i Federera :-) Šalim se malo. On bi da teniseri dobijaju mečeve na kreativnost i talenat? To je moglo da prođe u 20. veku i siguran sam da bi pre dvadeset godina i Gaske osvojio neki GS ali u 21. veku je tenis podignut na sledeći nivo. Moraš da ovladaš i budeš konstantan u svim udarcima da bi mogao uopšte da se takmičiš sa najboljima. A Gaske je uvek imao problema sa konstantnošću tokom meča pa je u ovoj izjavi možda i sujeta malkice umešala svoje prste...

Mare,NS

pre 8 godina

""...„Već svi znaju da ćemo videti iste udarce iznova i iznova. Levo pa desno, i tako uvek. Tu nema nikakvog sudara različitih stilova i nema kreativnosti“, rekao je Gaske. ...""

Sto ti,Care,ne pokusas tako da igras?
Postani broj jedan,makar na jedan dan,a posle budi KREATIVAN,kao sto si sada!!!

Svete

pre 8 godina

Sta je bre ovo ??? Jel ovo neka sala ? Skrivena kamera ? Kakve su ovo besmislice ? Djokovic igra isto i predvidivo a Nadal raznovrsno ?? Djokovic nije kreativan igrac Nadal jeste ?? Jel ovaj ozbiljan ??

Nista mi nije jasno !

miro split

pre 8 godina

Meni je Mesi dosadan.Uzme balun,malo livo,malo desno,dođe prid golmana i da gol.Predvidiv je i dosadan za poludit.
Bolje gledat Hajduka i Slaven Belupo.Nikad neznaš koga će slučajno pogodit balun i odbit se u gol.

Kralj Ibi

pre 8 godina

Sta kaze Gaske, Novak i Mari igraju stalno predvidljive udarce, levo pa desno. A ovi drugi igraju kako? I sto ih ne pobedi bar jednom kad vec igraju prrdvidljiv tenis. Vidim Mari odrao Nadala u Madridu da se samo pusio, a Novak u Monte Karlu a i opet ce ako Bog da srece!

Svete

pre 8 godina

Pokusao sam da razumem sta je pisac hteo da kaze u vezi Nadalove zanimljivosti i cini mi se da sam uspeo, mislim da je njemu najzanimljivije u Nadalovim mecevima njegova borba i jurnjava sa linijskim sudijama i taj trud sudija da pobegnu od Nadala da ne bi dobili forhend po glavi ! Niceg drugog ne mogu da se setim, da neko ko stoji 6m iza linije i koga u polovini kadrova uopste ne vidis da moze da bude zanimljiv i raznovrstan.
Ali dobro, cini mi se da je ovaj 5 ili 6 osoba iz sveta tenisa koja u poslednja 2 meseca govori da je Novak dosadan i tu ubacuju i Mareja, ali je ipak prvi koji je rekao da je Nadal zanimljiv, do sada je to bio iskljucivo Federer.
A Nadalovo raspadanje tela dovoljno govori o njegovoj zanimljivosti i raznovrsnosti...

relja

pre 8 godina

"Novak igra predvidivo i dosadno"....hm....toliko je dosadno da su neki njegovi mecevi po izboru ATP-a ESPN-a (i drugih) proglasavani za najbolje ikada .I Federer dok nije dobio konkurenciju igrao je "dosadno" . Izgleda da Novak treba okrenut ledjima da ceka protivnicki servis da bi vama bilo zanimljivije . A to da Gaske svoj stil igre poredi sa Rafinim je u najmanju ruku smesno i nije ni vredno komentara. Sto se mene tice neka Nole nastavi da igra sto "dosadnije".

kiki

pre 8 godina

Ma u pravu si , šta bre oće taj Nole ? Uzeo im je sve pehare sa skoro svih turnira a njlma ostavio samo tacne i poslužaonike ! Pa dokle bre Nole??

veljko

pre 8 godina

tenis svi igraju levo i desno, posto je igrac uvek u sredini. sto se tice dubine, novak baca loptu na osnovnu po 5 puta za redom, zato sto moze, ne zato sto ne zna za drugo. onda napravi dropsot, a ako neko i stigne, sledi najbolji moguci lob u svetu tenisa. gaske od svega toga moze da izvede samo dropsot. dijagonale i uglove novaka ne moze ni da sanja, sem jednom u deset pokusaja, sa bekend strane. servis mu nije ni blizu raznovrstan, a bekend paralelu novaka ne moze da ponovi, vise od dva puta u mecu. da ima snage, ne bi skracivao poene i bio "atraktivan", ali iz nemoci je na to prisiljen. da ima mozga ne bi pohvalio kreativnost rafinog tenisa, koji je ubedljivo najpredvidiviji od kad tenis gledam

teniser

pre 8 godina

Gaske,ljubi te tata Ljubicic,i on izjavio onomad da Djokovic igra dosadan tenis!Sto prepisujes,sedi jedan!
Ti,koji nikada nisi osvojio ni Masters 1000,o GS ces sanjati ceo zivot,da "cenis" neciju igru,pa si se uhvatio za prva 4 igraca na ATP listi!
Tvoj nivo je,da komentarises igru Pospisila,Rosola,Delbonisa..
Tvoj medjusobni skor sa Noletom je 10-1!Mislim za Noleta,ne za tebe..
Pa kako ga za tolike godine ne pobedi bar 2 puta kada je predvidiv,dosadan,monoton?2007-e si ga zadnji put pobedio,a onih 6-1,6-1 u Kini 2010-e ces tesko zaboraviti..
Pa 6-1,6-2 u Kanadi 2013-e...
Sada,osokoljen "necim" opet "planiras" cetvrtfinale sa Nadalom..Pa kazes,pre toga moram da "igram" sa Djokovicem,u prevodu,da ga pobedis..Mozda ces "igrati",ali neces pobediti..
Gaske,nije problem Nole samo tebi..Onaj lucidni Viskovic je nadavno izjavio kako Nole ne prestaje da "terorise" Francuze,sve!Ja se ne secam kada ga je neki Francuz pobedio.Sabrao sam poene SVIH Francuza na ATP listi do 100-og mesta-svi zajedno imate manje od Novaka!Onog "dosadnog"...
Ako tebi licno smeta njegova igra,dosadna,ko te tera da ga gledas?On nikada o tebi nije rec rekao,jer nije lud da gubi vreme gledajuci tvoje meceve!Ni on ni Endi,onaj drugi "dosadni"..
Nego,vidi ti da ,ako te zla sreca nameri na Noleta na RG,da ne odes kuci sa "krompiricima"!I bolje bi ti bilo da se latis reketa,nego laprdanja pred mikrofonom,teniseru "u pokusaju"...

charlotte sometimes

pre 8 godina

Petle, pa zar su i tebe nesto pitali? Lepo. Ne znaju vise sta ce, pa nalaze bilo koji nacin da diskredituju vrhunske igrace ali sve sto mogu jeste da im gledaju u ledja. A sto se tice slicnosti izmedju Nadala i njega, to necu ni da komentarisem.

Goran

pre 8 godina

Nole ce dakle da odere Gaskea kao i uvek, malo levo pa malo desno. Jedino mi je nejasno zasto Gaske ne iskoristi ovo levo-desno znanje da se malo bolje odbrani.

doooobaar

pre 8 godina

Hahahahahahahahahahahah volim kad se neko preceni, a pritom ni na trenutak nije svestan svojih (ne)sposobnosti.. Ali dobro, bar me nasmejao slatko

Dragan BS

pre 8 godina

Pošteno, ali ko te pita, ja ne volim boks, sa načinom kako Kličko pobeđuje ama baš, on je ipak prvak u svom poslu.

To je kao kada imaš lepu i glupu ženu, ili obrnuto :-)

brasa

pre 8 godina

moze biti kad lupa lopticu o zid ali za igru su potrebni bar dvoje, fala bogu ima interesantnih igraca poput tebe pa napune tribine i odjekuju ovacijama, e da kako bi i dospeo do medija da nepljujes bolje od sebe, ajd sad na rg pokazi zasto si zanimljiv, kladicu se na 2-0 protiv tebe

Predo

pre 8 godina

On očigledno misli da su mečevi između Mareja i NOvaka dosadni i moramo se složiti s njim. To je uglavnom taktičko nadmudrivanje i ako ne navijate ni za koga dosta liče na meč između, recimo, Čelzija i Juventusa u fudbalu. Međutim, Novakovi mečevi sa Nadalom I Federerom su najčešće proglašavani mečevima godine i mislim da su jedne godine 4 od 5 najboljih mečeva bili Novakovi. Po meni su NOvakovi mečevi sa Federerom na US Openu 2010. i 2011 i finale Vimbldona 2014 među 5 najboljih mečeva, koje sam gledao u životu.
A Gaske! Da sam vrhunski teniser, Gaske bi mi bio najpoželjniji protivnik. Sve lepo izvedeno i tako predvidljivo. Forže je stavljanjem Gaskea u finale Dejvis kupa rešio meč i prije nego su teniseri izašli na teren.
NIje čudo da je njemu taktička igra dosadna. Za stil se u tenisu ne dobijaju poeni. Za Gaskea bi možda bolje bilo da se bavio baletom ili umjetničkim klizanjem.
Njega su od početka poredili sa Federerom. Sad mene zanima kakve veze ima njegov tenis sa Nadalovim. Da nije ponovo počeo da uzima kokain?

Nebojsa

pre 8 godina

Jel ono Gaske u Novakovoj četvrtini od danas navijam za Francuza da dodje do Novaka da mu Novak objasni ko je prvi a ko vreća za napucavanje.

jovan

pre 8 godina

Francuzi su neverovatno dosadni kas pricaju o proslosti. Narocito kad svetski broj jedan je srbin, rus, ili sa bilo gde u istocnoj evropi. Stvarno su dosadni kad ne umeju sa sakriju mrznju bar pomalo.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

ajde mi objasni, kako drugacije da posaljes lopticu u tenisu nego levo ili desno?? ako cemo iskreno meni je mnogo predvidiviji tenisi izmedju rodzera i rafe, prebacuj dok ne dobijes kratku loptu na forhend i tek onda napdaj!! izgleda da im je krivo sto su kompletni igraci!

legi

pre 8 godina

ja ne znam otkud ova potreba,u poslednje vreme,da se djokovicu prebacuje kako je njegova igra dosadna?! msm covek nema rodikov servis,federerov forhend..ali je svoj,kompletan..svaki segment igre mu je na najvisem nivou..a mentalno je najjaci..tako da ove price vec postaju odosadne i uopste ne umanjuju sve ono sto je on uradio..niti ce

:)

pre 8 godina

ne razumem ovo poredjenje i zasto u isti kos uvek idu Fed I Nad a sa druge strane Djok i Endi? Pa i sam Djokovic igra mnogo bolji i lepsi tenis kad igra protiv Federara ili Nadala. A nisam nesto primetio da su mecevi koje Marej igra sa Fed ili Nad pak puno zanimljiviji nego kad igraju Endi i Djokovic! Mari igra dosadan tenis i protivnici mu se prilagodjavaju, tj umrtve igru defanzivom, nista to nije do Djokovica, tako da Gaske... nekad je bolje cutati nego nesto reci samo da bi rekao.

Marko

pre 8 godina

Hahahaha rece vrhunski teniser Gaske..
Izjave pojedinih tenisera pred RG i omalovazavanje Noleta su klasicni pokusaji da mu se skrene paznja sa nabijanjem kompleksa celom svetu..

Rem

pre 8 godina

Kakva neodmerena izjava. Da Gaske opet ne koristi kokain? Kreativni igraci u tenisu ne mogu imati kontinuitet igre na visokom nivou. Pa Novak je danas najbolji samo zato sto igra onoliko koliko je potrebno da bi pobedio bez rasipanja energije. Kada bi igrao pod punim naponom svaki mec tesko da bi cesto dolazio do cetvrtfinala-polufinala. Gaske to sve zna ali se pravi nevest i puta svojoj zlobi maha. Novakova superiornost izaziva sve vise losih reakcija...setimo se Mastersa u Rimu i masovnog navijanja za Federera svih sa skupljim ulaznicama.

Boki

pre 8 godina

Da,vrlo dosadno,narocito Nole,sve osvaja.
Inace,ne razumem ovakve izjave,kao ja igram atraktivno,izvodim nevidjene udarce,skroz sam nepredvidiv,pravim salto....ludilo.
Da,Nole je predvidiv i svi znaju kako igra,samo sto malo ko moze da ga pobedi.

anica

pre 8 godina

Bitno da si ti vrhunski teniser, i da si zanimljiv kako god okrenes, Serena bi te dobila...Vamos tamos, vamos tamos, pa mreza, dropsot, smec, volej, svasta nesto, gledaj, imaces vremena da progledas...smesno!
Al ih Novak dribla i psihicki i fizicki!

v

pre 8 godina

A jel ti dosadno sto stalno gubis i brisu pod sa tobom? Samo ti igraj zanimljivo, dok te Novak&co dere brutalno. O da, brutal, merciless force!

Beobrad

pre 8 godina

Slicnog su stila Novak i marej, pa je naoko nezaniumljivo, meni nije!
Ali, da li su nezanimljivi Novakovi i Nadalovi dueli ili Novakovi i Federerovi?
Gaske ima prelep bekhend i to je jedino lepo u njegovoj igri, ostalo je i dosadno i bez efekta na rezultat, tj.taj tenis nikoga ne ugrozava!

sasa jokic

pre 8 godina

On ovde prica o duelu, a ne o igri pojedinacnoj. Mada mislim da u dueluma Rodzera i Rafe nema neizvesnosti, zna se ko ce da pobedi.
Ne znam samo na osnovu cega je sebe uporedio sa Rafom? Apsolutno su razliciti igraci, po svakom pitanju, tako da je moguce da je preneto pogresno.
Uglavnom, svako ima pravo na svoje misljenje, a svakako da i njega verovatno frustrira Noletova dominacija, pa ga malo "bocka".