Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.06.2015.

22:30

Heroina dana (IX): Lusi Šafarova

Samo zbog toga što je Belgijanka Alison van Ujtvank u nedelju bila heroina dana, tu titulu je u ponedeljak ponela Lusi Šafarova.

Izvor: AJ

Autor: AJ

Default images
foto: Beta/AP

Čehinja je ipak priredila najveće iznenađenje turnira eliminisavši u osmini finala Ruskinju Mariju Šarapovu, prošlogodišnju šampionku.

Tako će prvi put od 2011. završnica Rolan Garosa proteći bez Maše, dok će Čehinja igrati svoje prvo četvrtfinale u Parizu.

Šafarova ima 28 godina, trenutno je 11. na WTA listi, što joj je najbolji plasman u karijeri, a četvrtfinalom RG treći put u karijeri je stigla do završnice nekog Gren slema, jer je daleke 2007. igrala takođe četvrtfinale Australijen opena, a prošle godine polufinale Vimbldona.

"Ovo je veliki, predivan dan za mene. Pamtiću ga dugo", rekla je Šafarova koju u četvrtfinalu očekuje Španjolka Garbine Mugurusa.

Ne događa se često da neko pobedi branioca titule i drugog favorita Gren slema.

"Sećam se prethodnih duela sa Marijom, imali smo velike bitke. Sećam se da su bili veoma izjednačeni dueli, zamalo sam je pobedila u Štutgartu, ali sam uvek gubila", dodala je Čehinja.

Pobedom nad Šarapovom, Šafarova je ponovila svoj najveći uspeh u karijeri, jer je pre osam godina savladala tada drugoplasiranu Žastin Enan na WTA turniru u Parizu, a 2010. je bila bolja od Karoline Voznijacki u Štutgartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve