Vemić poražen u polufinalu

Izvor: AK

Četvrtak, 05.06.2008.

14:06

Default images

Srpski teniser Dušan Vemić nije uspeo da se plasira u svoje prvo Gren slem finale u konkurenciji dublova. On je u paru sa Brunom Soarežom poražen od Urugvajca Pabla Kuevasa u Peruanca Luisa Orne u tri seta, po setovima 6:4, 6:7, 7:6 za dva sata i 50 minuta. Protivnici peruansko-urugvajskom paru u finalu biće Nenad Zimonjić-Danijel Nestor.

U prvom setu viđena je uglavnom izjednačena igra oba para, što je pokazala i statistika, pošto su Vemić i Soarež napravili 21 viner, dok su Orna i Kuevas imali 22. Ono što je presudilo bile su dve brejk prilike protivnika, od kojih je samo jedna iskorišćena bila dovoljna za prednost, nakon koje je srpsko-brazilski par blago pao u formi, te je prvi set nakon 39 minuta rešen u korist Urugvajca i Peruanca

Drugi set počeli su dosta sigurnije, pa u drugom gemu dolaze i do četiri brejk lopte, koje nisu iskoristili zahvaljujući dobrom napadu protivnika, koji stiže do 1:1. U ostatku seta, viđena je velika borba, i brejka nije bilo. Srpsko-brazilski par je možda mogao i da preokrene meč u svoju korist, ali nakon nešto slabijeg servisa i više grešaka u igri na mreži, protivnicima su omogućili da nakon punih sat vremena stignu i do taj-brejka. Ovo je bio tek prvi taj-brejk koji su Soarež i Vemić odigrali na ovom turniru. Ishod završnice drugog seta odlučili su čelični živci, pošto su oba para na početku lako stigla do 3:3. Luis Orna tada servira svoj prvi as u drugom setu za prednost urugvajsko-peruanskog dvojca od 4:3. Nekoliko odličnih poena srpsko-brazilskog para donosi Vemiću izjednačenje na 5:5, ali potom, nakon greške, prvu meč loptu prepuštaju protivnicima. Vemićev odličan servis spasava srpsko-brazilski par od poraza, pošto su protivnici riternirali u mrežu. Potom na servis protivnika nakon 69 minuta igre, Vemić i Soarež dolaze i do prve set lopte, koju odmah koriste za 1:1 uz setovima.

Početak trećeg seta nije doneo bitnije promene u igri parova, sve do dve brejk –prilike Vemića i Soareža u petom gemu. Posle 37 minuta igre došlo se i do rezultata od 5:4 za urugvajsko-peruanski dvojac, te su Vemić i Soarež morali da serviraju za ostanak u meču, uprkos tome što su u toku seta imali tri brejk-prilike. Srpsko-brazilski dvojac teško osvaja gem na svoj servis, ali ipak obezbeđuje nastavak meča. Nakon 54 minuta viđen je još jedan taj-brejk. Orna i Kuevas uspevaju da povedu sa 2:0, ali potom Soarežov spektakularan viner donosi vredan poen Srbinu i Brazilcu. Ipak, na servis Vemića Kuevas i Orna osvajaju poen i vode sa 4:1. Vemić i Soarež smanjuju prednost na 4:3, a potom i izjednačuju na servis protivnika. U odsudnom trenutku Soarež pravi duplu servis grešku, i tako protivnici dolaze i do druge meč lopte, prve u trećem setu. Dobra intervencija Vemića sprečava Ornu i Kuevasa da dođu do sedmog poena, i smanjuje prednost na 6:5, a potom stiže i do 6:6. Nakon gotovo tri sata igre, Urugvajac i Peruanac stižu i do treće meč lopte, kada su bili sigurni, i meč rešavaju u svoju korist 6:4, 6:7, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: