Nova vest
Tenis

Utorak, 25.05.2010.

14:13

Ispala Dinara Safina, Žistin lako

Žistin Enan je pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu 6:4, 6:3 u prvom meču koji je na Rolan Garosu odigrala posle osvajanja titule na tom Gren slemu 2007. godine.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Nekada najbolja teniserka sveta Žistin Enan je četiri puta osvajala Rolan Garos, ali je poslednja dva propustila pošto je bila u privremenoj penziji koju je prekinula u januaru. Finalistkinja iz 2008. godine Dinara Safina ispala je već u prvom kolu Rolan Garosa, pošto je izgubila od 39-godišnje Kimiko Date Krum sa 3:6, 6:4, 7:5.

Ruskinja je prvi nosilac u ženskoj konkurenciji koji je u utorak završio takmičenje. Ruskinja je odlično počela meč i povela sa 1-0 u setovima, ali je uporna veteranka iz Japana uspostavila svoj ofanzivni stil igre i zasluženo došla do trijumfa. Date-Krum je napravila čak 63 neiznuđene greške, ali imala je 37 vinera. Safina je nekarakteristično imala samo 12 direktnih poena, uz 38 neiznuđenih grešaka.

Enan poslednji meč na Garosu izgubila još 2004. godine, potom je ostvarila 24 uzastopne pobede, odnosno osvojila 37 setova u nizu. U duelu sa Pironkovom nije briljirala, ali je odigrala smireno kada je bilo najpotrebnije i ostvarila je pobedu.

Trećeg dana Rolan Garosa u popodnevnim časovima pobede su ostvarile još neke favoritkinje. Danijela Hantuhova pobedila je Tamarin Tanasugarn 6:1, 6:1, Šahar Per bila je bolja od Nurije Ljagostere Vives 6:1, 6:4, Vera Zvonarjeva lako je savladala Albertu Brijanti 6:3, 6:1, dok je Anastasija Pavljučenkova izbacila Alize Korne 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve