Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 28.07.2016.

17:42

Rafa ne odustaje od OI, trenira sa Endijem

Toni Nadal je odbacio glasine da će Rafael Nadal preskočiti Olimpijske igre i poručio da on vredno trenira kako bi se pripremio za početak takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Rafa ne odustaje od OI, trenira sa Endijem
Foto: Getty Images

Rafa je odradio prvi "jači trening" u svojoj teniskoj akademiji na Majorki, a partner mu je bio drugi reket sveta Endi Mari.

"Počeli smo sa treninzima jačeg intenziteta, kako bismo spremni dočekali početak turnira", rekao je Toni Nadal.

Kako je rekao, sparing sa Marijem je bio "prvi ozbiljniji" i obojica su zadovoljni kako je protekao.

"Naravno da postoje sumnje oko Rafine igre, to je uobičajeno kada neko pauzira. Kada igra, Rafa hoće da ima dobre rezultate, naravno da je to teško, ali sam ja uveren da će sve proteći dobro", rekao je Toni Nadal.

Trener i stric španskog tenisera kaže da bi njegovom pulenu dobro došlo malo sreće na žrebu.

"Ako budemo imali sreće na žrebu, mislim da možemo da idemo korak po korak i stignemo do visokog nivoa. Ima vremena da ocenimo kakve su nam šanse i da vidimo kako će Rafa da odgovori na snagu konkurencije. Od subote smo u Riju i tamo ćemo trenirati sa najjačima", rekao je Toni Nadal.

Nadal je poslednji takmičarski meč odigrao u drugom kolu Rolan Garosa, kada je pre nego što se povukao sa turnira zbog povrede zgloba savladao Fakunda Bagnisa sa 6:3, 6:0, 6:3.

Rafa je tada planirao da se pripremi za Vimbldon, iako je postojala opasnost da dođe do preloma i odlaska pod nož. Ipak, nije uspeo da sanira povredu sve do puta u Rio.

Mediji su spekulisali da ipak neće moći da nastupi na olimpijskom turniru, a buka se samo pojačala nakon odluke Rodžera Federera da pauzira do kraja sezone.

Prvi favorit u Riju je najbolji teniser sveta Novak Đoković, a titulu olimpijskog šampiona brani Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve