Nova vest
Olimpizam

Subota, 13.08.2016.

18:39

Karakašević: Poreski obveznici Srbije, evo, vratili smo se

Aleksandar Karakašević kaže da je na Olimpijskim igrama izgubio od boljeg od sebe, ali da zbog brojnih kritičara ne može da kaže da je zadovoljan.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Karakašević: Poreski obveznici Srbije, evo, vratili smo se
Getty Images

"Ako kažem da sam zadovoljan, onda će poreski obveznici opet reći kako smo otišli tamo o njihovom trošku, tako da ne mogu da kažem da sam zadovoljan. Nisam, jer nisam osvojio medalju, pošto je očigledno da kod nas u Srbiji ako ne osvojiš medalju, ništa ne valja. Svačega sam se naslušao. Evo, vratili smo se ranije kući da ne brinu, da ne trošimo njihove pare. Ipak su se mnogo trudili oko toga da bi nas poslali tamo", rekao je srpski stonoteniser po povratku u Beograd.

Karakašević je u preliminarnoj fazi Olimpijskih igara u Riju pobedio Ćin Jana, a potom je u prvom kolu eliminisan od Britanca Pola Drinkhola.

Jedini srpski predstavnik u stonom tenisu u Riju kazao je da je izgubio od boljeg.

"Izgubio sam od boljeg od sebe, pre svega mnogo mlađeg, dečka koji je osvojio medalju na Svetskom prvenstvu. Sve se lomilo u drugom i trećem setu, a već u četvrtom nisam imao dovoljno snage. Imao sam i ujutro partiju", kazao je Karakašević i dodao da je posle prvog kola imao dobar žreb, ali da su šanse protiv Britanca bile 50-50 i da se dešava da izgubi.

On je na Olimpijskim igrama od srpskih predstavnika uživo pratio samo dve košarkaške utakmice i da je bilo komplikovano da ode na više utakmica.

"Strašno je to što ljudi pričaju da smo otišli tamo da uživamo. U Olimpijskom selu je maltene kao u kavezu, ništa nije blizu, nigde ne može da se ode, a i opasno je. Televizor nismo imali 15 dana u sobi, tako da je nas 50 gledalo jedan televizor", kazao je Karakašević.

Prema njegovim rečima, Srbija uprkos lošem početku i dalje ima velike šanse za medalje i da ih očekuje pet.

"Atmosfera je u celom timu sjajna. Gubilo se mnogo više nego što se dobijalo. Nismo navikli na to, ali to je deo sporta. Ima još vremena, mislim da će biti više medalja nego što je bilo u Londonu i Pekingu, iako smo krenuli loše. Poslednji put smo osvajali medalje prvog dana, a vraćali se sa četiri. Mislim da će biti minimum pet. Ima još vremena, tu su rvači, kajakaši, ekipni sportovi su počeli sve bolje", zaključio je Karakašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

337 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve