Federer prošao, Monfis izbacio Ferera

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 04.06.2008.

18:13

Default images

Prvi teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u polufinale Rolan Garosa. On je pobedio Čileanca Fernanda Gonsalesa rezultatom 2:6, 6:2, 6:3, 6:4 za 2 sata igre. Švajcarac će se za ulazak u finale boriti Gaelom Monfisom, koji je dobio Španca Davida Ferera sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:1. Federeru je ovo jedanaesta pobeda iz dvanaest duela sa Gonslalesom, a ako trijumfuje u polufinalu, igraće treću godinu u nizu finale u Parizu.

Gonsales je došao do vođstva u setovima zahvaljujući maksimalnoj relaizaciji brejk prilika – 3 od 3. Sa druge strane, Švajcarac je materijalizovao samo jednu od četiri. Slično kao i u duelu sa Montanjesom, Feder se brzo oporavio posle gubitka prvog seta i za 28 minuta došao do izjednačenja, ne dozvolivši rivalu ni da napravi brejk priliku.

Ključni gem u meču, ispostaviće se, bio je početni u trećem setu. Gonsales je imao tri vezan brejk lopte, ali ih je propustio što zbog svojih grešaka, što zbog zvrsne servis-volej igre Federera. Čilenac je frustraciju ispuštenom prilikom iživeo polomivši reket, ali to mu nije pomoglo da povrati koncentraciju. Izgubio je naredni servis gem, a ubrzo i set.

Istovetan scenario viđen je i u četvrtom setu – Federer je na vreme stvorio brejk viška i bio superioran u servis gemovima. Gonsales je u celom setu dobio samo jedan poen na protivnikov servis!

Monfis je nastavio sa odličnim igrama na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je pobedio petog nosioca Davida Ferera. Prethodno je eliminisao Ljubičića, Melcera, Ornu i Klemona. Francuz je sa Federerom do sada igrao tri puta i nije uzeo ni set.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: