Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.05.2015.

00:08

Heroina dana (VII): Alison van Ujtvank

Heroina osmog dana je Alison van Ujtvank iz Belgije, ali ne toliko zbog trijumfa u 3. kolu koliko zbog izdanja od početka turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Ona je u Pariz stigla praktično kao nepoznata teniserka široj javnosti, ali je u prva tri kola demonstrirala sjajan tenis i prošla je u osminu finala.

U trećem kolu je na terenu Suzan Lenglen nadigrala domaćeg favorita Kristinu Mladenović sa 6:4, 6:1 i tako još jednom potvrdila svoj potencijal.

Van Ujtvankova ima 21 godinu, vuisoka je 173 centimetra, a do ovog Rolan Garosa joj je najveći uspeh bio plasman u drugo kolo Vimbldona, koji je ostvarila prošle godine.

„Ovo je san. Mislim da mogu još bolje. Igram dobro, ali znam da mogu i bolje. Moram da ostvarim još pobeda, a to je moja namera“, nije krila oduševljenje Blagijanka posle trijumfa nad Mladenovićevom.

„Veoma sam srećna. Lepo je dobiti prvi meč na Suzan Lenglen terenu. Veoma lepo. Bilo je mnogo ljudi, pa sam na početku bila nervozna, ali sam srećna zbog pobede. Idemo dalje, na redu je četvrta runda.“

Ona je pred start Rolan Garosa bila 93. teniserka sveta, a posle turnira u Parizu biće nadomak 50. pozicije na WTA listi. U osmini finala je čeka okršaj sa još jednom senzacijom Rolan Garosa Rumunkom Andreom Mitu i eć su svi proglasili Van Ujtvankovu za favorita.

„Pa, možda jesam favorit. ali, stigli smo do četvrtog kola. I ona je sigurno veoma samouverena. Ona je odlična igračica. Veoma snažno udara lopticu. Mislim da ni ona ni ja nemamo šta da izgubimo.“

U svakom slučaju Alison van Ujtvank je ime koje ćemo očigledno češće viđati na najvećim teniskim terenima širom sveta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve