Putin: Zabrana paraolimpijcima je nehumana

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je zabrana učešća ruskim paraolimpijcima na Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru "nemoralna i nehumana".

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

14:45

Putin: Zabrana paraolimpijcima je nehumana
Getty images

Medjunarodni paraolimpijski komitet je 7. avgusta suspendovao Rusiju sa predstojećih Paraolimpijskih igara, koje će se od 7. do 18. septembra održati u Rio de Žaneiru.

"Odluka da se diskvalifikuju naši sportisti sa Paraolimpijskih igara je izvan granica zakona, morala i humanosti", rekao je Putin u obraćanju ruskim olimpijcima na prijemu u Kremlju.

Predsednik Medjunarodnog paraolimpijskog komiteta Filip Krejven rekao je da je odluka o suspenziji doneta posle analize dokaza o sistemskom dopingu u kome je učestvovala država.

Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu, koji je u utorak odbio žalbu.

Rusija će organizovati posebno takmičenje za svoje paraolimpijce, a osvajači medalja će dobiti iste nagrade koje bi dobili za uspehe u Riju.

Ruska vlada novčano nagradjuje osvajače olimpijskih i paraolimpijskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: