Nova vest
Olimpizam

Subota, 13.08.2016.

04:51

Nadal uzeo drugo olimpijsko zlato

Španci Rafael Nadal i Mark Lopez osvojili su zlato u Riju pobedom u konkurenciji dublova nad kombinacijom iz Rumunije Florin Merdža/Horia Tekau - 6:2, 3:6, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Nadal uzeo drugo olimpijsko zlato
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Nadal se nekoliko sati nakon teškog duela i preokreta protiv Tomaža Belučija u singlu vratio na teren i posle još jednog meča na ivici poraza stigao do svoje druge zlatne olimpijske medalje.

Španci su ubedljivo otvorili meč i uz sjajan servis rutinski došli do vođstva od 1:0.

Iako Rumunima nisu dozvolili nijednu brejk loptu u prvom delu, peti nosioci nisu uspeli da održe ritam u nastavku, pa je meč ušao u treći set zahvaljujući napadačkoj igri i 19 vinera Merdže i Tekaua.

Rumuni dugo nisu popuštali, a u sedmom gemu su slomili Lopezov servis i otvorili put da čuvanjem servisa naprave veliki podvig. Međutim, nisu izdržali i morali su da se zadovolje srebrom posle dva i po sata igre.

U meču za bronzu čast američkog tenisa bez braće Brajan sačuvali su Džek Sok i Stiv Džonson, koji su savladali Danijela Nestora i Vašeka Pospišila sa 6:2, 6:4.

Nadala, koji je zlato uzeo u pojedinačnoj konkurenciji u Pekingu pre osam godina, u singlu čeka duel sa Huanom Martinom del Potrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve