Nova vest
Olimpizam

Sreda, 24.08.2016.

19:18

VSS: Kome smeta naše zlato?

Vaterpolo savez Srbije izrazio je nezadovoljstvo zbog napada na vaterpoliste i upitao "kojoj to struji" smeta uspeh ostvaren na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Autor:B92

VSS: Kome smeta naše zlato?
Foto: Getty images

"Umesto da se svi zajedno radujemo najvećem uspehu srpskog sporta u Riju, olimpijskom zlatu na koje je naš najtrofejniji sport čekao 28 godina, i koje je tako ubedljivo osvojeno, posebno velikim trijumfom u finalu protiv Hrvatske, odmah su počele da se odapinju otrovne strele prema zlatnim vaterpolistima, njenim najistaknutijim članovima i čelniku VSS", navodi VSS.

VSS je naveo da ne želi da kvari slavlje i da neće dozvoliti da ga "razne struje uvuku u političke obračune".

"Jedna krajnje sportska izjava izvanrednog sportiste Andrije Prlainovića, velikog patriote koji se opredelio da brani boje ove države, a ne u kojoj je rodjen, koji je osvojio u vaterpolu sve sve što se osvojiti može, i sa Partizanom i Crvenom zvezdom pokorio Evropu u Ligi šampiona, zabrinutog za sudbinu klupskog vaterpola, iskorišćena je za lavinu napada najnižeg nivoa", navodi Vaterpolo savez Srbije.

VSS je istakao da je nakon toga krenuo napad i na predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića, koji je uspeo da stabilizuje vaterpolo organizaciju".

"Kojoj struji to smeta što imamo zlatnu generaciju vaterpolista, koji ne znaju šta je to otkaz reprezentaciji, ili nepoštovanje obaveza i koji uvek ističu zahvalnost državi koja ih nagradjuje za ono što su krajnje pošteno zaradili u bazenu", pita VSS.

Vaterpolo savez je upitao i kojoj struji smeta selektor Dejan Savić.

"I, ne samo da je, pokazujući patriotizam, odoleo svim pozivima i odbio finansijski mnogo isplatljivije ponude, spreman da do kraja vodi ove zlatne momke koji su, svi zajedno, uložili mnogo truda da budu ono što jesu - najbolji na svetu na svim frontovima", navodi se u saopštenju.

VSS je potom upitao i kome smeta to što se uvek zahvaljuje državi na pomoći.

"Kome to smeta što tako uspravno dižemo srpsku zastavu i uvek se zahvaljujemo državnom vrhu, premijeru i predsedniku Srbije, bez čije konkretne podrške i prepoznavanja problema u najtrofejnijem sportu - ne bi bilo ni ovih uspeha na koje smo toliko ponosni", dodaje se.

Zahvaljujući naporu Vlade Srbije, kako se dodaje, Srbija će dobiti Nacionalni vaterpolo trenažni centar u Vrnjačkoj Banji, "gde će se stvarati novi olimpijski šampioni".

"A neka struje i dalje rade. Neće nam potamneti sjaj ovog olimpijskog zlata, isto kao što nam ne mogu okrnjiti sva zlata ovih divnih ljudi i sportista koji tako veličanstveno brane boje svoje Srbije", zaključuje se u saopštenju VSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve