Olimpijsko šarenilo i buka na Vimbldonu

Najbolji svetski teniseri okupili su se ponovo na Vimbldonu, ali sada da bi igrali na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

22:32

Default images

Ambijent je potpuno drugačiji od onog na koga su navikli na najprestižnijem svetskom turniru.

Umesto obaveznih belih dresova i uniformnih boja oko terena, igrači sada nose dresove reprezentacije u raznim bojama, a svuda oko terena nalaze se ljubičasta i roze boja, koje su simbol Igara u Londonu. Umesto strogo određenih sponzora, sudije i ostali mogu da koriste više različitih proizvoda.

Najveća promena, medjutim, odnosi se na red. Strogo disciplinovani Gren slem turnir, na kome su tišina i apsolutni mir prve i osnovne zapovesti, zamenio je veseli vašar brojnih i bučnih posetilaca, koji često ulaze i izlaze sa terena i u toku poena, što je apsolutno nezamislivo kada se Vimbldon.

"O da, skroz je čudno", rekla je Serena Vilijams, petostruka šampionka Vimbldona.
Beta
"Zanimljivo je videti druge boje i odeću koja nije strogo bela, a i muzika koja se čuje i buka su krajnje neobični i nekako smešni", kazala je Amerikanka posle pobede nad Jelenom Janković u prvom kolu teniskog turnira.

Serena Vilijams je istakla da ne bi volela da se Vimbldon promeni.

"Ne! Ne, nikako! Ako hoću da nosim zanimljivu odeću i budem šarena, tu su Rolan Garos, Australija i naravno US Open. Vimbldon je nešto posebno i drugačije, nešto što jako volim, ne samo zato što pobeđujem, nego zato što ima tradiciju. Ne dirajte mi moje bele uniforme, a bićemo šareni na ostalim turnirima", odgovorila je Amerikanka.
Najbolje rangirana srpska reprezentativka Ana Ivanović počela je svoj meč prvog kola dok je još trajao koncert iznenađenja Pet šop bojsa u blizini.

Posetioci na terenu broj 18 videli su za Vimbldon nadrealnu i bizarnu scenu: igračica servira, dok ljudi pokušavaju da sednu ili se smeste na tribinama, a u blizini sviraju "Bojsi", a nakon toga se i glasno čuo glas komentatorke koja je najavljivala akciju.

Dok se Ivanovićeva koncentrisala na servis, sa druge strane ograde se jasno i razgovetno čuo razgovor jedne Kanađanke u bojama svoje zemlje kako objašnjavala jednoj mlađoj Britanki kako je pre 20 godina funta bila mnogo jača prema kanadskom dolaru nego što je to danas.
"Nije tako na Vimbldonu, nadam se da će se uhodati. Jeste mi smetalo, ali kako je bilo meni, tako je i protivnici... Totalno je drugaciji osećaj nego na grend slemu. Mnogo toga je i nama novo, drugačiji su prolazi, sobe, čak i svlačionice. Polako se navikavamo", rekla je Ana Ivanović posle pobede u dva seta nad Kristinom Mekhejl.
Beta
Organizatori teniskog turnira imali su problem i sa travom, koja nije imala dovoljno vremena da se oporavi od pre oko mesec dana, kada je završen Vimbldon. Svi igrači su se žalili da je bilo klizavo i da se podloga još nije dovoljno izlizala.

Zajednički utisak i većine tenisera u prolazu bio je da su oni uskraćeni od olimpijskog duha. Tako je bilo i za Jelenu Janković.

"Iskreno, malo mi je krivo što su Igre na Vimbldonu, pošto je ovaj stadion daleko od sela. Osećam kao da ponovo igram Vimbldon, a ne OI. Nemam osećaj kao da sam na igrama. Bila sam juče u selu i tu je druga priča, druga atmosfera. Samim tim što ste sa našim sportistima je nešto posebno, a mi ovde kao da ponovo igramo turnir, okruženi smo teniserima. Treba nam sat i po do parka i sat i po nazad, nemamo toliko vremena u toku dana", kazala je Jelena Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: