Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 08.08.2016.

08:22

Đoković: Jedan od najtežih poraza u životu

Novak Đoković razočaran je eliminacijom već u prvom kolu Olimpijskih igara.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Jedan od najtežih poraza u životu
Foto: Getty images

Najbolji teniser sveta bio je glavna uzdanica Srbije za zlato u Riju, ali ga je već u prvom kolu zaustavio Argentinac Huan Martin del Potro.

"Ovo je jedan od najtežih poraza u mom životu i karijeri. Rane su još uvek sveže. Boli užasno. Boli jer su se mnogi ljudi oslanjali na mene. Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. Veoma sam tužan i razočaran", rekao je Đoković.

Del Potro je drugi put u nizu savladao Đokovića na OI, pre četiri godine u Londonu ga je pobedio u meču za bronzanu medalju.

"Delpo je bio bolji igrač i zasluženo je pobedio. U ključnim trenucima igrao je izuzetan tenis i moram da mu čestitam. Drago mi je što me pobedio dobar prijatelj koji se dugo mučio sa povredama", dodao je Đoković.

Đoković je u suzama napustio teniski teren u Riju.

"Neću da zvučim kao da kukam. Ceo život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto neverovatno što sam doživeo do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti", zaključio je srpski teniser.

Đoković i dalje ima šansu da osvoji medalju u Riju, sa Nenadom Zimonjićem će igrati u drugom kolu u konkurenciji parova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

252 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

11 h

U fokusu

Vidi sve