Šarapova kroz pakao do pobede, preoket Dementijeve

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 28.05.2008.

13:00

Default images

Prva teniserka sveta Marija Šarapova za dlaku je izbegla eliminaciju u prvom kolu Rolan Garosa. Ona je posle 2 i po časa igre savladala zemljakinju Jevgeniju Rodinu rezultatom 6:1, 3:6, 8:6. Marija je igrala znatno ispod svog nivoa, prečesto joj se dešavalo da se nepravilno namesti na lopticu, a kao posledica toga došle su čak 68 neiznuđenih grešaka, uključujući i 17 dvostrukih servis grešaka. Rodionova je bila borbena i skoncentrisana na defanzivnu igru, koja se za malo isplatila u duelu sa neprepoznatljivo lošom Šarapovom.

Iako je lider na WTA listi dobila prvi set sa 6:1, rezultat nije realan pokazatelj zbivanja na terenu, pošto je već tada bio očigledno da Šarapova ne igra ni približno mogućnostima (3 uple greške u jednom gemu, nekoliko pormašenih ’zicera’...). Rodionova, kojoj je ovo bio prvi Gren slem meč u životu, bila je impresionirana stadionom i protivnicom, pa je olako propuštala svoje prilike, kojih je bilo na pretek.

Jevgenija je u nastavku shvatila da Šarapova nije bauk, počela je da veruje da može ravnopravno da se nosi sa prvom igračicom sveta, koja joj je dodatno pospešila samopouzdanje nesigurnom i na momente trapavom igrom. Rodionova je došla do izjednačenja, iako u drugom setu nije napravila nijedan direktan poen. Ipak, odlično se branila, što je, uz lošu igru rivalke, bilo dovoljno za 1:1 u setovima.
Ispostaviće se da je 19-godišnja Ruskinja priliku života ispustila u osmom gemu odlučujućeg seta. Počela je divnim ’pasingom’ i još lepšom forhend paralelom, ali je potom u prevelkoj želji poslala nekoliko predugih loptica, nadovezala se Šarapova munjevitom bekhend dijagonalom i bilo je 4:4.

Marija je ključni brejk napravila u trinaestom gemu, u kojem je pvi put posle prvog seta došla do brejk lopte. Materijalizovala je drugu, a potom odservirala za prolaz u drugu rundu, gde je čeka Betani Metek.

Sedmi nosilac Jelena Dementijeva dobro je počela meč protiv Vere Duševine, povela sa 4:2, ali se rivalka vratila u igru i dobila prvi set sa 8-6 u taj brejku. Od tog trenutka Duševina je uzela samo dva gema i Dementijeva je pobedila – 6:7, 6:0, 6:2.

Uzbekistanka Akgul Amanmuradova završila je posao započet u utorak protiv Vimajerove – 6:2, 7:5, a Hrvatica Sandra Mamić dobila je Mihaelu Krajiček sa 6:4, 6:3. Četrnaesti nosilac Frnačeska Skjavone savladala je Džil Krejbas sa 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: