Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.06.2008.

21:55

Dan deveti: Tipsa i Troicki, Federer, Šarapova, Ferer...

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Devetog dana na Rolan Garosu Srbija neće imati predstavnika u singlu, ali će zato na teren izaći dubl senzacija Janko Tipsarević- Viktor Troicki. Srpski teniseri će u meču osmine finala igrati protiv petih nosioca Julijana Novlea iz Austrije i Simona Aspelina iz Švedske. Dušan Vemić i Brazilac Bruno Soarež u četvrtfinalu igraju protiv osmih nosioca Jonasa Bjorkmana i Kevina Ulijea.

U miks dublu nastupiće prvi nosioci Nenad Zimonjić i Slovenka Katerina Srebotnik, koji će se u drugom kolu sastati sa Domenikom Cibulkovom i Gaelom Monfisom.

U singlu će nastupiti svetski broj jedan Rodžer Federer, koji ne bi trebalo da ima većih problema sa 55. igračem sveta Žilijenom Benetoom. Pored Švajcarca, igraće i trenutna šampionka i prva teniserka sveta Marija Šarapova, koja će se sastati sa još jednom Ruskinjom, 13. nositeljkom Dinarom Safinom.

Od muških singl duela najzanimljiviji bi trebalo da bude susret petog nosioca Davida Ferera i 21. nosioca Čeha Radeka Štepaneka, dok su u susretima Ivana Ljubičića i Fernanda Gonzalesa sa Gaelom Monfisom i Robijem Đineprijem Hrvat i Čileanac izraziti favoriti.

U ženskom singlu još jedan duel Ruskinja biće meč između 11. nositeljke Vere Zvonareve i 7. nositeljke Elene Dementijeve, dok će se 4. igračica sveta Svetlana Kuznjecova suprotstaviti 16. nositeljki Viktoriji Azarenko. U preostalom meču osmine finala Petra Kvitova iz Češke susrešće se sa Kajom Kanepi iz Estonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve