Štefanek odgovorio Prlainoviću: Nije tačno, država pomaže

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek reagovao je na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića da nema sistematskog ulaganja države u srpski sport.

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2016.

18:01

Štefanek odgovorio Prlainoviću: Nije tačno, država pomaže
Foto: Getty images

Prlainović je to izjavio nakon što su vaterpolisti osvojili prvo olimpijsko zlato, istakavši da se srpski vaterpolo klubovi gase.

Međutim, Štefanek je preko Fejsbuka istakao da to nije istina, da država pomaže srpskim sportistima, te da su on i njegove kolege do svojih uspeha upravo stigli uz njenu pomoć.

"Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice. Pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog Ministarstva za sport i omladinu kao i Olimpijskog komiteta.

Više od 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omoguži naš Savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države. Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost mora da zna.

Moj cilj je ostvaren ali naš zajednički posle osvajanja olimpijskog zlata je da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji bi trebalo da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci, ali morao sam da se oglasim jer je to istina",
napisao je Štefanek na Fejsbuku.

Srbija je osvojila osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju, osim pomenutih zlatnih vaterpolista i Štefaneka, srebrne medalje su osvojili tekvondoistrkinja Tijana Bogdanović, odbojkašice i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, do bronze su stigli košarkašice i atletičarka Ivana Španović, dok će se košarkaši sa SAD boriti za zlato (20:45).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

418 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: