I Fejgen se izvinio zbog "pometnje" u Riju

Američki plivač Džejms Fejgen izvinio se zbog "ozbiljne pometnje" koju je izazvao sa trojicom plivača reprezentacije tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

17:29

I Fejgen se izvinio zbog
Foto: Getty images

Fejgen, Rajan Lokti, Gunar Benc i Džek Konger su medijima prijavili da su opljačkani, iako su napravili štetu na benzinskoj pumpi, što je na kraju obelodanjeno.

"Izostavio sam činjenice da smo urinirali iza zgrade i da je Rajan Lokti slomio uramljeni poster na zidu", naveo je Fejgen u izjavi objavljenoj na sajtu njegovog advokata u Ostinu, Teksasu.

Fejgen je 19. avgusta platio 10.800 dolara kako bi mu bilo dozvoljeno da napusti Rio de Žaneiro posle velikog skandala u kome je učestvovao sa još trojicom američkih plivačkih reprezentativaca.

Višestruki osvajač olimpijskih medalja Lokti rekao je da su on i njegovi drugovi iz tima bili opljačkani prilikom povratka u olimpijsko selo u Riju. Njihov taksi zaustavila je grupa pljačkaša, a navodno jedan od njih imao je policijsku značku, pa su im uz pretnju pištoljem oduzeli novčanike. Plivači tada nisu prijavili incident policiji, koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo.

Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo. Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.

Kako je navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

"Pošteno sam platio taksisti, a kada sam hteo da odem, muškarac je uperio pištolj u mene i ostalu trojicu plivača i na portuglaskom nam naredio da sednemo. To je bilo prvi put da je neko uperio pištolj u mene i bio sam prestravljen. Bilo je očigledno da nam traži novac, ali nisam bio siguran da li je to bilo povezano sa dešavanjima na benzinskoj pumpi", rekao je Fejgen, koji je u Riju osvojio zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara slobodnim stilom.

Lokti je u ponedeljak priznao da je preuveličao priču o pljački, nakon čega je ostao bez nekoliko glavnih sponzora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: