Stevanovićeva za B92: Može nadmašiti samo zlato iz Tokija

Među mnogobrojnim srpskim herojima iz Rija posebnu pažnju zauzimaju odbojkašice, koje su osvojile prvu olimpijsku medalju u tom sportu u ženskoj konkurenciji.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 24.08.2016.

17:44

Stevanovićeva za B92: Može nadmašiti samo zlato iz Tokija
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Jedna od naših srebrnih heroina je i 24-godišnja Jovana Stevanović, koja je za B92 pričala o utiscima posle burnih dana u Riju, ali i Beogradu.

Stevanovićeva je posebno naglasila činjenicu da su odbojkašice svog uspeha postale svesne tek kada su stigle na aerodrom Nikola Tesla, četiri dana po osvajanju medalje na Olimpijskim igrama.

"Nisu se još slegli utisci, to je jedno od težih pitanja. Sada prvo što mi padne na pamet kada pomislim na medalju je izlazak na aerodrom i naši ljudi. Bukvalno smo tada, kada smo videli koliko su oni srećni, shvatili šta smo učinili. Tamo to nismo osećali, bile smo pomalo tužne zbog poraza", rekla je Stevanovićeva za B92.

Iako su ostvarile istorijski uspeh, Stevanovićeva žali zbog propuštene šanse da osvoje zlato na najvećem sportskom događaju.

"Gore je izgubiti finale nego pobediti za bronzu. Jeste srebrno sjajnije, ali poraz je poraz. Dolaziš iz meča koji su dobio, imaš šansu da osvojiš titulu, uvek postoji mogućnost, nadaš se, pa je mnogo teže kada izgubiš taj poslednji duel", kaže mlada odbojkašica.

Svi naši sportisti, pa tako i ona, kao najjači utisak iz Rija donosi međusobno druženje među srpskim olimpijcima.
Foto: Getty images/Jamie Squire
"Provodili smo mnogo vremena zajedno. Imala sam priliku da upoznam košarkaše i vaterpoliste. To su divni, divni momci. Bilo je zadovoljstvo provoditi vreme s njima. Što se tiče ostalih zemalja, nije bilo druženja, svako je gledao svoja posla. Eventualno sa drugarima koje znamo iz klubova, ali novih poznanstava nije bilo", opisuje Stevanovićeva atmosferu iz Rija.

Nije Srbija jedina strastveno navijača za naše odbojkašice, veliku podršku imale su i iz italijanske provincije Kremone, regije Lombardija, gde Stevanovićeva igra za klub Pomi Kasalmađore.

"Bila sam stalno u kontaktu s klubom, svakog dana. Predsednik je zvao i čestitao, cela ta regija je pratila samo nas bukvalno i navijala. Dosta su nas gledali, ostajali budni do kasno, stalno slali poruke na društvenim mrežama, bili su ogromna podrška. To je mnogo značilo", ističe naša odbojkašica.

Četiri dana su prošla od medalje, ali Stevanovićeva se još uvek nije odmorila od turnira, ali i slavlja.

"Totalno sam iscrpljena, nismo spavali bukvalno od naše utakmice. Prvo smo se oporavljale od poraza. pa slavili medalju, pa pratili druge naše timove, pa dolazak i doček, nema ni narednih dana odmora", kaže Stevanovićeva.

Sledeći cilj je već poznat.

"Ovo može da nadmaši samo zlato u Tokiju", zaključila je srebrna srpska heroina iz Rija, Jovana Stevanović.
Jovanino srebro iz Rija (Foto: B92/AK)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: