Nova vest
Olimpizam

Sreda, 17.08.2016.

22:00

Tijana Bogdanović u finalu, nova medalja za Srbiju!

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović plasirala se u finale Olimpijskih igara i tako obezbedila novu medalju za Srbiju!

Izvor: AK

Autor: AK

Tijana Bogdanović u finalu, nova medalja za Srbiju!
Foto: Getty images

Bogdanovićeva je u polufinalu kategorije do 49 kilograma ubedljivo savladala Meksikanku Icel Adilene Manhares Bastidas sa impresivnih 10:0, .

Finale je na programu od 3 sata ujutru, a boriće se sa So-hui Kim iz Južne Koreje.

Prva runda donela je veoma opreznu borbu dve rivalke, čekale su grešku da probaju da zadaju konkretan udarac, ali su ostale bez poena.

U istom ritmu nastavljeno je i u drugoj rundi, Bogdanovićeva je bila nešto agresivnija, ali nije uspevala da pronađe prostora pored znatno više rivalke u odnosu na prethodni meč.

Ipak, u samoj završnici uspeva da je nadmudri i svojim najjačim oružjem, udarcem u glavu povede 3:0. Malo je nedostajalo da na startu treće runde Meksikanka smanji, ali njen udarac nije registrovan.

Krenula je u poslednjem minutu na sve ili ništa, Bogdanovićeva je pre svega pazila da da ne dobije udarac u glavu, koncentrisano je čekala da se rivalka otvori i to dočekala 20 sekundi pre kraja kada ju je još jednom udarila u glavu i rešila meč.

Na kraju je zadala Meksikanki i jedan udarac u telo te dokrajčila je novim u glavu za konačnih 10:0 i plasman u finale!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

427 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve