Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 28.07.2016.

17:10

Barjaktar Pavić: Vratićemo se s medaljama

Golman Hrvatske Josip Pavić nada se da će hrvatski olimpijci ostvariti svoje ciljeve i da će se sa Olimpijskih igara u Rio de Žanejru vratiti sa medaljama.

Izvor: B92

Autor:B92

Barjaktar Pavić: Vratićemo se s medaljama
Foto: Getty images

"U ime svih sportista obećavam da ćemo na svakom treningu i u svakoj utakmici dostojno predstavljati Hrvatsku. Mogu da garantujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve i uveren sam da ćemo se vratiti sa medaljama iz Rija", rekao je Pavić, koji će nositi zastavu Hrvatske na otvaranju Igara.

U zagrebačkom hotelu Panorama upriličen je svečani ispraćaj hrvatske olimpijske delegacije koja će se takmičiti na Olimpijskim igrama.

Predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta Zlatko Mateša poželeo je sportistima da, pre svega, ostanu zdravi.

"Želim vam da ostanete zdravi i održite sportsku formu kako biste postigli uspehe i rezultate koje priželjkujete, a kojima se svi mi nadamo. Od početka Olimpijskih igara cela Hrvatska će biti uz vas, bodrićemo vas svaki dan i na svakom takmičenju", rekao je Mateša.

Hrvatske sportiste ispratila je i najtrofejnija skijašica sa olimpijskih igara, a sada pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić.

"Znam da svi želite medalje i uspehe, ali ja ću vam, kao bivši sportista, poželeti samo da ostanete zdravi. Zdravlje bi trebalo biti merilo sreće, ono je preduslov za sve uspehe, rekorda i medalja. Srećan put i vratite se sa što više medalja", rekla je Kostelićeva, dok su sportiste pozdravili i ministar nauke, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ministar finansija Zdravko Marić.

Većina od ukupno 87 sportista, koliko će predstavljati Hrvatsku u Riju, ispraćeno je na olimpijski turnir sa željama da nadmaše rekordnih šest hrvatskih medalja sa prošlih Igara u Londonu pre četiri godine.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru počinju 5. avgusta i trajaće do 21. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve