Nova vest
Olimpizam

Subota, 30.07.2016.

13:50

Savić: Ne idemo da učestvujemo, idemo da pobedimo

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa ne ide na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro samo da bi učestvovala, već da bi pobedila.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Savić: Ne idemo da učestvujemo, idemo da pobedimo

"Sigurno je da ovaj olimpijski tim sastavljen od divnih ljudi. San svakog sportiste je učestvovanje na Olimpijskim igrama, s tim što Srbija i u vaterpolu kao i u košarci ima tradiciju da uvek ide na osvajanje medalja. Mi, dakle, ne idemo da učestvujemo, nego idemo da pobedimo", rekao je Savić na konferenciji za novinare na aerodromu Nikola Tesla.

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je za Rio.

"Siguran sam da četvtorogodišnji ciklus koji smo završili nije četvorogodišnji, jer svaki sportista kad počne da se bavi bilo kojim sportom sanja o Olimpijskim igrama. To je celokupan životni proced", rekao je Savić.

Zajedno sa vaterpolistima put Brazila danas je krenula i ženska košarkaška reprezentacija.

"I ženska košarkaška reprezentacija, kao i muška vaterpolo reprezentacija su ostvarili svoje snove, još samo da se vide plodovi tog rada", naveo je Savić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u Riju igrati u Grupi A sa selekcijama Grčke, Brazila, Australije, Japana i Madjarske.

"Srećni smo i ponosni što još jednom imamo priliku da predstavljamo našu zemlju na najvećem takmičenju. Svaki sportista koji ode na Olimpijske igre ide tamo da bi pokazao ono što najbolje zna, tako će biti i sa nama. Mi idemo da probamo da pružimo svoj maksimum. Ukoliko to uradimo mislim da će sve biti dobro", rekao je kapiten reprezentacije Živko Gocić.

Miloš Ćuk je naveo da vaterpolisti u Rio idu da ponosno predstavljaju Srbiju.

"Naporan je rad iza nas ove četiri godine i sad je došlo vreme da pokažemo sve što znamo. Idemo da ponosno predstavljamo našu zemlju. Mislim da smo spremni 100 odsto. Mogu samo da poželim sreću celom olimpijskom timu Srbije", rekao je Ćuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d