Nova vest
Tenis

Sreda, 03.06.2015.

22:26

Heroina dana (XI): Htela u penziju, sada je u RG polufinalu

Heroj dana je svakako Novak Đoković, ali i Novak bi kao veliki kavaljer sigurno prepustio mesto Timei Baščinski.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Devojka koja je pre samo dve godine pokušala da promeni profesiju i počne vođenje hotela, sada je u polufinalu Rolan Garosa.

Timea je u četvrtfinalu bila favorit protiv Belgijanke Alison van Ujtvank, ali je baš zbog tog tereta njen uspeh još veći.

Bila je talentovana juniorka, na početku profesionalne karijere se brzo probila, ali je zbog povreda i slabe igre, kao i lošeg odnosa sa ocem Igorom bila na korak od povlačenja.

I šta je promenilo sve? Jedan mejl koji je dobila od Rolan Garosa pre dve godine. Nije ni znala da je njen renking bio dovoljno dobar za kvalifikacije drugog Gren slema, ali je odlučila da proba još jednom.

Iako je te godine poražena u prvom kolu vratila se tenisu i dve godine kasnije stigla je do 24. mesta na WTA listi i polufinala Gren slema.

Bez dileme je Serena Vilijams veliki favorit u polufinalu, ali Timea je bez dileme sjajan primer kako nikada ne treba odustajati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve