Nova vest
Olimpizam

Petak, 19.08.2016.

16:47

Osvojila zlato i "prebila" trenera

Japanska rvačica Risako Kavai osvojila je zlatnu medalju na OI u Riju, ali će ostati upamćeno i na koji način je proslaviila svoju pobedu.

Izvor: SM

Autor: SM

Osvojila zlato i
Getty Images

Ona je u četvrtak u konkurenciji do 63 kg. savladala evropsku prvakinju Beloruskinju Mariju Mamašuk sa 6:0, a posle pobede imala je snage da ’prebije’ i na taj način proslavi zlatnu medalju sa svojim trenerom Kazuhitom Sakea, kog je bacila sa velikom lakoćom na zemlju.

Pre meča, trener je rekao da želi da ga podignem na ramenima i ja sam onda uraila ovo“, rekla je Kavai za japanske medije.

Sakea, pedesetšestogodišnji rvač u penziji osvojio je nekoliko medalja u kategoriji do 62 kg. na azijskom i svetskom nivou u periodu između 1983. i 1989. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve