Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.05.2008.

21:20

Janko ispao na startu turnira

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Ekvadorca Nikolasa Lapentija rezultatom 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 u prvom kolu Rolan Garosa. Janko je u Parizu prvi put bio postavljen za nosioca ne nekom od Gren slem turnira, ali zvanje favorita nije opravdao. Napravio je čak 62 neiznuđene greške i iskoristio samo tri od deset brejk lopti. Lapenti će u drugoj rundi igrati sa boljim iz dvoboja Tijeri Asion – Bobi Rejnolds.

Janko je u prvom setu imao brejk zaostatka, uspeo je da se vrati, ali onda u poslednjem gemu nije uzeo ni poen, pa je veteran iz Ekvadora poveo sa 1:0 u setovima. Tipsarević je u durgom delu igre popravio servis, nije dopustio rivalu nijenu brejk loptu i zasluženo je izjednačio.

Treći set je Lapenti rezultatski ubedljivo rešio u svoju korist, iako je i Janko u ranoj fazi seta imao prilika a promeni tok meča.

U četvrtom setu Ekvadorac je na samom početku došao do brejka prednosti, a Janko, i pord brojnih šansi, nije uspevao da uspostavi rezulataski egal. Lapenti je potom čak imao i nekoliko prilika za dupli brejk viška, ali je Tipsarević uspeo da se održi u igri. Srbin je u gemu u kojem je Lapenti servirao za meč osvojio prva tri poena, a ubrzo i izjednačio na 5:5.

Ušlo se u taj brejk, u kojem nijedan teniser nije stekao ozbiljniju prednost. Janko je propustio set loptu na 7:6, ali je Lapenti onda uzao tri poena u nizu i revanširao se srpskom igraču za nedavni poraz u Monte Karlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve